Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znuděný velice dobře zajištěný starý muž Denis Farraud býval kdysi bouřlivákem, dobrodruhem do morku kostí a lupičem, dnes však již nemá možnost se ke starému životu vrátit, i když by možná chtěl. Nabídku na "kšeft" dostává posléze od mladého gangstera Beckleyho na uskutečnění jeho již dávného snu a chtějí z toho oba vynechat šéfa zdejší bandy, který si již dlouhá léta dělá zálusk na obchody pana Farrauda.. Uloupit z banky větší sumu peněz a navíc americkým vojáků, to není legrace a proto je třeba dobrý promyšlený plán. Denis s Beckleym dávají dohromady malou skupinu, která celou akci provede, vše si pečlivě předpřipraví a provedou, avšak v pozadí je stále tvrdý šéf bandy Henri, který si zdaleka nechce nechat ujít příležitost okrást okradající... (LiVentura)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (75)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je príjemné vidieť film, ktorý nestojí len na hercoch (tým nenarážam na iné filmy s Gabinom, ale treba uznať, že veľkú časť práce na výslednom dojme odvádza(l) často on), ale na perfektnom oddychovom tempe a plynulej réžii, bez zádrhov, s konštantným napätím a tradične vydarenou pointou. Čiže v podstate klasická francúzska gangsterka, len s tým rozdielom, že pri tejto je všetko tak nejako... príjemnejšie. Či už je to príbeh, hudba, kamera alebo hlavní predstavitelia. 80% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou další výbornou francouzskou kriminálku ze staré školy,. O Gábinovi se už an radši nebudu nějak zvlášť rozepisovat,, protože bych zase celý komentář poukazoval na jeho neuvěřitelný styl herectví a obrovské nenapodobitelné charisma. Kdo s ním má alespoň něco málo nakoukaného, ví moc dobře o čem mluvím. Toho kdo neměl tu čest, ¨nevidět ho při akci na plátně upřímně lituji. Ale teď již k samotného filmu, který nespolehá pouze na Gábina a dost jsem si ho užil. Slunce rošťaku vypráví příběh o starnoucím muži, který by chtěl ještě v životě něco dokázat a setkání se starým přítelem ho nakopne k tomu aby naplánoval velikánskou bankovní loupěž. Děj sám o sobě není až tak originální, ale je napsán velmi záživnou formou. Mě osobně to tak připadalo, protože jsem v mnoha scénách na filmu visel. Třešničkou na dortu je velmi napínavá poslední půlhodinka (a teď pozor, příjdou spoilery.) A závěr je z celého filmu nejlepší. Konečně nějáká kriminálka nakonci srozumitelně a doslova ukáže, že krást se nevyplácí a i do posledního detailu promyšlený plán nakonec ve výsledku selže. No a to se stalo i hrdinům tady toho filmu. Na ten Gábinův pohled, na pravém konci tady toho filmu nikdy nezapomenu. Ten řekl víc než jakékoliv slova. I přesto že hlavní hrdina byl zloděj a vyděrač, nakonci mi ho bylo i na vteřinku líto. Než jsem začal psát tento komentář, film jsem nejprve ohodnotil a to čtyřmi hvězdičkami, když jsem s teď, ale v komentáři srhnul dojmy a pojmy musím dát plný počet. Protože na tu poslední scénu asi jen tak nezapomenu, ostatně jako na celý film. A proto myslím mohu dát právem plný počet hvězd. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bezesporu výborná francouzská kriminálka, které dodal punc nesmrtelný Jean Gabin. Filmů o bankovních loupežích byla natočena celá řada, tento patří k filmové klasice, připočteme-li k tomu zlatá šedesátá léta francouzského filmu, máme výsledek, který těm britským o loupežích dělá důstojného partnera a vysoko ční nad podobnými filmy americkými. Film neměl slabinu, pochopitelně pět hvězdiček. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud máte bistro i bydlení naproti banky, můžete si snadněji vybrat toho, kdo vám bude poskytovat bankovní služby. Když totiž chcete vybrat peníze na přepážce, či z bankomatu, máte to jen přes ulici a pak za čas odpozorujete železnou košili zvyků a vyberete ji zrovna celou… Rozvážná krimi typicky francouzského stylu o jednom minulostí dostiženém penzistovi, jenž si hodlá udržet mladický duch promyšlenou loupeží, avšak i přes bohaté zkušenosti poněkud pozapomene na pravidlo, že pokud do plánu zatáhnete milenky, matky a manželky, bude patřit poslední kamerový detail před zatměním obrazovky a nápisem FIN jistojistě mřížím. Pro fanoušky Dassinova ''Rififi'' , či Kubrickova ''The Killing'' neodkladná robbery povinnost.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jestli to nejpozitivnější, co mě na filmu zaujme, je starý poctivý dabing z doby, kdy se tohle řemeslo povyšovalo na umění, tak je něco špatně. Slunce rošťáků určitě není špatné, jen mám pocit, že kromě hereckého obsazení už dnes nemá tolik co nabídnout a na filmu se zkrátka podepsal zub času. Některé scény by stály za příklad filmových triků používaných ve své době, je zkrátka patrné, že auto jedoucí po silnici stojí ve studiu a za tím běží obraz nasnímaný jinde. Na jedno pokoukání určitě dobrá volba, ale do mého zlatého fondu se Slunce rošťáků nezapíše. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama