Reklama

Reklama

Umění tančit v dešti

  • USA The Art of Racing in the Rain (více)
Trailer 1

Snímek Umění tančit v dešti, inspirovaný úspěšným románem spisovatele Gartha Steina, vypráví srdečný příběh očima vtipného a hloubavého psa jménem Enzo. Díky nezlomnému přátelství se svým majitelem Dennym Swiftem (Milo Ventimiglia), ctižádostivým automobilovým závodníkem, Enzo získal úžasný vhled do podstaty lidské existence a dobře si uvědomuje, že techniky potřebné na závodišti mohou posloužit i k úspěšnému zdolávání překážek na cestě životem. Film sleduje Dennyho a jeho milované blízké – manželku Eve (Amanda Seyfriedová), dcerku Zoe a v neposlední řadě i nejlepšího přítele Enza. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

Můj komentář č. 100 jsem si vždycky představovala jako něco výjimečného! Asi nenapíšu nic výjimečného úplně, ale okomentuju (pro mě) výjimečný film! Kombinace Milo + pejsek je pro mě naprosto smrtící! Chce se mi brečet pokaždé, když si na ten film jen vzpomenu! Nádherný! Ano, povětšinou času smutný, ale i přesto plný lásky! Takovýhle filmy se mnou vždycky zamávaj! Tak jo, já jdu dnes po sté obejmout svého psího miláčka, aby si snad nemyslela, že radši čučím na filmy! ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Najlepší film o psovi hneď po Hačikó. Vlastne je to viac než len film o psovi. Môžem s istotou povedať, že mňa tento milý film ozaj príjemne prekvapil. Na začiatku som si povedala, ó zase ďalší film o psovi, ale mýlila som sa. Hlavný dôvod, prečo som si The Art of Racing in the Rain chcela pozrieť, boli Milo Ventimiglia & Amanda Seyfried, obidvoch mám totižto veľmi rada. 75%. ()

Reklama

piranha 

všechny recenze uživatele

No to byla tedy nehorázná blbost! Především se mi vůbec nelíbilo, jaké myšlenky tvůrci přisoudili tomu nebohému psovi a jakým způsobem je prezentovali. Jako milovník psů bych ocenila prezentaci psa jako psa, ne jako člověka s hlubokými filozofickými úvahami naprosto nepodobnými svému druhu. K Enzovi se jeho vnitřní promluvy naprosto nehodily a kazily tu "psovost",kterou mohl film obohatit. Navíc nebyl bez těch monologů vůbec zajímavou postavou, neustále jen někde seděl nebo ležel a koukal. Zbytek příběhu byl nudnou fraškou, snažící se - podle mě marně - hrát na city diváka až k přepětí. Předvídatelný děj byl protahován do úmoru, jedno klišé za druhým, přehnané situace a celková přeslazenost, ze které až bolí zuby. Prezentovaná dokonalost psa, manželky a její neutuchající podpory manžela... neshledávám v tomhle nic zajímavého, spíš další věc, které se prostě nedá uvěřit. No a ty další absurdní situace, jako jít běhat s víc jak desetiletým psem, nebo zapomenout zvíře doma na několik dnů, to snad ani nemůžu komentovat. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

No, trhá mi to trochu srdce, protože jsem upřímně nečekal, že budu zrovna této dramedii s pejskem dávat jednu hvězdičku, ale, ty vogo, tohle byla jak příručka sentimentu pro začátečníky od A do Z. Jsem ten poslední člověk, kterému by vadily klišé srdceryvné dojáky, ale toto bylo teda už fakt příliš i na mě. V tom filmu byly snad všechny základní radosti i strasti života, které si jen dokážete představit ve zrychleném módu - a ještě k tomu s naprosto nepřirozenými americkými dialogy až to trhalo uši. Tím pádem naprosto plytký dojem bez emocí. Třeba takové podobné Psí poslání je podle mě úplně někde jinde a dost mě překvapuje, že zrovna ČSFD uživatelé hodili tenhle film do červena... to asi jedině opravdu kvůli tomu pejskovi nebo nevím... :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Akosi sa opäť roztrhlo vrece s filmami so psami v hlavnej úlohe. Niekedy by mohli vymeniť aj rasu, pretože dávať všade zlatého retrívra môže byť mätúce. Myšlienka filmu je, že starý pes s hlasom starého Kevina Costnera sa po vzore svojho pána chce stať v budúcom živote človekom-pretekárom. Film vsadil na dve otrepané roviny, ktoré spojil, aby vytlačil z človeka nejaké slzy - ťažká choroba + zlatý psík. To by mal byť dostatočný recept, ako zarobiť na divákovi a podarilo sa to naozaj dobre, hoci Psia duša je asi ešte vyššie, minimálne hudobne. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (16)

  • Automobil, kterým jede Enzo své závěrečné kolo, je Ferrari Testa Rossa z roku 1957. Tento vůz je jedním z nejvíce ceněných veteránů na světě. Jeho prototyp, který zvítězil v závodě 24 hodin Le Mans, se vydražil za 16,39 milionů amerických dolarů. (xisp)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Kanade, USA a Taliansku. Trvalo od 30. apríla 2018 do 23. júla 2018. (MikaelSVK)
  • Pes Enzo je založený na skutočnom psovi, ktorého vlastnil autor predlohy Garth Stein. Autor bestselleru zúročil v deji aj svoje skúsenosti s pretekmi áut. (Arsenal83)

Reklama

Reklama