Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie (více)
Trailer 1

Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán, takže Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (275)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,3/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 99%, Audience Score - 81% | FDb.cz - 82,4% | Ovečka Shaun je jeden z naších nejlepších seriálů a tak jsme nemohli zmeškat tento film. Dokonce se nám podařilo protlačit se do bijáku a v klidu to zhlédnout s popcornem v jedené ruce a s colou v druhé. Nelitolvali jsme... "Ovečka" ve filmu je stejně tak zábavná jako ten seriál :-) 80% ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem viděl až dvojku Farmageddon, ale je to vlastně jedno. Oba díly jsou nezávislé a primárně směrované na děti, i když ty menší možná chvílema nepoberou rychlé tempo. Jako dospělého mě Ovce chvílema nudily infantilností, neoriginalitou děje a oproti dvojce (70%) nabídly slabší zakončení. Přesto mám po vidění spíše pozitivní pocity. Pár vtípků a odkazů se povedlo a "animace" a nonverbální vyprávění jsou neokoukané, takže starším dětem nelze než film doporučit. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ovečka Shaun a její kamarádky mají nějaké zvláštní kouzlo. Ať se na filmech či seriálu podílí kdokoli, je úspěšná. Pro Marka Burtona jde o režijní debut stejně jako Richarda Starzaka, který alespoň stojí za seriálem. Samotné postavičky a jejich typologie, včetně charakteristického úsměvu a pohybu, je prostě úsměvná. Takže filmový příběh mě moc nepřekvapil. Viděl jsem totiž i mladší Vánoční příběh. Film je doslova nabitý nápady, které jsou promyšlené a hodně zábavné. Za všechny vzpomenu třeba situaci, kdy ovečky uspí okolí přeskakováním přičemž jeden z usínajících je i prodejce trampolín za výlohou. Výsledkem je, že si lehá a vstává stále dokola. A přitom taková blbost, jak by řekla maminka Šebková. Perlou filmu je i hudba, která ze základu vychází z té seriálové, ale i další hudební motivy jsou parádní a vskutku skvělým doplňkem. Příběh je vlastně originální ve své jednoduchosti a přitom ani minutu nedovolí, aby se divák byť jen minutu nudil. ()

JacksLFC 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála pohádek na kterou se můžete podívat ve všech věkových kategoriích a stejně se Vám to bude líbit. Dobrá oddychovka ()

Brouzdalka 

všechny recenze uživatele

Ovečka Shaun splňuje přesně to, co byste od ní očekávali, pokud jste fandové seriálu, ale ještě i něco navíc. Ztřeštěné situace, svižné tempo, celou řadu popkulturních odkazů, ale především dobrý příběh. Skvělý film na relax, na víc si ani nehraje. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení pro mě! Dlouho mě takhle nepobavil animovaný film. Byl velice sofistikovaný a nejen děti, ale i dospělí se museli občas zasmát. Takových vtipů vtěstnaných do 80 minut?! To se opravdu povedlo. Musí být těžké pobavit diváka dílem, kde snad nevzejde jedno kloudné slovo, ale Shaunovi se to povedlo na výbornou, tak že dávám vysoké hodnocení 80% - lepší čtyři hvězdy. ()

wilczo2 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, ako už bolo 1000000-krát napísané, pre všetky vekové kategórie. Vďaka Shaunovi mi rýchlejšie ubehol 9 hodinový let a výborne som sa pri tom bavil... Aardman určite nesklame, Shaunov celovečerák je toho jasným dôkazom. Titulná sklada "Feels Like Summer" je taktiež úžasná a úvodná montáž filmu spolu s ňou tiež... aj ja chcem mať svoju farmu so stádom ovečiek, Shaunom a malým Timmym... ()

Keen.lady 

všechny recenze uživatele

Problémem především je, že film nezvládl moc nálepku ''rodinný'' a taky celkem pěkně vykrádal. Většinu humoru nemohou malé děti pochopit. Sice se tedy ve filmu nemluví, ale zato obsahuje anglická psaná slova. Únik do města, trable s deratizátorem, to už tady mnohokrát bylo (např. Garfield). Nicméně jako cetiletá jsem si stále tuto pohádku slušně užila, přesto je u mne na pomezí dvou až tří hvězdiček. P.S.: Mimochodem, vážně je na plakátu Ovečka Shaun ve filmu napsáno ''JIŽ TITO VELIKONOCE''? Češtin. ()

nattyxh 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šla s kamarádkou a jejim mladším bráchou. Myslela jsem si, že to bude blbost a že to v kině nějak přetrpým. Celé kino bylo plné malých dětí s rodičemi. To už jsem si říkala ,,Bože na co to jdeme,,. Po prvních 10ti minutách jsem ale změnila názor. Celé kino se dusilo smíchem i přes to, že za celý film nepadlo jediné smysluplné slovo. Takhle jsem se dlouho nesmála :-D líbilo se mi na tom všechno. Nápad na tento animák byl taky úžasnej. Upřímně jsem nikdy moc neměla ráda ten seriál. Dávám 95%. PS: jedna z nejlepších byla ta velká ovčí koule. :-) ()

Hora1000 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem se jako fanda seriálu trochu obával jak ovečka ve filmu dopadne a musím říct, že nezklamala. Opět jsem žasnul a bavil se originalitou, humorem a geniálním smyslem pro detail a to vše beze slov. Perfektní. ()

terezka.zav. 

všechny recenze uživatele

GENIÁLNÍ. Po dlouhé době animák, který mě dostal svou originalitou. Mělo to příběh, hlavu a patu, moře vtipných situací a hlavně ovce, které vzaly osud do vlastních rukou (končetin). ()

Lula.cz 

všechny recenze uživatele

Seriál neznám, ale jestli je tak úžasný jako film, tak se na něj rozhodně budu chtít podívat! Takovou porci roztomilosti by si neměl nechat ujít nikdo bez ohledu na věk. Ač vlastně žádná postavička nemluví srozumitelnou řečí, tak to bezvadně nahradí mimika a gesta. Navíc jsem viděla i Behind the scenes a řeknu vám...nesmírně si vážím práce všech, kteří se na filmu podíleli, protože je to neskutečná piplačka a vidět jejich spokojené tváře při shlédnutí závěrečné verze stojí za to. Opravdu jsem se hodně bavila a byla bych ráda i za nějaké to pokračování. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade dávam podobné hodnotenie ako pri samotnom seriáli, pričom toto bolo miestami hluché. Ale musím tu vyzdvihnúť podobne ako pri seriáli množstvo pozitív. Nedá sa tomuto snímku uprieť výnimočnosť, nápaditosť a elegancia, akou sa celý čas nesie. Neviem si ani predstaviť, koľko práce muselo dať vytvoriť 85 minút takéhoto snímku a pritom aj napriek tomu nestráca na svojom čaru a skvelej atmosfére. Ja proste milujem ovečku Shaun, Bitzera a prasce. 80 % ()

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama