Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (308)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Opět tak trochu jiný japonský pohled, tentokrát na upírsko-romantické téma. Samotný svět našeho osamělého lovce odměn se pohybuje na pomezí gotického hororu a westernu a tak trochu paradoxních vymožeností budoucnosti. Nejpůsobivější je nespoutaná fantazie tvůrců, kdy skutečně platí, že v příští vteřině se může stát cokoliv. Vizuální exalstovanost byla sice občas matoucí, přesto je tahle komiksová hororová pohádka potěšením pro oči i mozek. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce upíra a mladé dívky, kterou se pokouší za velkou finanční odměnu přivézt zpět k otci bratři Marcusové a konkurenční lovec upírů dhampir D. Scénář sice není úplně originální, ale vizuální stránka vše vynahrazuje. Je zde hlubší morální podtext a samozřejmě láska i přes všechno nakonec vítězí ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Animácia je vysoko prepracovaná, príbeh je svižný a odsýpa. Je tu diabolsky znázornená temnota. Je tu velká podobnosť z x-menmi a neviem kto kopíroval koho, keď aj x-men bol natočený v tomto roku, ale príbeh mal tento animák celkom iný a dá sa povedať, že dosť originálny či forma alebo obsah. Príbeh sa točí okolo upírov, zombíkov a mutantov a hlavne tie mutácie boli dôkladne prepracované. Film je akčný, plný bojov a krásneho gotického vizuálu. Fascinujúci film, kde je veľkým plusom hudba, ktorá do tak silno gotickej snímky vnášala ešte väčšiu vznešenosť i strašidelnosť.Videné v rámci filmovej výzvy od PetrPana. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Upírské filmy jsou moje gusto, takže jsem si libovala. Navíc částečně horor, což připisuje další plus. Dokonce duchaplná zápletka, dialogy, rychlé plynutí děje a strhující závěr. Skoro ideální. Abych ale taky něco vytkla: nedá se říct, že by mi to přímo vadilo, ale trochu si protiřečili, protože D celou dobu šetřil slovy, moc výřečně se nechoval a pak v Barbarois mluvil jako o život. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Skvělá vizuální stránka, temná atmosféra, propojení tradičních vampire prvků s futuristickými...Překvapivě propracované dialogy, dojemný ovšem nekýčovitý konec. Kladů je poměrně hodně!:-) Škoda, že příběh byl tak jednoduchý a rozuzlení s Meirem tak nejasné (resp. chování D k němu). Jinak bych asi dal plný počet. Takhle je to těsně pod vrcholem. 90% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama