Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší filmové zpracování známého příběhu o přátelství obrovského psa (tedy feny) a malého chlapce jejichž idylický "vztah" narušuje probíhající druhá světová válka. Krásná kamera i velice dobré herecké výkony, nezabránily mírné nudě, která na mě dýchla někdy v druhé půlce, kdy film hraje na vážnější a dospělejší strunu. Ale film je to určitě pěkný. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal brať film ako celok, jedná sa rozhodne o priemerné dielo. Z detského pohľadu si určite zaslúži ešte jednu hviezdičku. Príbeh je to síce pekný, čistý a pre detského diváka atraktívny nielen kvoli nádhernej prírode, ale niektoré motívy protagonistov sú veľmi nejasné a nedopovedané. Taký je aj samotný záver, ktorý mi pripadal akoby bolo natočené aj pokračovanie... Navzdory všetkému negatívnemu má film slušné tempo, dobrý výber hercov ( malý Sebastian bola trefa ), peknú prírodu, ktorú umocnila kamera a hlavne myšlienku lásky chlapca a psa. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem dobrodružství Belly a Sebastiána hltal na stránkách knih. Popravdě si to již moc nepamatuji, ale nejsem alespoň zatížený srovnáváním. Film samotný je ... ano je velmi dobrý. Obsazení je výborné, všechny postavy jsou správně (ne)sympatické a obstojně zahrané. Kulisa Alp snad ani komentář nepotřebuje. Příběh je jednoduchý a místy lehce naivní, ale je to film pro děti, tak se to dá pochopit. Pro mě to byl fajn tříhvězdičkový večer, ale klidně se může stát, že se do filmu zamilujete a něco mu přidáte. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Starosvětský a tak trochu nevyrovnaný film. Nicolas Vanier skvěle zvládá lyrické záběry majestátních horských hřebenů, vlnící se trávy, nebo skotačícího psa. Dramatická linie ovšem není jeho parketa. Skvělí a přirození herci a hutná atmosféra okupace zakryla většinu nedostatků, přesto pasáže s Němci a především celá závěrečná čtvrtina působí, jako kdyby byla do příběhu naroubovaná na poslední chvíli, režisér si k ní nenašel cestu a točil ji proti své vůli. Koneckonců se k onomu slavnému přátelství Belly a Sebastiána vůbec nehodí a snímek by se bez ní zcela obešel. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Okamžitě balím kufry a odjíždím do ALP. Ty scenérie byly tak úžasné, že jsem tajila dech...asi jako jsem si celou dobu říkala, jak ti malí měli krásné dětství bez mobilů, ipadů, touchpadů, tabletů a pohádek od Disneyho. Příběh vám tu asi nemusím ani přeříkávat, ani nemůže jít o spoiler, protože Bellu a Sebastiana zná již mám dojem třetí generace. A vymačkání trochu patosu z období, aby to vypadalo dramatičtěji a diváka to přemluvilo, že to je dojemné a hrdinské, se asi také nedá tvůrcům zazlívat. Jako rodinný příběh se to vydařilo. Ztvárnění dětské role Sebastiana bylo asi tak dobré jako Belly, stejně tak ostatní včetně Caesara zdatně konkurovali. Trochu mě mrzí, že si to zaslouží filmové plátno, ta televize tomu zbytečně ubírá. Na mě to tedy mělo pozitivní dopad a bavila jsem se, skoro lepší, než Lassie... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)
  • Ve filmu si zahrál i představitel Sebastiána z původního seriálu Mehdi El Glaoui, tentokrát však postavu Andrého. (Domin1359)
  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)

Reklama

Reklama