Reklama

Reklama

Jakmile jste online, tak vás mají. Hackeři, kterým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ti s ambicemi. Ti, kteří mají v plánu ochromit celý svět. Zatím neznámý počítačový machr si s námi rozhodl hrát a zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by ho zastavil. Protože zoufalí lidé rádi dělají zoufalé věci, vytáhnou tajné služby z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který v něm kroutí patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, je to absolutní špička v oboru, teď navíc se speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá. Když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo určitě lepší, kdyby zůstal sedět za mřížemi. Jeho soupeř mezitím chystá další úder. Kde? Kdekoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (442)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Thor vzal do rukou místo kladiva výpočetní techniku a absolutně mu to nesluší. Navíc byl chudák hrozně šerednej. Jediné, co bych na snímku ocenil je to, že se v rámci možností dovede udržet v mezích reálnosti. Bohužel je mu to hovno platné, neboť je tento film strašně nezáživná píčovina s kurevsky nudným dějem. Michael Mann je šulin. Všechny jeho filmy stojí za píču. To, že jsou hlavní tři postavy negr, běloušek a rákosník, považuji za dosti ubohý způsob, kterým si chtěl u diváctva šplhnout. Neustále jsem se během sledování potýkal se ztrátou pozornosti. Krajně nevydařená záležitost. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Súčasní mladí herci známi z komiksových trhákov ako THOR,AVENGERS sa nedokážu potom dobre presadiť v inom filme iného režiséra! To je príklad Chrisa Hemswortha,ktorý je sympaťák,možno bude z neho novodobý Brad Pitt? Herec s charizmou,ktorý stráca čas práve v týchto rýchlokvasených blokbasteroch! Kybernetický terorizmus je POJEM útokov v budúcnosti,namiesto samovražedných atentátnikov bude vládnuť počítačová kriminalita,z ktorej budú profitovať špičkoví HACKERI,ktorí sa dokážu nabúrať do akéhokoľvek systému na Zemi. To je príklad atómovej elektrárne v Číne,v ktorej vybuchne REAKTOR. Všetci sú v panike,čo bude nasledovať,a kde to bude? Na pomoc si chcú zavolať hackera vo väzení,pričom za spoluprácu mu ponúknu zníženie TRESTU... Stručné zhrnutie deja filmu režiséra Michaela Manna,ktorý sa sklamal,trest je samotné sledovanie v niektorých momentoch zaujímavého filmu,kde najväčší dôraz je kladený na kvalitne prevedené prestrelky,inak som mal pocit,že sledovanie nemá konca,dokedy to bude trvať? Mannovi dochádza tvorivá šťava a myslel som si,že prinesie perfektný high-tech thriller,ale mýlil som sa.Ľutovať svoj drahocenný čas sa dá nazvať premrhaním všetkých ich doterajších úspechov,kde vidieť jeden nepodarok môže zavrhnúť všetko doposiaľ kvalitnejšie,čo predtým priniesli! ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Herr Mann po dlouhé době šlápl do hovna. Vyhlášenému puntičkáři a realistovi asi někdo háknul logické hradlo a kompl, v němž mu vyměnil původně vymazlený a neprůstřelný scénář za slaboduchou kokotinu nějakého krutopřísného počítačového mága, který se v životě úspěšně naboural leda tak do svého elektronického bankovnictví, a to pouze proto, že znal heslo. Jen háknout sousedovi růtr s trapně 256-ti bitovým kryptováním, aby měl člověk zadara internety, obnáší tak hodinu instalace všelikých vyfikundací, dva dny odchytávání paketů a pak tak týden brutálního zavařování čtyřjádrové ísedmičky. Když pak jeden vidí, jak Homosvort během dvou vteřin naboří NASU ze chcíplého tabletu, výkonného akorát tak na sdílení assbukových statusů, jde znovu omrknout, jestli si náhodou blbě nepřečetl jméno režiséra, a to nezní Harlin nebo Emerich. Polemice o vhodnosti obsazení nejžužovějšího manekýna Viktoriina sekretu do role ultrahustého karatehekra se vyhnu pouze konstatováním, že mu s notnou