Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soudce Adam Klos soudí trestní případy. Vraždy, násilnosti, podvody a loupeže. Žije sám, Laura se kamsi ztratila a nechala mu na starost malou dceru Báru. Otec zemřel, matka stárne a trošku pije. Práce je to, co dává Adamovu životu řád a trochu smyslu. Jeho první případ se podobá příběhu o Bonnie a Clydovi. Žena osvobodí svého milence z vězení a snaží se s ním dostat do bezpečí. Jejich útěk končí tragicky, muž se zastřelí, žena je postřelena do zad, zatčena a dočasně upoutána na invalidní vozík. Při pronásledování někdo z nich těžce postřelil policistu. Soudním jednáním se táhne základní otázka – kdo vlastně střílel? Mrtvý trestanec, nebo jeho milenka? A obhajoba hraje na city – je to ještě zločin, když byl spáchán z lásky? (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Adam Klos bez jediného vysvětlení povýšil a soudí trestné případy. Má dceru, jeho matka, Laura, je nezvěstná. A do toho přichází případ mileneckého páru, kdy on je ve vězení a ona ho se zbraní v ruce osvobodí. Pak ale přijde na střelení policisty a malér je na světě. Rozhodně dobrý začátek druhé série, poměrně akční díl, sice sem tam myšky jsou, ale i tak to jen nadprůměrná televizní podívaná. Vyprávění zůstává v duchu první série, což je dobře, protože seriál má své určité kouzlo a svou atmosféru. ()

subic

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za ty 3 roky se událo několik změn, Adamův otec už nežije, tak bydlí u své matky násosky, ale dům je to na první pohled jiný oproti první sérii. A taky už má dceru Báru, ale kdo je její matka, že by Laura? A kde zase je? V jeho bytě bydlí kámoš policajt. Adam povýšil z obvodního soudu na městský (krajský) soud v Praze z občanského práva na trestní, tak co ho čeká tentokrát? ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada mne minula a první díl druhé začíná celkem velkolepě akčně ( osvobození vězně, policejní akce na dálnici i s vrtulníkem, zásahovkou a uzavřenou dálnicí), obsazení parádní ( Švehlík a Plesl pecka), po technické stránce solidní... jenže problém je, že mne to moc do děje nevtáhlo a přes veškeré filmově řemeslné kvality mi z toho vylezla taková lepší inteligentnější temnější Soudkyně Barbara. Možná dám šanci ještě dalšímu dílu, ale tohle asi nebude pro mne. ()

elodieB 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že mi celých předchozích třináct dílů nebyl pochopitelný divnovztah Adama k Lauře, celkem mne potěšilo, že v pokračování už ji neuvidím. Ale především ten děsný oslí můstek mezi koncem první série, kdy Laura nepřiletí z Číny, aby tu po sobě zanechala dítě, a aby pak znovu zmizela v Číně, je totálně na palici.  A kriminální zápletka byla navzdory střílečce a honičce strašně fádní a nepřesvědčivá. Ničím se mne to po lidské stránce nedotklo. Jediný, kvůli komu to stálo zato vidět, byl Plesl. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek jako ze seriálu Specialisté (stejně naivní po režijní i scénaristické stránce), kauza se pak točí kolem vysoce nepravděpodobné skutečnosti, že si nikdo nevšiml, kdo v autě opravdu střílel. Takovéto přešlapy byly u výborné I. série vyloučeny, zde zatím chybí návaznost nejen kvalitativní, ale i logistická (necitlivé a konkrétněji nevysvětlené poskočení v ději mezi závěrem I. a začátkem II. série). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Když Lenka Vlasáková vysvobodí svého partnera, při eskortě a následné policejní honičce hraje písnička s názvem „Kdo ví jestli“ od skupiny Kabát. (Kovaja)

Reklama

Reklama