Reklama

Reklama

Hornblower - Rovná šance

(TV film)
  • Velká Británie Hornblower: The Even Chance (více)

Obsahy(1)

Historicko - dobrodružná filmová séria životnej cesty Horatia Hornblowera, legendárneho britského dôstojníka, s vynikajúcim hereckým obsadením. Veľkolepé a výpravné ťaženia britského impéria nepoznali hranice. Práve naopak, neustále ich prekračovali. A v tom bol Hornblower lepší ako ktokoľvek iný. Už od verbovačky v prístavnom mestečku Portsmouth bolo jasné, že do služieb britskej armády vstupuje muž, na ktorého sa len tak ľahko nezabudne. A jeho kariéra je dostatočne bohatá na to, aby sa pri tom nikto nenudil. Vojny zúria všade na okolo a my sa staneme spoločníkmi jedného z najudatnejších dôstojníkov svojej doby... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

Kaufman

a jsou ty první knihy dobré? Já kdysi zkoušel ta starší vydání, kdy už má Hornblower hodnost vysokou a nedalo se to číst a on jako postava byl na facku (například minimálně půl knížky nepromluvil s nikým z posádky, aby posilnil morálku, a jen dělal "Hrrrmm")

na příspěvěk reagoval Kaufman

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan: To jsi ani nemohl (něco najít), zatím platí stále to časem... Nějak, bohužel, v poslední době nestíhám. :-))

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

Reakce na komentář Alnaga: . Já tam naopak téměř žádné černě a záporně vykreslené postavy nevidím. A jejich absence je (aspoň pro mě) potěšující. Pro ty, co serii neviděli, se jedná o spoiler!!!

Vždyť v celé sérii o víc jak 13 hodinách jsou vlastně jen dvě skrz na skrz špatné - šikanující podporučík Simps (kterého jistě myslí Alnag) v prvním díle první serie a pak námořník Randall ve druhé serii (v obou dílech). Spor, zda jsou kladné či záporné, může nastat u dvou dalších postav spadajících do kategorie tzv. neschopných a v určitých okamžicích schopných všeho, nebo schopných všeho v každém okamžiku ( do té první spadá 1. důstojník Renownu a tzv. zastupující kapitán a teď si ani za nic nemohu vzpomenout, koho jsem měla na mysli tou druhou osobou ve druhé kategorii, zapsala jsem si to totiž při posl. zhlédnutí série).


V ostatních případech se jedná vždy "jen" o nepřátele nebo dočasné přátele a spojence vedené více či méně ušlechtilými pohnutkami a bojem za svou věc (rodnou zemi nebo svého vladaře). Vždy, když se na věc dokážeme podívat z jejich úhlu pohledu, tak zjistíme, že mají vlastně pravdu. Dokonce i plukovník Mongutan, baron z Muzillaku jednal nikoli jen sám za sebe, ale bojoval za krále, jehož chtěl dosadit zpět na trůn. A francouzští republikáni taky nebyli žádní svatouškové a lidumilové, ta hláška starosty o tom, jak baronovy obrazy a knihy nebyly republice k užitku a posloužily jako otop či palivo, ukázala, že pravda byla tak někde uprostřed. Taky ta dívčina poznamenala, že Francie té doby má jediného vládce - a to gillotinu...

Stejně na tom byli ti, jenž bojovali za Irsko, podíváme-li se jejich očima, byli vlastně taky v právu...

 

Více, pokud se někdo chytne, či časem v mém Deníčku (možná, snad, doufejme) :-))

Reklama

Reklama