Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (194)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Příliš urputné tlačení na pocity diváka, aby to z někoho vyloudilo aspoň jednu slzu, a to nemusím, ale to bych ještě přešell, kdyby Muccino upustil od chaotického pojetí. Jediný záživný kloudný příběh je ten, kdy otec bojuje o svou dceru a zároveň bojuje s nemocí. Promiskuitní Amanda už mě moc nebrala a další dějové linky, jako její práce atd. už přímo překážely. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe mě nezklamal snad v žádném filmu a ani tento nebyl výjimkou. A to jsem ho viděl v další typu role, snad prvně. Mile mě překvapila Amanda Seyfried, čímž se tento snímek stal takovým hereckým koncertem těchto dvou herců. A téma je samo o sobě silné, akorát v této rodině to byl trochu specifické, neboť šlo o rodinu spisovatel, přece jen trochu jinak zajištěnou, něž jiné rodiny. A taky bylo hezké prolínání se několika příběhových linek, byť hlavní jsou jen dvě, tak i ostatní stojí za sledování. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Potřeboval sem si už fakt akutně ostříhat nehty na nohou a tahle ufňukaná píčovina přišla jak na zavolanou. Není to úplná urážka, leč jsem zaboha nedokázal přijít na to, o čem to je. Ale jako fakt. Navzdory tomu však mnoho jednotlivých elementů bylo celkem inspirativních. Například kdo kdy nakecal Aaronu Paulovi, že umí hrát? Proč o dvacet pět let starší Diane Kruger vypadá ve skutečnosti o dvacet pět let mladší? Kde Amanda Seyfried sebrala Homerovu make-up brokovnici? Proč Shane Hurtbutt kamerově exhibuje v tomhle velkolepě přízemním snímku? Otázky, samé otázky... ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

tolik lásky v jednom filmu :) výborný Rusell Crowe, úchvatně zahrané záchvaty, klepala jsem se s ním... On: "Ne každý, kdo tě miluje, tě opustí!" Ona: "Najdi si někoho méně komplikovaného a neplýtvej láskou na mě." ................................................................................................................................ "Život bude někdy krutý, nespravedlivý až bolestivý, ale ty to nesmíš vzdát." ()

silentname 

všechny recenze uživatele

S celkovým výsledkom som nakoniec spokojný a myslím si, že film má svoje dobré momenty. Tie však najviac vidíme v prvých dvoch tretinách filmu. Vidíme ako sa Jack snaží starať o Katie, napriek tomu, že má vážne problémy a sestra jeho zosnulej manželky ju chce do svojej opatery. A musí s všetkými týmito starosťami bojovať a súčasne tu byť pre svoju dcéru, ktorá svojho otca nadovšetko ľúbi. Okrem toho tu vidíme ale aj udalosti z budúcnosti kde je Katie už dospelá a nemá zrovna najlepšie usporiadaný život. A sledovať to je dostatočne zaujímavé na to, aby človek vydržal sedieť dve hodiny v kine. Keď však film prejde do poslednej tretiny, tak sa rozhodne, že potrebujeme všetku bežnú americkú drámu a stane sa z toho maximálna melodráma, kde človek dokáže odhadnúť každú jednu scénku, ktorá sa udeje. A strašne to začne film spomaľovať. Viem, že potrebujeme nejaký konflikt a drámu vo filme, no treba dať aj niečo nové a okrem toho to netreba preháňať. A myslím si, že tu nám naservírovali toľko citových a manipulatívnych klišé, že dovi dopo. Ale zase to čo nesedí mohlo iných zasiahnuť, ako sme aj v kine s manželkou mali možnosť vidieť na vlastné oči. Celkovo však hodnotím film pozitívne, som rád, že som ho videl a možno sa k nemu niekedy aj vrátim. Uvidíme. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)
  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)

Reklama

Reklama