Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

DailyDreamer 

všechny recenze uživatele

I přes snahu šokovat mírou brutality a erotiky, mě film zase tolik nenadchnul. Postrádal jsem nějaký hlubší příběh, či lépe vykreslené postavy a vztahy mezi nimi. Je to vlastně jen krvává cesta jednoho ninjy za pomstou, který si postupně prosekává cestu skrz jednoho protivníka za druhým. Kdyby měli záporné postavy alespoň nějaké pozadí, nenabyl bych dojmu, že tam jsou jen proto, aby měl Jubei do čeho sekat. I přes těchto pár nedostatků se díky neustálé akci, všudepřítomnému násilí a pár lechtivým scénám, stále jedná o zábavnou podívanou. Doporučil bych shlédnout film lidem, kteří si myslí, že anime je synonymem pro pohádku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, ze by to byla nejaka velka pecka se rict neda, ale film svy prednosti ma. Hlavne to je teda brutalita, protoze neni souboj, kde mi nelitaly koncetiny a litry krve. Problem je, ze ty kecy mezi soubojema lehce nudi a tvurci se sem neobtezovali ani dat nakou poradnou hudbu, aby to ozivila a pritom by to misty fakt chtelo hodne pridat na tempu. Jinak pribehove to je docela slusny, akorat ze zacatku to je krapet zmatek a na konci me nastvalo, ze si to nerozdal Jubie s Shogunem Temnoty. Jsou to lepsi 3*, ale je to hlavne za ty souboje, protoze jinak film lehce nudi. ()

Reklama

IvoB 

všechny recenze uživatele

Dospělé anime, které si nebere servítky. Brutality, násilí i nahoty je tu dostatek – nic pro mravokárce nebo děti. Díky těmto berličkám se filmu daří úspěšně vyhýbat konvencím, a zobrazuje tak jedny z nejoriginálnějších a nejpamátnějších WTF momentů, co jsem měl u anime tu čest vidět. Dočkal jsem se boží kresby, cool záporáků a anti-hrdinů a skvělých, nepředvídatelných soubojů. Film ale bohužel svým tlačením na pilu zazdil svoji zápletku, která mě postupně přestávala zajímat. „Mačo“ přístup navíc v některých scénách vyznívá trošku nepatřičně a směšně. Stále je to ale velmi výrazná záležitost. – 8/10 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější anime film. Převyšuje dokonce i Vampire Huntera. Opravdu skvělé nápady, sem tam pěkně explicitní brutalita, úžasná hudba a některé scény berou dech (z mnoha aspoň: u konce scéna s hadí ženou, zneškodnění "vosího úlu" a jako vrchol souboj mezi bambusy). Jubei je machr a Dakuan hláškuje jako o život. Určitě by to mělo úspěch i u anime neznalého diváka. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Mononoke má překrásný příběh a kouzlo výjmečné myšlenky. Ninja Scroll má překrásnou animaci a kouzlo výjmečné hlavní postavy. Jubei není ten klasický mlčenlivý manga hrdina, co se vyhýbá boji, kdy jen může. Daleko blíže má například k Alucardovi ze seriálu Hellsing. Je to hláškující, namachrovanej frajer, co srovná se zemí kohokoli, kdo jen projeví zájem - klidně i nesmrtelné, které bude zabíjet znovu a znovu :). Brutalita, krev a sex už k těmhle dospěláckým pohádkám zkrátka patří. Pro mě nejlepší japonský animák. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)
  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama