Reklama

Reklama

Život se s Amy (Amy Schumer) docela mazlí. Má skvělou práci ve společenském časopise, báječné kamarádky, útulný byt a pěknou sestavu přítulných partnerů, kteří od ní kromě příležitostného sexu nic nechtějí. Když tu a tam uslyší tikat biologické hodiny, navštíví vdanou sestru nebo brutálně cynického otce a tikání hned ustane. Amy by takhle spokojeně žila asi až do přechodu, kdyby se nerozhodla napsat rozhovor s velmi úspěšným sportovním doktorem Aaronem (Bill Hader). Jako správná novinářka se rozhodne poznat objekt svého zájmu opravdu důkladně, a tak se s ním vyspí. Zcela v duchu svého životního názoru, naprosto nezávazně. Jenže tenhle doktor je z poněkud jiného materiálu než ostatní příležitostní milenci a chtěl by s ní sex závazně opakovat. Fakt, že je hradba její monogamie takhle brutálně napadena, Amy naprosto vyděsí. Rozhodne se, že vezme nohy na ramena, jenže sotva vyrazí, uvědomí si, že se jí už nechce běžet životem samotné. To by ale předtím nesměla dát „svému" doktorovi kopačky. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (268)

klerik 

všechny recenze uživatele

Prvý film od Apatowa, ktorý by bolo aj podla mňa treba skrátiť. Výborné momenty totiž zavalilo množstvo obyčajných. Je veľmi ľahké film odstreliť dvomi hviezdami, pretože dobré trojhviezdičkovky sú THIS IS 40, ŽIVOT JE TAKÝ alebo ZÁSNUBY NA DOBU NEURČITÚ. Toto je skôr podobný ťažko hodnotiteľný prípad ako ZNOVU A INAK. Ľudia po tridsiatke, ktorí ešte stále nevedia čo so sebou a ktorí boli odchovaní na SEXE V MESTE budú mať pre film viac pochopenia. Ale stále si myslím, že pre pár skvelých scén sa film oplatí vidieť... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento rok boli trendy návraty do minulosti. Vrátili sa dinosaury, vrátil sa Han Solo a aj starý dobrý T-800. A práve Amy Schumer dokázali svojim scenárom ( a popri tom aj skvelým komediálnym výkonom ) opäť oživiť atmosféru komédií z rokov 80tych a navrátiť ich na popredné miesta v tomto žánri. V modernom kabáte oblečená neprístupná rom com, z ktorej razí neskonalá radosť tvorcov a následný pôžitok divákov. Takéhoto len viac a viac. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je to klasický apatowovsky dlhé a chcelo by to riadne prestrihať a bohužiaľ na rozdiel od ostatných jeho filmov (čo som videl), to nie je bohvieako originálne. Trainwreck je klasická romantická komédia, ktorej jediným spestrením je, že tradičné role sú tu obrátené, takže žena je tá, ktorá má neusporiadaný život a na konci urobí romantickú volovinu, aby si získala lásku svojho života. Fajn jednohubka s pár vtipnými momentami, bohužiaľ potenciál bol väčší. Najväčšia slabina je paradoxne Amy Schumer, ktorá vie lepšie tancovať ako hrať, resp. hrať totálne nevie a i John Cena a LeBron James sú uveriteľnejší herci než ona (dokonca Cena je tým najlepším na celom filme). ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

3,5 protoze je to zoufalka jako ja :) Ja chci taky takpvyhoi prince na bilem koni... Kurna, kde toho chlapa vyhrabali, uplnej Mr. Bean... // update, druhe shlednuti 3.1.21  ... a protoze me to opet pobavilo, tak by si to skoro zaslouzilo o hvezdu vic, ale je to fakt blbost :)  Jen jsem si celou dobu rikala, ze takovyho prince na bilem koni (toho doktora) bych brala vsemi deseti, i travu bych kvuli nemu prestala kourit ... treba prvni rok :D ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Vtipné, dobré nápady, správně ujeté... v podstatě kdykoliv, kdy nemluví Amy Schumer. Což je bohužel dost často, když je to hlavní hrdinka. Ale vzhledem k tomu, že pod scénářem je podepsaná pouze ona, tak mi z toho vychází, že si jen napsala mizernou postavu (která je pravděpodobně částečně autobiografická). Amy prostě jednoduše není vtipná. Chápu, že má být za toho antihrdinu, co provádí zlé kousky, což často funguje (Černá zmije, Bernard Black...), ale její postava je prostě jen otravná a naprosto nesympatická. Chápu, že tím filmem chtěla ukázat, že ačkoliv není typická hollywoodská kráska, tak pro ni není problém sbalit chlapa a vyspat se s ním. Jenže v tomhle filmu to vypadá, že se může vyspat s jakýmkoliv chlapem, čemuž nevěřím ani náhodou. Ještě jsem snad neviděl film, ve kterým by jeden důležitý aspekt (zde hlavní hrdinka) byl absolutně příšerný, ale zbytek byl dobrý, často dokonce výborný. Třeba i ten předvídatelný děj (romantika s chlapem plus usmíření s rodinou) kupodivu funguje. A většina postav je dobrá. Bill Hader je kupodivu sympaťák, LeBron James je super, John Cena se úžasně shazuje, Ezra Miller je parádní úchyl, Brie Larson je milá... snad jen kamarádky Amy jsou příšerný (a nevtipný) pipky. Ale furt je tady toho dost, co stojí za zhlídnutí. (6/10) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • Množstvo scén, nachádzajúcich sa v traileri, sa nakoniec do konečného zostrihu filmu nedostalo. (beso74)
  • Natáčelo se od května do července 2014 na Manhattanu a Long Islandu v New Yorku. (jenik71)
  • Európska premiéra filmu sa uskutočnila na 68. ročníku Filmového festivalu v Locarne, vo Švajčiarsku. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Norman Lloyd

Zemřel herec Norman Lloyd

12.05.2021

Z kalifornského Los Angeles přišla smutná zpráva. V úterý zemřel americký herec, režisér a producent Norman Lloyd. Bylo mu neuvěřitelných 106 let. Zprávu o úmrtí médiím potvrdil Lloydův dlouholetý… (více)

Amy Schumer se bude cítit krásně

Amy Schumer se bude cítit krásně

04.06.2017

Americká komička Amy Schumer se úspěšně přesunula k filmu ve Vykolejené, s letošní Dámskou jízdou už ale tolik nezabodovala. Co chystá dál? Dlouho to vypadalo, že bude podrývat stereotypy v… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Goldie Hawn se vrací na velké plátno

Goldie Hawn se vrací na velké plátno

19.07.2016

Málokdo si to uvědomuje, ale Goldie Hawn se už 14 let vyhýbá filmovému byznysu. Na svoje místo tak trochu vyslala dceru Kate Hudson, teď se nicméně vrátí do kin v novém filmu s Amy Schumer. Velká… (více)

Reklama

Reklama