Reklama

Reklama

Epizody(10)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S druhou sezónou Penny Dreadful jsem měl poměrně velký problém, v první polovině série se postupně vytrácelo tempo, na které jsem si zvykl v první řadě, příběh otravně zpomalovalo množství vedlejších linií, v nichž se mnohdy dělo jen velmi málo, některé scény na mě působily jen jako vata na vyplnění děje. Ve druhé polovině došlo k úplnému obratu, příběh nabral správné tempo, vrátilo se napětí i intenzívní atmosféra a já jsem se konečně začal dobře bavit. Navíc mě velmi potěšil propracovaný závěr, díky kterému se můžu těšit na třetí sezónu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá štace čarodějně-hororově-folklórního seriálu z období viktoriánské Anglie, kde se misí všechny možné známé knižní potvory, je v mých očích mnohem poutavější než první sezóna, už jen skrze fakticky vyšperkované epizody jako Půlnočnice. Do toho člověk začíná celkově více chápat propojení nelehké minulosti většiny postav s jejich nynější snahou o vykoupení a k mnoha z nich jsem si i konečně našel cestu. Jen si ze seriálu stále nesedám na zadek. [viděno na SkyShowtime] ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně ucelenější než 1. řada (především díky jasně definovaným záporačkám - namyšleným čarodějnicím, kterým jsem bolestivý konec upřímně přál), ale i tak nepodstatné odbočky vedlejších charakterů (tápání "zrůdy" s jemnou duší básníka, Grayova dekadentní marnivost) hlavně v prostřední třetině opět brzdily již tak uzívané tempo, ještě nerozumně natažené dvěma epizodami navíc. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 85%. Druhá séria ma o 2 diely viac (čiže rovných desať), ale celkom to v tomto prípade seriálu pomohlo. Prvá séria v ôsmych dieloch rozdala karty zaujímavým postávam a v druhej už ide do tuhého. Každá postava ma čo ponúknuť a tento krát sa im aj pridalo na akcii. Najviac ma bavil Josh Harnett, ktorý ma svojou tajomnosťou zaujal už pred tým a tu je ešte lepší. A to isté platí aj o celej druhej sérii. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme za sebou druhú sériu a osobne sa domnievam, že išlo o vyzretejšie dielko ako v úvode. Herci sa absolútne so svojimi postavami zžili, dokonale ich chápu a to platí aj o scenáristoch, ktorí si dali vážne záležať na dialógoch a o režiséroch a kameramanoch, ktorí si zase dali záležať na atmosfére. Témy sa ďalej rozvíjajú a pribúdajú, je kam pokračovať, po záverečnom rozpade "spoločenstva" ale nedokážem predpokladať, kam presne. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (1)

  • Umělecký vedoucí Jonathan McKinstry se při navrhování interiéru sídla Evelyn Poole (Helen McCrory), které můžeme vidět ve 2. sérii, inspiroval kostely a kostnicemi v okolí Prahy. (makimarketa)

Reklama

Reklama