Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (601)

emma53 

všechny recenze uživatele

Jon si to tedy užíval opravdu ve velkém stylu. Co si uvařil, to si taky sám zbaštil, ale myslím, že i jako herec si pochutnal občas na nějaké té mňamce, kterých tam bylo obrovské kvantum a tak krásně to všechno vypadalo, až jsem měla pocit, že to voní i skrz ten monitor. Jon mě chytnul za srdce, má v sobě velkou dávku zvláštního charisma, takže ať si Carla Casperra ta jeho polovička hezky pohlídá. Mít doma takovýho fajn chlápka, který ještě umí takhle vařit, to je poklad pí Casperová ! Celý film byl krásně barevný, moc chutný a s hudbou přímo lahůdkový. A ještě vím pánové, na co je taky dobrá kukuřičná moučka....to jsou věci :-) Jone u mě jsi rozhodně zabodoval ! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách, jestli dát 3 hvězdy nebo 4, ale asi budu výjimečně hodný. Musím říct, že mám rád pozitivní filmy se sympatickými postavami. Nicméně po dějové stránce dost slabé a místy i celkem nuda. Jako reklama na Twitter velmi účinné, ale přece jenom jsem čekal asi trochu něco jiného. Nechám si to ještě projít hlavou, zatím za 4 hvězdy hlavně za ten good feeling effect, ale je to s hodně odřenýma ušima. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Během projekce jsme v noci vymetli: talíř mozarelly s maďarskou mletou paprikou exclusive, olivami a rajčetem ozdobeným bazalkou, slaninovou pizzu s feferonkami a cibulí, misku kešu oříšků, jedno balení slaninových TUC a někde v sedmdesáté minutě to chlap nedal a hodil na gril dvě flákoty de luxe hovězího, které se marinovalo na dnešní zahradní žranici. Spráskali jsme to bez chleba a vyžahli k tomu metaxu s počtem hvězd, jako na nebi. Opravdu moc pěkné! Ale kdo viděl film, zajisté chápe. Před promítáním tedy doporučuji plnou lednici potravin, kdy slanina platí za základ, nebo číslo na kvalitní restauraci, která disponuje rozvážením, ale urychleným. A pokud jste na tom jako já a měli jste možnost jíst vynikající kubánské sendviče z pojízdného stánku třeba na Key Westu nebo v Miami na Ocean Drive, bez alkoholu to nostalgické vzpomínání chuťových pohárků nezaženete. :))) Vyjma výše uvedených komplikací, které si žádají pečlivou přípravu, se jedná o parádní filmový počin. Sedl nám skvěle! Tak skvěle, že se ani výčitky nad velkou žranicí a nějakým tím kilem navrch, nedostavují. Zůstává jen příjemná vzpomínka na suprovní májovou noc. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pár marvelláků se sešlo, aby si natočili pohodovou pohádku o hodné exmanželce, hodném exmanželovi a o tom, jak se na světě krásně podniká. Je to koukatelný, ale na mě moc jednoduchý a ke konci začíná nudit. Ale co, možná, že to tak fakt bylo a Jon Fevreau chtěl lidem ukázat, že když se chce, tak to jde. # [monitor, 2.0->5.1, no sub] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce – | napětí – | pustil bych si znovu ** ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vidieť partičku z najlepšej súčasnej komiksovej produkcie ako sa napchávajú skvelo vyzerajúcim jedlom za zvuku latino hudby, je neodolateľné. Celý čas som jedol všetko čo bolo po ruke, len aby som sa vyrovnal pochúťkam na plátne a nepriblížil som sa im ani zďaleka. Pritom skvelé jedlo zbožňujem a neviem sa ho nabažiť. Vidno, že Favreau nie je fušer a jeho Kovboji a Votrelci boli skrátka blbosťou nad ktorou mali dozor debilný producenti. Ale toto jeho sofistikované dielko je úžasný spôsob ako zobrať klišé príbeh a svojou osobitosťou ho hodiť do pohody. A verte mi. Ten film je mega pohodový. Začínam sa tešiť na Knihu Džungle. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • Jon Favreau miloval dobré jídlo, které i sám velmi často dokázal uvařit, a tak možná právě nad plotnou ho napadlo natočit film o jídle. Napsal si scénář, zařídil potřebné technické a finanční záležitosti a nakonec oslovil své přátele, kteří již v jeho filmech hráli, díky čemuž se mu podařilo přivést do snímku známá jména. (ČSFD)
  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno