Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (420)

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Hloupý, až trapný obsah, který k filmu dodal Bontonfilm, mě velmi nalákal. Že ale dostanu filmařský moribundus nejhrubšího zrna, to jsem opravdu nečekal. Tvůrci věděli, že hlavní roli obsadilo herecké dřevo a to takové, že by si s ním nehrála ani Zápotockého Barunka, a tak ho přinejmenším do první poloviny filmu ani moc neukazují. No, přátelé, na to, že je to hlavní role, kurva, tak má docela málo prostoru. Když on například ani neumí plovat. On plove v řece, kde je voda po kotníky. No, těěě Zeus. Celé je to tak špatné, že Alcid, klidně to ale mohl být Charles nebo John, zvaný jinak Herkules, vůbec ničím nepřipomíná antického bájného hrdinu, ale kazí film ještě víc, než to svého času s grácií dělal Kevin "mám rybí oči" Sorbo. Zápletka, která je pochopitelně také špatná, plytká, trapná a strašně klišovitá, nezaujme ani tradiční divačky Tvajlajtové limonády. Vlastně nedovedu ani říct, komu je film určen a proč tvůrci vsadili na princip zvaný: Hamlet bez Hamleta. Herkules coby trapný upejpavý šašek s dobrou figurou (jeho jedinou devízou) se motá (pokud už je konečně v záběru) napříč špatně natočeným filmem ožralého scenáristy a nám divákům nezbývá, než odškrtnou další sračku v čekání na dokonalé zpracovaní klasické pověsti. Eduard Petiška musí dělat v hrobě ruletu. To není možný, tohleto. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohoto Herkula by si dal Superman k snídani, tudíž by na Iron Mana a Hulka nezbylo nic. Tolik k obsahu distributora. Jelikož jsem očekával hrůzu, nebyl jsem nijak překvapen. Tvůrci si samozřejmě vycucali příběh z prstu, ovšem že by žárlivá Héra dohodila manželovi milenku, když Hérakla k smrti nenáviděla... Dobře, je to Herkules, ale toho měli Římané, tak proč je Řekem? To je ale binec... Trochu mi vadilo, že nebyl schopen podříznout tatíka na jeden šmik, zatraceně, byl polobůh, ne? Na druhou stranu jsem se příliš nenudil a na antické téma jsou větši hovadiny. Dokonce jsem se chystal dát tři hvězdy, když jsem si myslel, že všichni na konci zařvou...hm, nezařvali, tak jednu ubírám. K minusum bych ještě připočetl: stále se mi sekal obraz a zpomaloval se (aha, to byl záměr) a tvůrci si dali hodně záležet, aby ani ňadérko nevyklouzlo. A mohlo být víc krve. A mýtických postav, ne jen vypelichaný lev. Mizerné triky. Hlavní hrdina byl železobeton (beton místo mozku). A....nojo, tak snad příště.... ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chudák Héraklés, jistě se na Olympu obrací. Renny Harlin s jednoduchostí sobě vlastní předkládá patetickou, pseudohistorickou, nudnou, hloupou a trapnou sračku s neuvěřitelně přehrávajícími hereckými nulami, Gaiu Weiss si v téhle souvislosti budu dlouho pamatovat a příběhem, který s řeckořímskou mytologií nemá společného ani zbla. Potěšilo mě jen 3D, byl jsem na něm podruhé v životě a tentokrát mne nebolely oči a já se dokonce párkrát uhnul letícímu šípu, popravdě to ale Harlin přehnal i s tímhle, neustále a ve všech situacích a téměř kdekoliv poletující chmýří bylo po chvíli už dost otravné. Nu 200 Kč v hajzlu, nekonal se ani výplach mozku, který jsem od toho čekal, a po Lulanu Kecovi s láskou vzpomínám na Kevina Sorbóó. Hvězdu za to 3D. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Dá se to přežít. Harlinův HERKULES je sice tupý (a místy opravdu hodně), zkratkovitý a snad polovinu stopáže zpomalený, ale díky pravidelnému přísunu akce jakž takž sledovatelný (ačkoliv souboj s největším potenciálem je odbytý snad v každém směru). Spíš než antickou báji připomíná GLADIÁTORA s prvky fantasy a vizuálem (mého oblíbeného) seriálového SPARTAKA - a propos, jeho představitel (Liam McIntyre) zde dokonce hraje jednu z hlavních rolí! A je ze všech nejlepší a nejsympatičtější. Těsně za ním je Scott Adkins. A pokud je v nějakém filmu Adkins druhým nejlepším hercem, asi musí být jasné, že daný snímek z hlediska hereckých výkonů patrně nebude žádná hitparáda. A nejhorší "herectví" bohužel předvadí ten titulní necharismatický svalnatý tupoun (když začne pateticky promlouvat ke svému otci, je to peklo). Nepotěší ani fakt, že film je přístupný, takže se pochopitelně nekoná žádná nahota ani krvavé či brutální záběry (ty by přitom občas vyloženě sedly). Naštěstí jsem nic nečekal, tudíž ani nemám být z čeho zklamaný. Nicméně onen 70-ti milionový rozpočet mohl být využit mnohem lépe (mohli ho dát třeba mně :D). 50 % ()

genetique odpad!

všechny recenze uživatele

Šípil som prúser, ale toto stopercentne určite predčilo temné očakávania aj tých najzarytejších pesimistov. Nemôžem pomenovať jedinú vec, ktorá by v tomto filme fungovala a mala pozitívny dopad na dojem z neho. Naozaj bieda! Ratnerov Hercules je voči tomuto ben-hurovský epos. 10%. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně u vody, kdy se Alkeidés znovu setkává s Hébé (Gaia Weiss), se ji mění střídavě účes. (jjituska)
  • Režisér nariadil všetkým hercom oholiť si nohy. (misterz)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama