Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (478)

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Velice silnej příběh, to musím uznat. Jenže kromě vymazlený Deakinsovy kamery nemá film moc co nabídnout. O'Connell je statista s kamenným výrazem ve tváři, navíc se nějak nedokážu s postavou Zamperiniho nějak ztotožnit. Z části je to tím, že o něm jako o člověku nic nevíme (umí běhat...a to je asi tak všechno). A to, že Angelina je mizerná vypravěčka, která neumí udrže divákovu pozornost, filmu na atraktivitě taky nepřidá. Výslednejch 137 minut je pak hodně. ()

snek49 

všechny recenze uživatele

Prázdné po všech stránkách - jak herecké, tak režijní. Scény naskakovali jen tak mimochodem a ani v jedné žádná emoce. Příběh je nejspíš docela silný, ale pojatý tak špatně, že vám je vlastně jedno, kdo umře a jak to celé dopadne... ()

dawnie 

všechny recenze uživatele

Ještě tomu něco chybělo. Nicméně, tu Zamperiniho nezlomnost Angie zachytila neskonale sugestivně, a dostal mě i jeho vztah k "Ptáčkovi", který byl plný odstínů šedi (ne TĚCH odstínů šedi:). ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Film to určitě není špatnej. Po formální stránce to nemá chybu, ale co si budeme povídat, je to další typická amerika, která dělá z člověka, který něco dokázal, super nadčlověka, kterej přes všechny zdary i nezdary zvládne opravdu úplně všechno a to je bohužel ten problém. Když to víte od začátku, ztrácí se napětí a zvědavost jak to pořežije. Navíc film ničím nějak nevybočuje ze standardu žánru a podobných filmů. Takže solidní průměr, ale nic víc. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Život za války, život v zajateckých táborech, život v nestabilní době a na psychickém dnu. Film má rozhodně co nabídnout, všechno šlape jak má, kamera jede, akční scény fungují, s postavami se postupně seznamuje a do děje se vplouvá příjemně. Jenn divákovi emoce by to mohlo narušit víc. Konec byl fajn a výstižně ukázal myšlenku, kterou film nesl, 70%. ()

saluki 

všechny recenze uživatele

Jako jo, rekneme ze vic nez pulka filmu me zaujala, nicmene jediny duvod, proc jsem to nevypla a dokoukala posledni pul hodinu, byla zvedavost jak se Angeline dari na reziserskem poli. Mno tos mohlo to byt i horsi. Respekt hlavni postave, prozil neuveritelny zivot hodny zfilmovani, jen je vazne mozna lepsi, ze film nakonec nevidel. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Hrdinskej film bez patosu. Angelina to vcelku umně odrežírovala, ale přece tomu něco chybělo. Přidaná hodnota, kterou umí příběhu dodat dobrej režisér. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

4* z úcty k Zamperinimu, film je dobře natočen a myslim že je to prvotina od Jolie, na to je to ok, ale viděl jsem už zajímavější filmy z podobných táborů, nehledě na to, že to je jen půlka filmu, část na moři byla fajn, ale na mě trochu zbytečně zdlouhavá a začátek takový chaotický, nějak jsem nevěděl čeho se chytit, ne že by to bylo nesrozumitelně podáno, ale až do části pádu letadla jsem nevěděl zda se mi chce dívat dál. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Až príliš citeľné, že to režíruje "neskúsená" Angelina Jolie. Námet síce veľmi zaujímavý, ktorý je navyše ešte podložený na základe skutočnej udalosti, ale celkové spracovanie je dosť priemerné. Emócie nefungujú, začiatok príliš chaotický a takisto slabý scenár. Po úvodnej scéne na mori to ešte vypadalo sľubne, no potom to už bolo iba samá klišé. Vyzdvihol by som presvedčivé herecké obsadenie, ktorý kvôli svojím postávam výrazne schudli. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Nebylo to uplně zle obsazené, a záběry z lágru jsou poměrně zdařené. ALe hlavní záporák vypadá jako panenka, Oconnel trošku přehrával, ve filmu bylo užito neuvěřitelná množství klišé (spojte Pearl Harbour, s trosečníkem) a co bylo vážně znát, nezkušená ruka režisérky, která neuměla pospojovat jednotlivé kusy příběhu, a dost mě ztrácela. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Žena pod kotel zkrátka nepřiloží (hrš, kuchařinky, hybaj od dzberryho, já to tak nemyslel!!) – neměnné plynulé tempo, Angelina ráda domácí pohodičku... Pro mne film bez koulí. Chtěl jsem vidět, nelituju, chvalozpěvy ale nikde békat nebudu... ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Téma druhej svetovej vojny nás bude mátať ešte veľmi dlho. No tu však ide o viac, ide o nezlomného ducha obyčajného neobyčajného chlapca v strašných a životunebezpečných situáciách. Príbeh o veľmi silnej povahe človeka a jeho schopnosti byť za každým sám sebou. Ak človek chce prežiť musí siahnuť až na dno svojich síl, ale iba málokto na to má, aby práve potom dne dokázal kráčať dlho a s hlavou hrdo vzpriamenou. ()

Athree 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie mě rozhodně nezklamala. Film jsem navštívil náhodou, když jsem měl volný čas a jsem rád, že jsem tak učinil. Obsazení pro mě až na výjimky neznámé, ale skvělé. Hudba a efekty taky super, ale pro mě až někdy nepochopitelný střih a scény, které mi tam vůbec neseděly. Ale musím uznat, že film mě už dva dny donutil přemýšlet. Rozhodně DOPORUČUJI! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl a ani nebudu. Příběh je zpracován velmi dobře, syrově, a řekl bych hodně realisticky. Takže gratulace všem zúčastněným. Zejména scénář byl dobrý a herci na skvělé úrovni. Vynikající kamera, maskéři, prostě tým co umí. Na škodu je tedy příběhu jen pár drobností, sem tam jistá protáhlost a zpočátku vyprávění na přeskáčku. Nezbývá než snímek každému doporučit, ačkoli se asi nezařadí mezi klasiku nebo filmové hity. 20150225132138/13728 ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Pomalé, nudné, monotónní. Asi bych se měl stydět, že empaticky nevnímám požadovaně hloubku filmu, ale ono se to děsně vleklo a v podstatě to nebylo o ničem. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Žánrově ne zcela jednolitý film - oscilující mezi životopsným filmem, válečným dramatem a psychologickou studií lidské vůle a nezdolnosti. Možná příliš mnooho psů (scénáristk) na jedno kost (příběh). Působivý výkon Jacka O´Connella a Miyaviho v roli jeho sadisticjého jakonského trýznitele, přezdívaného vězni "Ptáček". Celkově mám ale dojem, že Angelina Jolie si vede lépe za kamerou nez před ní... ()

george82 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám rád. Prostě natočit příběh ze života člověka, který se něčemu dokázal postavit a nezlomilo ho na této cestě nic. Paráda. ()

angel.CZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších filmu popisující válečné tábory za druhé světové války, ovšem z Japonska. Samozřejmě se tady dozvíte že jen Amerika má své nejlepší hrdiny, Amerika je spasitel světa a Amerika je přeci ta nejhodnější země na světě, ovšem to je vedlejší věc. Film popisuje ,,skutečný´´ příběh nadějného olympionika již skoro od dětství, ovšem zkazí mu to začátek války. Proto se stane bombometčíkem v letadle. Ovšem jak to tak bývá, je sestřelen a začíná jeho útrpná pouť. Víc bych k příběhu neříkal ;-) Ve filmu který mi strašně připomíná Hartovu válku (ovšem z jiného úhlu pohledu) mi chyběla jedna věc (možná i více) a to bylo, že jsem se nekázal vcítit do hlavního hrdiny... Nevím zda to bylo né zrovna slavným a dobrým hercem, nebo ještě začínající režisérkou Angelinou Jolie, ale prostě mě to ani nezklamalo, ale ani nenadchlo (jako poslední dobou válečné filmy) ...... 59% ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama