Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (346)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Má první (a určitě ne poslední) CSFD projekce, a to v krásném prostředí kinosálu Lucerny. Právě v tomto prostředí vynikla ta kouzelná atmosféra filmu. Z některých předchozích Allenových filmů jsem byla zmatená a často i zklamaná, to ale u Kouzla měsíčního svitu neplatí. Spokojená jsem byla snad se vším, ani chvíli jsem se nenudila. Emma Stone mě hodně překvapila, ve svých 25 letech hraje prostě dokonale. Colin Firth se taky výborně hodil na svou roli. Doporučuji a už se nemůžu dočkat na další snímky WA, protože alespoň mně připadají čím dál lepší. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kúzlo svitu Mesiaca zapôsobí na starého ezoterického skeptika, tvrdo popierajúceho existenciu akéhokoľvek špiritizmu, duchov, tajomných médií, fluida, či čítania v minulosti iných. Iróniu osudu je, že tento tvrdý popierač sa sám venuje tajomným kúzlam a mágii, prezlečený do masky tajuplného Číňana. Tým, mimochodom trochu pripomína príbeh svetoznámeho Harryho Houduniho, schopného vykĺznuť z akýchkoľvek zámok a okov, a v realite tvrdo vyvracajúceho a bojujúceho proti akýmkoľvek špiritisticky "stopercentne preukázaným" zázrakom, prítomnostiam duchov, či nadprirodzeným, telekinetickým, vešteckým a podobným schopnostiam jedincov. Tu však neústupná racionalita narazí na kameň (Stone). Drobná krehotinka očarí starého bručouna, ukážuc mu, že vnímať svet okolo sa dá aj inak. Tak, že ten svet človeku zachutí a zavonia opojnou arómou. Vyvolá kúzlo. Naozajstné kúzlo lásky. Ďalší skvelý Allen datovaný do neskoršieho obdobia jeho tvorby. Tej, kde sú jeho diela pre mňa najprijateľnejšie. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ekvivalent kouzelníka na zahradní párty, od kterého přesně víte co čekat. Tedy žádné zázraky, ale solidně odvedené řemeslo, kde sice znáte a máte prokouknutý každý trik, ale právě to od něj očekáváte a přesně to i dostanete. Ovšem u Woodyho stále lze předpokládat, že se přeci jen ještě vytasí s něčím "copperfieldovských" rozměrů a nespokojí se jen s milou tuctovkou. Tak snad při příštím vystoupení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Allenovi to podľa mňa s kúzelníkmi príliš nejde. Ani Scoop, ani Prekliatie žltozeleného škorpióna neboli žiadne zázraky a Kúzlo ním tiež nie je. Kúzlo síce nejaké má, ale prekvapivo občas drhnú dialógy a keďže sme v romantickej komédii, presne vieme, kam to smeruje. Predvídateľnosť neprekryje ani prekvapivý zvrat pred rozuzlením a to aj napriek tomu, že ma presne v tomto prevedení nenapadol. No a každá z postáv tu neustále ospevuje krásu Emy Stone, čo nechápem ešte viac, ako Firth jej nadprirodzené schopnosti. Mám proste iný vkus, ako jeho kúzelník a nepriťahujú ma ani "médiá". ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Videl som osud, bol to taký klasický bezdomovec s čučom, sediaci niekde v parku. A videl som aj nádej, bola to tá storočná lavička, na ktorej sedel. A Počul som aj spievať anjela, lenže tú zbierku básní som mal iba požičanú. A čítal som aj o Houdiniho kúzlach, ten Ragtime nepochybne pôsobil čarovne. A zažil som aj lásku, to už skôr sa človek spamätá zo stretnutia s Chuckom Norrisom. Na predmetný konflikt vedy a viery môžem teda mať aj sto úlomkov názorov, no sám si ho neviem ani len predstaviť zhrnutý s takou gráciou, ako to dokázal Woody Allen vďaka jeho asi o 50 rokov väčšiemu nadhľadu, prehľadu a nevyčerpateľnému zmyslu pre humor. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na jihu Francie. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama