Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (308)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Že jsou tu nadhodnocovány asijské snímky, toho jsem si všiml již dávno. Nepřekvapí mě ani nadsazené hodnocení u animáků. Ale účinek těchto sil při jejich spojení, ten mne opravdu nemile zaskočil. Horších 103 minut jsem u "červeného hororu" ještě nikdy nezažil. Dvě hvězdy, a to pouze tehdy, když zcela netradičně potlačím svoje ryze subjektivní mínění o daném filmu. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Blade je oproti dhampírovy D trapák a může se jít vycpat. Vampaia hantâ patří mezi nejlepší anime jaké jsem měl zatím možnost vidět. Příběh není sice nijak objevný a vyskytují se tu klasická klišé upířin ale jsou tu skvělý a sympatičtí hrdinové a velmi pěkná vizuální stránka která podtrhuje kvalitní režii a slušné budování napětí. Filmy o upírech mám rád a tento se může hrdě zařadit mezi mé favority. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Japonských anime snímků jsem viděl jen velmi málo na to, abych mohl srovnávat, ale tato utopická fantasy upířina z daleké budoucnosti, natočená podle, pro mně neznámé, literární předlohy, se mi převelice líbila. Příběh lásky a otázky přežití, zasazený do tíživých podmínek moderního nemoderního temného světa. Velice příjemná, rychlá projížd'ka po mysli japonských tvůrců, která vám nedovolí ani na chvíli se nudit. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem přemýšlel, jestli dát 4 nebo 5 a nakonec jsem se rozhodl pro plný počet. V první půli se mi příběh zdál takový trochu obyčejný, ale jakmile se na scéně objevila Carmila vše se rozjelo a druhá půle byla strhující. Bloodlust byl po vizuální stránce nádherný, animace byla skvělá a D byl ještě větší mystik než v prvním díle. Temnou atmosféru, která byla navíc podbarvená úžasnou hudbou, by mohl tomuhle japonskému animáku kdejaký upírský horor závidět. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

K Vampire Hunterovi s čas od času ráda vracím. Na upířinu skvěle navnadí už atmosférický úvod a v podobném duchu se to nese až do konce. Nejlepší je to zhruba v polovině, kdy se hrdinové dostanou do "hnízda" Barbarois a následující honička s mimem a "stromo-ženou" nemá chybu a celá tahle část se mi líbila jen o malinko víc, než samotný závěr u Carmily. Jakožto diváku znuděnému stále stejnými filmy s upíří tématikou, buď ve stylu Bladea nebo Interview, (Twilight se do upířin dá počítat jen těžko) je tohle vítaná změna po japonsku. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama