Reklama

Reklama

Méďa 2

Trailer 2
USA, 2015, 115 min (Alternativní 126 min)

Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. Dobrou, i když možná i lehce znepokojující zprávou je, že v pokračování se Méďa Ted vydává v doprovodu věrného parťáka Johnnyho v podání Marka Wahlberga ještě o pár kroků dál. Dobré příběhy končí svatbou, ten náš jí začíná. Urostlé a blonďaté pokladní Tami-Lynn nevadí, že je její manžel chlupatý po celém těle a navíc měří o metr a půl míň než ona. On by jí na oplátku chtěl dopřát miminko, jenže jaksi technicky... plyšák a lidská bytost... Nakonec se rozhodnou pro umělé oplodnění. A v okamžiku, kdy Ted s Johnnyho pomocí má potřebné sperma takřka na dosah ruky (či spíše packy), zařehtá úřední šiml, který rozhodne, že medvěd původem z hračkářství nemá na potomky nárok. Jenže Méďa a Johnny jsou hromský kámoši, jen tak něčeho se neleknou, a tak si najmou právničku (Amanda Seyfried). Je blonďatá, okatá a taky trošku hulí, takže veskrze sympatická. Nesourodá trojka se pustí do předem prohraného boje s takovou vervou, že se nebudete stačit divit. Sice jim to možná k vítězství nepomůže, ale hlavně že bude sranda. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (728)

