Reklama

Reklama

Burácení

  • USA Rumbling
Trailer 2
Česko / USA, 2015, 87 min

Režie:

Adolf Zika

Scénář:

Adolf Zika

Hudba:

Petr Brant

Hrají:

Tomáš Hajíček, Vica Kerekes, Jana Kolesárová, Chantal Poullain, Zuzana Bydžovská, Vladimír Javorský, Martin Stránský, Richard Müller, Jakub Kohák (více)
(další profese)

VOD (1)

Celovečerní hraný film Burácení je typické drama založené na pravdivé události, která se stala v roce 2004 a která završila sérii příběhů, jež autor scénáře sledoval v médiích už řadu let. Domácí násilí, sebeobrana před násilníkem, či obrana a pomoc blízkému člověku v nouzi. Tento film je o ohroženém lidském druhu, jehož smysl pro svobodu projevu a spravedlnost je na hranici zákona a společenské normy. Ne náhodou je film zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské komunity, kde se mísí rovná a čestná povaha s výbušností, burácením v srdci a náklonností k absolutní kráse, a kde člověk přestává být soudný sám k sobě. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Náhodou to zase takový průser není, řekl bych. To jak tady mnozí brojí proti ústřednímu herci, pro mě naprosto neznámý Tomáš Hájíček, je myslím trošku kruté, jelikož si naopak myslím, že svým buranským a přímočarým chováním dokonale ztvárnil roli bezprostředního motorkáře, pro něhož je životní prioritou bohémství a vítr ve vlasech. Mě možná akorát vadilo, že se film řítil moc rychlým tempem, dalo se z toho vytřískat víc, jinak ale solidní dílko o chlápkovi, který se po návratu z vězení rozhodne najít pravdu......................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Všeuměl Zika si chtěl za každou cenu natočit film. Servíruje pěkné obrázky, hudba také neurazí, ovšem scénář je tragédie a hercům kvůli všudypřítomnému burácení není rozumět. Pasáž se sjetým Müllerem by v zahraničí byla parodována ještě roky po premiéře. Hajíček je modla pro fanoušky kapely, ale není herec. Potěšila jen účast vždy dokonalé Kolesárové a perverzního Koháka. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, čakal som väčší výplach. Janka Kolesárová, aj keď dostala len štek, tak mňa potešila, chvíľu som sa obával, že Vica neukáže svoje prednosti, ale nesklamala. Sympaťák Hájiček to statočne držal a Mullera som tam vážne nečakal. Síce volo cítiť trochu prvoplánovosť a nedostatok financií, ale benzínka v závere to istila. Celkom príjemné. 3 z 5 ()

Duch217 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru se jedná na české poměry rozhodně o nadprůměrný film. Ze začátku jsem měl trochu problém s Hajíčkem, nicméně po pár minutách jsem si na jeho herecký/neherecký styl zvykl. Pak už bych snad vytkl jen rozehranou scénu s Podhůrským, která sice byla super, ale úplně nedokončená. Nicméně jinak jsem si i jako fanoušek motorek a rockové hudby film v kině užil a myslím si, že na režisérův první hraný film je to hodně slušné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Burácení dává smysl, jen pokud si člověk přečte Zikův životopis. Jednotlivé záběry jsou velmi dobré, obsazení je až velkorysé. Ale Tomáš Hajíček neumí mluvit, což je pro hlavní roli zásadní problém, pestrá kohorta herců nemá co hrát, jednotlivé scény jsou nic neříkající epizodky, které nenavazují jedna na druhou. Škoda, pokud by Zika sehnal dobrého režiséra a dramaturga, a sám by zůstal v produkci a hlavně u kamery, mohlo vzniknout cosi velice atraktivního. A na české poměry až nevídaného. Takto se setkáváme jen s dražším amatérským počinem, který by mohl soutěžit maximálně vedle studentských filmečků z nižších ročníků. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Dej filmu sa odohráva aj v malom slovenskom mestečku Kolibov. Žiadne mestečko s takýmto menom sa však na Slovensku nenachádza. (BathoryMan)
  • Na oficiálních internetových stránkách www.buracenifilm.cz byly ještě před premiérou snímku zveřejněny krátké předfilmy, které předcházely dějové linii samotného filmu. Tyto ojedinělé "předfilmy" měly za úkol seznámit diváky s autentickými událostmi a zajistit srozumitelnost filmového příběhu. (VášaVF)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama