Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (346)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé... Po I Origins tento týždeň u mňa už druhý film, ktorý stavia do konfrontácie vedu so spirituálnym svetom. Vynikajúce kostými a ešte lepšie dialógy! Woody Allan sa mi pomaličky dostáva pod kožu...Ale dobre, že v tom nehral, lebo na stopercent by svojimi blbými kecmi a trápnymi vtipmi poslal celý film do hoven! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nemám za sebou mnoho snímků Woody Allena, ba co dím, dokonce jsme se v minulosti celkem spolehlivě míjeli. Ne že bychom se nesetkali, ale takříkajíc jsme nevešli v dialog. Tenhle kousek mě ale potěšil, možná nejsme naladěni na stejnou vlnu, ale nějaká ta harmonizující notička se zřejmě časem najde. (5.10.2016) S odstupem skoro dvou let - těch harmonizujících notiček se našlo už docela hodně. Tentokrát 17.8.2018 jsem se neskonale bavila a vychutnávala si celou atmosféru. Fascinuje mě, jak dokáže Woody Allen vést hlavní postavu. Jakoby jí vdechl u kus své povahy, svůj styl mluvy. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Kúzlo svitu Mesiaca zapôsobí na starého ezoterického skeptika, tvrdo popierajúceho existenciu akéhokoľvek špiritizmu, duchov, tajomných médií, fluida, či čítania v minulosti iných. Iróniu osudu je, že tento tvrdý popierač sa sám venuje tajomným kúzlam a mágii, prezlečený do masky tajuplného Číňana. Tým, mimochodom trochu pripomína príbeh svetoznámeho Harryho Houduniho, schopného vykĺznuť z akýchkoľvek zámok a okov, a v realite tvrdo vyvracajúceho a bojujúceho proti akýmkoľvek špiritisticky "stopercentne preukázaným" zázrakom, prítomnostiam duchov, či nadprirodzeným, telekinetickým, vešteckým a podobným schopnostiam jedincov. Tu však neústupná racionalita narazí na kameň (Stone). Drobná krehotinka očarí starého bručouna, ukážuc mu, že vnímať svet okolo sa dá aj inak. Tak, že ten svet človeku zachutí a zavonia opojnou arómou. Vyvolá kúzlo. Naozajstné kúzlo lásky. Ďalší skvelý Allen datovaný do neskoršieho obdobia jeho tvorby. Tej, kde sú jeho diela pre mňa najprijateľnejšie. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Colin Firth i Emma Stone jsou výborní herci a tady mají dobře napsané postavy. Jenže po výborných Jasmíniných slzách je tohle prostě jenom příjemné retro, na které za chvíli zapomenu. Darius Khondji sice opravdu kouzlí romantickou atmosféru, ale ani to nestačí. Navíc se někdo v HCE rozhodl nahradit paní Hábovou jakýmsi neuvedeným brigádníkem, za což dotyčnému opravdu neděkuji. I tím v Čechách přišel Allen o kousek svého kouzla. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Život samozřejmě smysl má. Jen proto filozofie ustoupila radosti ze života a Woodyho Allena mohla převálcovat Jane Austenová. A já nahozená dobrou náladou kašlu na rozum a nenacházím jediný důvod, proč by mi to mělo vadit. Tím spíše, že darcyovské monology jsou v podání Colina Firthe stále dokonalé. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Během jednoho z několika výletů Stanleyho (Colin Firtha) a Sophie (Emma Stone) zmiňuje Stanley jako svoji nejoblíbenější symfonii "Beethovenovu sedmou" a její houslové party. Přesně tato symfonie a tyto houslové party hrají v pozadí finální scény filmu Králova řeč (2010), když Král Jiří VI (Colin Firth) čte 3. září 1939 svůj projev. (baribal)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama