Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 1

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

joker30 

všechny recenze uživatele

No priznám sa, že som mal celkom veľké očakávania aj keď nie som nejaký veľký kresťan. Určite téma, ktorá má potenciál. Bohužiaľ musím povedať, že premrhaný. Po prvej polovici, ktorá mi pripomínala prequel Siedmeho neba som si hovoril ok kresťanská propaganda, beriem, rozbehne sa to v druhej polke. Bohužiaľ druhá polka naozaj nuda, nič sa nedialo, chlapec dokopy tri alebo štyrikrát povedal zážitok z neba a to je celé. Nehovorím, že z toho mali urobiť fantasy ale aspoň nejako to vygradovať. Je to tak na 2 * , dal by som jednu navyše za to, že Kinnear je stále sympaťák, ale na druhej strane by som musel ubrať jednu za jeho ženu, ktorá mi strašne liezla na nervy. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tento film je už oříšek sám o sobě, jenom proto, že se jeho hodnocení bude hodně odvíjet od toho, zda hodnotící jsou, nebo nejsou věřící. Jestli je příběh skutečností, nebo domněnkou, je celkem irelevantní. Z objektivního hlediska, bych řekla, že je to spíš takový pohádkový příběh o tom, zda věříme jeden druhému, zda za sebou rodina stojí ať se děje co se děje. Mě Heaven Is for Real nijak nepopudil. Pěkné, dojemné, romantické. O pravdivosti a víře bych ale nepojednávala. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že mnohým neveriacim ľuďom bude tento silne kresťanský film asi proti srsti - čo sa do veľkej miery odrazí aj na ich hodnotení. Tiež mám z toho zmiešané pocity, lebo toto bolo fakt miestami naozaj za hranicou únosnosti. Ale asi to bol aj cieľ v tohto filmu - vyvolať pochybnosť a podporiť (ne)vieru v zázraky. Možno keby z tej celej nadpozemskej atmosféry trochu ubrali, malo by to oveľa väčší dosah a asi aj divácke uznanie. Ale je mi jasné, že v tomto si žiadny ústupok nemohli dovoliť odpustiť. Samozrejme, to je len môj subjektívny pohľad. Čo sa ale spracovania týka, tak to bolo vcelku vydarené, dokonca aj postavy zaujali a herecké výkony boli dosť na úrovní. Takže za mňa 3 hviezdičky plné (ne)dôvery. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hodně důležitý pro ty, kteří v Něho věří, hodně zvláštní pro ty, kteří věří v NĚCO jiného...Nerada se k těmto filmům vyjadřuju...Má to své kouzlo, je to ale na druhou stranu, ano, dá se říct, fanatické, ale myslím si, že ještě v úměrné míře, ale určitý tahoun tam je...Film není ani o tom malém klukovi, ale o dospělém muži, který se na základě zkušeností malého kluka pere s tím, jak je to tedy s jeho vlastní vírou...Greg Kinnear byl hodně důvěryhodný, jeho žena pro mě byla na pěst a malý sy mi byl silně proti srsti...3* jsem si rozmýšlela, ale je to ta slabší varianta...Tohle není na jediný zápis komentáře, ale na obrovskou diskuzi.... ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně není vhodný pro nás, nevěřící Tomáše :) Začnu tím, jak se nám příběh v prvních minutách stačí představit strašně cool, ale přitom věřící americkou rodinku. Chodí hrát baseball, žijí v obrovském domě, jezdí na dovolené, přestože si to nemohou dovolit. Hlava rodiny má více zaměstnání a kromě toho je i kazatel v kostele. Samozřejmě je to hrozný sympaťák, který káže o lvech a jednorožcích. Jakoby se nám tvůrci snažili zprvu podstrčit, že i věřící nemusí být nutně zarputilí fanatici. Inu dobrá, přistoupím na jejich hru, koneckonců proč by to tak nemohlo být. Ale to neomlouvá fakt, že je tam prvních třicet minut úplně navíc. Jinak si vybavuji samá kázání a neustále modlení. Proboha, to bylo tak otravné, že jsem to musela vypnout. Jistě, z námětu dost jasně vyplývá, jakým směrem se film bude ubírat. Ale takové téma se dá zpracovat i decentně, ne tak násilně. Navíc k tomu přidejte nesympatické herce, přiblblé dialogy a je to jasné. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)
  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno