Reklama

Reklama

The Program: Pád legendy

  • Česko Program: Pád legendy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

The Program: Pád legendy mapuje vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga z přelomu tisíciletí, kdy zápasí s rakovinou a kdy on i jeho američtí kolegové cyklistice dominují a mění tento dříve ryze evropský sport na světový fenomén. Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Walsh, hnaný touhou dokázat svou pravdu, začne shromažďovat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako největšího podvodníka v historii sportu. Lež, kterou Armstrong světu předhazoval, neměla obdoby, ale i v současnosti je stále cyklista jedněmi oslavován a druhými zatracován. Jedno je jisté - Lance Armstrong měl vítězství v krvi. (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (168)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa film plný kontrastov. Keby som prihliadal na znechutenie, ktoré vo mne film vyvolal, tak by som dal odpad, pretože niečo tak odporne a nechutne humusne arogantné ako je Lance Armstrong sa len tak nevidí. No ale aj negatívne emócie sú emócie (a často sú dokonca lepšie) takže sa to dá považovať za plus. Aj herec v hlavnej úlohe zahral výborne. Čo ma už však oslovilo menej bolo dramatické spracovanie. Najmä v náväznosti na samotné vyšetrovanie tohto prípadu. Prišlo mi mdlé, divácky neatraktívne a zbavené akýchkoľvek emócií, čoho výsledkom bol rozpačitý dojem. Tiež by sa žiadalo pozrieť sa niektorým postavám okolo Armstronga viac na zúbok a niektoré udalosti a súvislosti okolo nich viac vysvetliť. Priemer. 60/100 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Upřímně by mě více potěšil hoooodně dlouhý dokument. Pokud jde o sportovní film, který zachycoval určitou sportovní událost, tak se hodně povedli Howardovi Rivalové. Tohle je ovšem o hodně velký kus pod nimi. Ben Foster se na roli zřejmě opravdu poctivě připravoval, ale nikdo další tady kromě něj nestojí za pozornost a ani u něj si nejsem zase tolik jistej. Jako určitá sonda do minulosti cyklistiky je tohle fajn, ale mám dojem že události popisuje hodně jednostraně, koneckonců se čerpalo hodně z knížky Davida Walshe. Armstrongův fanoušek rozhodně nejsem, nebyl jsem a ani jím být nehodlám. Film kolem mě jen projel, postrádá silnější scény a hodně klouže po povrchu. 60% ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ubohost, která kříčí na diváka "TELEVIZE" snad každou minutou, kterou se hraný Lance Armstrong prohání vaší televizí. Škoda, že se tvůrci zaměřili na fyzicky podobu protagonistů (obdivuhodná) než na scénář, dialogy a propracování postav. Skoro s každým dalším vyřčeným proslovem vám Ben Foster zabije tisíce mozkových buněk a jeho "mafioso" variace je k nechtěnému smíchu. The Program je tím nejlacinějším Hallmark filmem týdne co si umím představit a zasloužilý Stephen Frears je k projektu připojen snad jen náhodou. 20 % ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Určite som čakal od tohoto filmu dačo oveľa viac. Už len štýl akým to bolo natočené ma moc teda neupútalo. Skôr som čakal súdny proces, kde by počas vypočúvania svedkov v retrospektívnom štýle ukázali čo sa dialo. Takto ma to teda za srdce nechytilo. Ak som to správne pochopil, ak by Armstrong zobral do týmu Floyda Landisa tak by proti nemu nesvedčil? Zahral sa na ohrdnutého? Či si zázračne potom prehodil hárdisk v hlave a zahral sa na moralistu? P.S teraz čakám filmy o Marion Jonesovej, Marií Sharapovej či iných ... ak sa do toho pustíte máte dokonca života čo robiť ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nejde o vyloženě špatný počin, ale dost mi vadí zkratkovitá první třetina příběhu, která vyloženě křičí po dotažení. A ještě víc jsem zklamaná z naprosté bezemočnosti celého vyprávění. Což na jednu stranu chápu, když si uvědomím, o jak slizoidním charakteru člověka v podobě Lance Armstronga film pojednává, nicméně alespoň drobný záchvěv citu by neuškodil. (55%) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • V marci 2016 súd rozhodol, že Lance Armstrong nemusí vrátiť sponzorské peniaze svojmu najväčšiemu sponzorovi – americkej poštovej firme US Postal. V apríli požiadal Armstrong súd, aby zastavil proces, v ktorom žiada bývalý sponzor US Postal vrátenie sponzorského vo výške 30 miliónov dolárov. (hojko)
  • Arbitrážny súd prikázal vrátiť sumu 10 miliónov dolárov pre SCA Promotions. Na konci septembra 2015 sa Armstrong napokon dohodol na vrátení peňazí, na akej konkrétnej sume sa dohodli však nezverejnili. (hojko)
  • S cyklistickými částmi filmu radil režisérovi i David Millar, skotský cyklista, který vyhrál čtyři etapy Tour. Tedy vlastně tři, jednu mu odebrali za doping a skončil ve vězení. (Zdroj: deník E15). (hippyman)

Související novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama