Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19,8miliónaTržby USA $34,296,320Tržby Celosvetovo $40,996,320Tržby za predaj Blu-ray v USA $305,595 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $2,142,639 //počet predaných kusov 106,264║ sladko kyslá dráma od rutinéra Shawn Levyho chce dosť odvalene útočiť nátlakovým sentimentálnym spôsobom na city diváka a samozrejme že to ani náhodou nefunguje, skôr ide o otravnú záležitosť než to čo chcel tento film byť, medziľudská dráma s pár odľahčenými scénami teda ani náhodou nehrozí, strata času aj keď herci sa snažili niečo z toho vyžmýkať /35%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie každý sa nájde v amerických nezávislých dramédiách. Táto je ale podstatne umiernená a zmysluplná, mierená najmä pre dospelejšiu časť publika. Nemôžem povedať, že by bol film nejak zvlášť vtipný, a ani by som jeho konzistentnú dávku humoru a dôvtipu nenazval komédiou, než len úsmevný pohodový snímok, ktorý sa nesnaží prvoplánovo zaujať. Na druhej strane chýbala lepšia pointa a lepšie dialógy sa priam žiadali k takémuto skvelému obsadeniu. Napriek tomu, že sa príbeh zameriaval na dospelácke témy ako napr. smrť rodiča, (ne)plodnosť, podnikanie, rozvod a pod., nebol to ťažký film a už vôbec nie čierna komédia. Celkovo tento film stojí za to vidieť v prípade, že na to budete mať čas a rátate s tým, že vám toho veľmi veľa neprinesie. Stačí sa nechať sa podmaniť bezstarostným príbehom ako cestou k súhre medzi súrodencami a udalosťou, ktorá navždy zmení ich životy. 60%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÁŠ OTEC MĚL JEDNU POSLEDNÍ ŽÁDOST A MY JÍ BUDEME BRÁT SE CTÍ. BUDE TO TĚŽKÉ, NEBUDE NÁM TO ZROVNA PŘÍJEMNÉ A BUDEME SI LÉZT NA NERVY. ALE NA DALŠÍCH SEDM DNÍ JSTE VŠICHNI OPĚT MOJE DĚTI. A VŠICHNI MÁTE ZARACHA…“ /// Fotřík to má za sebou. Sjedou se parchanti, aby s ním flákli do hrobu a naplnili poslední vůli. Bejt pospolu- i s matkou, 7 dní. Tak jo. Soutěžej, kdo toho víc nakecá a vobčas se snažej vypustit nějaký moudro. Během toho vylejzá navrch jejich životní bordel, prostě nic, co by jsme jim měli závidět, ale nic, co bysme si nemohli prožít sami. Sleduju nedramatický drama, který by mohlo bejt milý, možná i vtipný…. bohužel není. Sourozenecká vztahovka, která navíc není ani dramatická, natož dojemná. Spíš to votravuje zbytečností, ale to se nám v životě stane ještě hodněkrát. Hlavně probůh nečekejte něco ve stylu „Co jsme komu udělali“! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsal Jonathan Tropper, číst nebudu. 2.) Když přijedu domů (k mámě), vyhledám a bejvalku a pořádně ji …. 3.) Thx za titule ,,honzavohralik“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Tak v této komedii mě americký korektní humor opět nezasáhl. Vlastně bych řekl, že film je dost nudný, vtipný je jen poskrovnu a ta jímavá rodinná katarze, která se ostatně dá tušit od samého počátku filmu, je poněkud debilní. Nekonečný depky tří bratří z toho, že jeden nemůže počít, jeden je nezodpovědnej kokot a dalšímu zahýbá žena, mě vůbec nedojímaly a vlastně mě dost otravovaly. Znechutilo mě, jak nechutně se tam eroticky vystavuje přestárlá Jane Fonda a pobavilo mě, jakej ušoplesk je Adam Driver. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kto vraví, že Levy nevie? Takúto pohodovú rodinnú seansu som naposledy zažil pri Wish i was here. Bateman v jednej z najlepšie napísaných postáv priamo nemu na telo. Rose Byrne je ako obvykle dychberúca a z Adama Drivera sa začína stávať môj obľúbený herec. Pre mňa rovnaký duševný reštart akým bol pre mňa minulý rok Walter Mitty. Komornejší, zábavnejší a úprimnejší. Tropperov scenár je plný krásnych momentov a detailov a Levy ich umne spája do celku. Nepadá to do sentimentu, je to len čertovsky úprimné a príjemné. Také tie návraty domov, ktoré vás nakoniec posunú na novú životnú cestu a do novej etapy. Na koniec roka príjemné pohladenie pri šálke čaju. Značne motivujúce a s pekným soundtrackom. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)

Reklama

Reklama