dávkou benevolence lze uvěřit akorát to, že by se po ukrutném snažení možná opravdu naboural do vagíny té čínské pipinky, kdyby do ní předtím aploudoval tak litr vodky. Co mi však nejvíce podráždilo aristotelovské klástry, to byl ten genitální záporák, který ladným stisknutím entru vyčoruje během minuty z burzy skoro osmdesát míčů, a pak, místo aby to tak desetkrát tiše zopáknul na více místech, raději vyhazuje do luftu čínské jaderné reaktory, verbuje mezinárodní žoldáky a osnuje složité globální komploty, na nichž vydělá zhruba stejné prachy. Asi aby jej rychleji chytli a mohl v tom hrát Homotór. Jsem známý tím, že často preferuji zábavu před logikou a docením kdejakou slaboduchou sračku. To by to ovšem nesměla být úmorně sáhodlouhá slaboduchá sračka, dohnána k tomu všemu výše uvedenému neštěstí až k otravným 140-ti minutám, z nichž minimálně 30 vyplňují „děsně kůl“ animace, jak ti chudáci trpaslíčci běhají v kabelech s datovými batůžky od konektoru ke konektoru. Tak s tímhle jdi do prdele, Míšo! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Michael Mann ve svých tradičních trademarcích přináší kriminálku, kde ke smrtelným zbraním patří kromě pistolí a samopalů také chytrý mozek za klávesnicí. Ač samotná zápletka zní béčkově, zpracování je dosti realistické. Hackerství spočívá v divácky srozumitelných tricích a podvůdcích, např. v phisingu, tzn. úkony typu "čáry máry fuk a mám peníze na účtě" se snaží Mann snižovat na minimum. Atmosféra filmu je velmi dobrá a může za to kvalitní audiovizuál. Použití kamery je zde naprosto perfektní, zejména musím vyzdvihnout, že tak realistické a po všech stránkách brilantní přestřelky jsem neviděl ještě vlastně v žádném filmu! Dočkáme se sice jen dvou, ale obě berou dech. Díky tomu nakonec odpouštím i ten slabší béčkový scénář... 7/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Přijde mi docela vtipné, že český distribuční název je v jistém smyslu příhodnější než ten anglický - hlavní hrdina totiž hackuje nejen počítače na druhé straně zeměkoule, ale taky najaté žoldáky, kteří se mu připletou do cesty (to hack - sekat, řezat, krájet). Chris Hemsworth je navíc samozřejmě Sekáč, který slušnou část filmu pózuje s rozhalenou košilí. Co se týče filmu samotného, Mann v sobě holt nezapře romantika a milovníka akce, takže co by jiný režisér pojal jako intelektuální souboj myslí dvou cybergéniů, končí u maestra jako vždy v souboji tělo na tělo. Problémem filmu pro mě tentokrát byl poněkud kostrbatý scénář (plný menších až středně velkých logických dírek) a z něj pramenící podprůměrně prokreslené postavy (nedokázal jsem se vžít do Nicka, natož do jeho jednodimenzního protivníka), což mi přijde u autora scénáře Heatu škoda. Všechno ostatní (formální stránka filmu, akce, dialogy) byly však na jedničku, takže jsem z kina odcházel jen lehounce zklamaný - a to jen proto, že jsem šel na film s hodně vysokým očekáváním. 70% P.S.: Taky vám někomu přišlo divné, že Hathaway, jakožto špičkový hacker světové úrovně, neuměl psát všemi deseti? :-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Film sa natáčal v indonézskej Jakarte, Hongkongu, Los Angeles či malajzískych mestách Kuala Lumpur a Klang. (Hudakfilms)
  • Originální název filmu je Blackhat (černý klobouk). Toto je moderní anglické označení pro hackera, který se nezákonně nabourává do počítačových systémů pro vlastní potěšení, z pomsty nebo pro osobní výhodu. "Black hat" je tedy synonymum kyber-zločince. Označení je převzato z americké kinematografie, kde ve westernech 20. až 40. let minulého století padouši nosili černé klobouky a kladní hrdinové převážně bílé. Analogicky k tomu označení "White hat" (bílý klobouk) v internetové terminologii znamená eticky jednajícího hackera. (Aelita)

Související novinky

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Reklama

Reklama