BMW12 

všechny recenze uživatele

První díl byl asi o maličko lepší, ale opravdu jen o maličko. Dvojka je téměř na stejné kvalitativní úrovni. Je zde spousta vtipných hlášek a situací, na kterých jsem se opravdu dost nasmál. Příběh o tom, jestli je Méďa osoba nebo věc také do filmu pasoval. A líbilo se mi cameo Liama Neesona. Jediným mínusem je to, že se zde vůbec neobjeví Mila Kunis. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Medvídek Ted - pro muže to nejlepší. Pro diváka už tolik ne. John a plyšový Ted jsou pořád Hromoví kámoši. Jen stát nechce oživlou hračku uznat za legální osobu. Ted a spol. se tedy pouštějí do složitého soudního sporu, na jehož výsledku záleží celá Tedova budoucnost. Sethe, Sethe, ten scénář je tak triviální, až se sám shazuje. Většina vtipů se točí kolem hulení trávy. Až na jeden, hozený do parodie na Jurský park (scénou zní i totožný hudební motiv), jsem nepohnul brvou. Další kategorie vtipů jsou vulgarismy. Sprostá slova nezamáznou marnost scénáře. Režijně je to odvyprávěno z prdele. V soudní síni je to nuda, zde se jelo převážně na vážné vlně. Následně přišla odvázanější road-movie sekvence, kdy se ve třech putovalo za elitním právníkem, co se ujme Tedovy kauzy. Jenže zase to scenáristicky film neustál. Nečekaně objevený lán marijánky, zvířátka ze všech koutů světa a nudná písnička v podání Amandy Seyfried. Asi takhle nějak vypadala tato sekvence. Na závěr zavítáme s našimi hrdiny na Comic-Con. Opět nic extra ze scenáristického i režijního hlediska. Zhrzený Donny zde chce unést Teda, aby zjistil, co způsobilo jeho oživnutí. Předtím se za tímto účelem spřáhl se šéfem společnosti Hasbro, která medvídky sériově vyrábí. Scénář nabízí i hovadiny, že plyšák se ožení s krasavicí, které ale vůbec nevadí, že nemá péro. Ta s ním chce i otěhotnět, shání se dárce sperma (to bylo vtipné), posléze je ale sňatek anulován z výše popsané nezpůsobilosti "manžela". Mark Wahlberg je prima. Gagy podat umí, těch originálních i zhovadilých bylo tak akorát. Amanda Seyfried v roli začínající advokátky nebyla vůbec vtipná. Její postava ignorovala slavné filmy, většina gagů tedy vycházela z její neznalosti notoricky známých filmových děl. Bylo to i celkem vtipné. Z ostatních postav zaujala sličná a relativně neznámá Jessica Barth v roli Tedovy partnerky. Účast Morgana Freemana zcela nadbytečná. O něco lépe vyšel krátký výstup Liama Neesona s cereáliemi, jenž měl podtitulkovou dohru. Za sebe jsem to čekal odvázanější, vtipnější, vyzrálejší a dospělejší. Seth MacFarlane ztrácel postupně nadhled, děj filmu, jestli se vůbec dá psát, že to mělo děj, byl málo nápaditý a kolísal. Banalita byla dost často rušivá. MacFarlane si technicky vedl zdatně, jako vypravěč se až tak neosvědčil. O kompaktnost druhého pokračování neusiloval. Dopadlo to tak, že John s Tedem jsou správní parťáci, kteří by si zasloužili lepší a zajímavější příběh a pestřejší gagy. Popkulturní odkazy jsou už pro českého diváka otravné. 50% ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Nechápu to, první díl byl celkem dobrá originální zábava, ale toto? Umělá nucená zábava, která nefunguje, snad každá scéna se snaží být vtipná, tlačí na pilu, ale smích se nekoná. Když Tami-Lynn po stopadesáté řekne I Love you so much a Ted řekl I love you too, chtělo se mi blejt. Kouzlo prvního dílu je pryč, toto staví pouze na úspěchu prvního dílu, humor je nucený a trapný, nechápu důvod toho, proč tam byl ten taneček v knihovně, asi se měl někdo smát. Lepší odpad horší jedna hvězda, doufám, že třetí díl už nebude. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// ...tady už je to ale horší. Co se mi tak líbilo na prvním dílu, tedy jednoduchost, hlášky, odkazování a především momenty absolutního překvapení, druhý díl bezezbytku postrádá. Jasně, potěší vás tu pár cameo roliček, několik lepších vtípků ale celé je to ukryto pod tunou nudnejch, nezáživnejch a co hůř, nevtipnejch krávovin, které dohromady rozbíjí celý tenhle skorofilm. Skorofilm, protože si nejsem jistý, že se tohle vůbec dá považovat za skutečné filmové vyprávění, když jsem v kuse vytahován z děje. Ne, nesedlo mi to, nelíbilo se mi to, Seth MacFarlene to trefil jednou ale od té doby samej úlet. Potřebuje nad sebou pevnou ruku, tohle zkrátka nefunguje. 5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POZORNOST CELÉ ZEMĚ UPOUTAL SOUDNÍ SPOR O ROZŠÍŘENÍ PŮSOBNOSTI OBČANSKÝCH PRÁV…“ /// Honění, lízání šedivky, píchání mrdavejch vočí… Ted a jeho sexy paní stojej před problémem. Kupodivu to není neplodnost, ale boj o občanský práva! Všichni jsou nabušení nechutnejma kecama, což je fór jako prase. Jestli je to někomu málo, ještě maj v záloze chování „jako debil“. Navíc natáhnout komedii o vulgárním plyšákovi na hodinu padesát mi taky nepřijde jako vrchol inteligence. A přitom mně na začátku vůbec nebylo jedno, jestli je medvěd osoba nebo věc. Věřil jsem, že důležitý bude, jestli ve mně dokáže vzbudit lásku (nečum debile, teď ti má ukápnou dojetím slza!). Uznávám, že trošičku se mu to podařilo… (ty vohrnutej čuráku!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju se vyrovnat s faktem, že můj plyšák nemůže mít děti. 2.) Základem našeho manželství je hulení. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (112)

Zajímavosti (32)

  • Když právnička Samantha (Amanda Seyfried) volá právníkovi Patricku Meighanovi (Morgan Freeman), aby si domluvili schůzku, má její laptop tmavě modrou barvu. Nicméně v další scéně už je čistě bílý. (luka4615)
  • O plánech na pokračování se Seth MacFarlane (Ted) poprvé zmínil na Comic-Conu 2012 se spolučleny obsazení seriálu Americký táta (od r. 2005). 13. srpna 2013 oznámil přes Twitter datum premiéry. (GreatestFan)

Související novinky

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno