Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (255)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Než zemřu, chci postavit stroj času"' Tenhle film profrčí internetem, aniž byste si ho všimli. Partička mladých američánků (jak jinak) nalezne starou videokameru, kde je záznam ze sedmých narozenin jednoho z nich. Všimnou si však, že na záznamu se objevil i jeden z nich, nikoliv však v dětské verzi, ale v momentální, puberťácké. Po prozkoumání sklepa naleznou plány na sestrojení stroje času, který úspěšně (bohužel) dají dohromady. Poprvé pošlou časem věc. Pak sami sebe. A jede to ráz naráz. Výhra v loterii, největší letní akce, rozhazování peněz, opravy zkoušek, řešení osobních sporů. Ale jak bývá pravidlem, když měníš minulost, posereš přítomnost. A ne jinak je to i tu. Celkově se mi nápady s časovou smyčkou obecně líbí, i když to kolikrát nadělá bordel v hlavě. Tady je to ale převzato z lehčího hlediska a člověk se neztrácí v žádné časové rovině. Film měl při propagaci ohromný potenciál, parta mladých, found footage styl natočení, ze pár efektů a hromady časových smyček. Ve finále je to ale spíš film na nedělní odpoledne, kdy potřebujete zabít čas, než Vám začne turnaj v PokerStars. Do filmu jsem se ale zažral. Bohužel je tak přecpaný typickými cliché, že jsem věděl hned, jak to skončí. Jak taky může skončit film, kde se skáče časem tam a zpět, že. Herci nebyli protivní nečekaně, hudbu jsem ani nezaregistroval, kamera typicky found footage roztřesená a efekty na lepší dvojku. Děj se, na celkem krátkou stopáž, celkem táhl, ale od prvního úspěšného skoku do minulosti už to odsýpá a jen čekáte, co se zesere. Jak už jsem říkal, time loop filmy mám rád a tohle i přes 50:50, pozitiva:negativa, mi to sedlo. 79% 7,9/10 4**** ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Když už se vám jednoho večera zblázní přetaktovanej Xbox, a místo GTAčka otevře okýnko do temné, pomatené a zrádné minulosti, kde zákony logiky neplatí a všude hraje ošklivej rádiovej popík (brr), měli byste z toho koukat vytřískat sakra víc, než hodinu a půl nudných radovánek rozdováděných týnejdžrů a otravný román z červené knihovny (který si omylem přelezl do sci-fi oddělení hned vedle Back to the Future). Asi není, co víc dodat. Na poprvé to zdárně udolat až k nevěřícnému, debilnímu konci celkem jde, ale do Kronik se Project Almanac rozhodně nezapíše. 2* ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Bombový film! Já nekoukám na trailery ani kolikrát nečtu obsahy, takže jsem nevěděl co od tohoto filmu čekat. A byl jsem velice mile překvapen, film mě naprosto pohltil. Za prvé tento snímek je natočen na ruční kameru a mě se tenhle styl natáčení líbí. Za druhé to mělo super příběh o cestování časem, hlavně se mi líbilo, že to bylo o partě mladých lidí a že to byla zábava, takže jsem se u toho i dost nasmál. Ke konci to už pak sranda není, ale alespoň vidíme, že to cestování časem není tak jednoduché. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Cestovačka časem tentokrát okořeněná found-footage. Jako vždy se vymyslí nějaký přístroj, teenageři jsou nadšení, všechno zkouší a pak se to posere. No tak se to pokouší napravit, jenomže to není tak jednoduchý. Toto nebyl spoiler, to je vždycky stejný. Kamera je vcelku snesitelná, dokonce se mi zdála trochu méně nervní než v ostatních FF. Herci celkem přijatelní. Celkově vzato je to průměrný film. Mě ale cestovačky strašně baví a FF tomu dává trochu zajímavější rozměr. Takže i přes kupu logických lapsů a s přivřením všech očí co mám, je to za slabší čtyři. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Behačky v čase mám veľmi rada a pri tomto tínedžerskom úlete som sa aj výborne bavila. Decká boli sympatické, kamera perfektne roztrasená a triky dobre zvládnuté. Naviac si to tí šarvanci bez zbytočného mudrovania naplno užívali, aj keď bolo jasné, že ich roztopašné výšlapy nezostanú bez následkov. A keď to došlo to tohto bodu, začal film naberať na obrátkach a chudák Adam mal čo robiť, aby si z toho nepustil do gatí. A ja som šťastná, že ten diablov stroj na mňa nečíha niekde v sklepe. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)
  • Napísanie, natočenie a zostrihanie filmu trvalo len 9 mesiacov. Rešerš ohľadom cestovania v čase zabral 3 mesiace. (Real Tom Hardy)
  • Film sa natáčal v amerických mestách Atlanta a Chicago. (Hudakfilms)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama