Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (153)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Po dokonalé africké expedici tento seriál poskočil kvalitou produkce ještě o míli vpřed aniž by ztratil své upřímně nadšenecké kouzlo. Chytlavé až běda. Dokonalá kamera. S objektivně nesympatickou posádkou se (opět) naprosto perfektně sžijete a budete vám připadat, že jste si Jižní Ameriku projeli s nimi. Klobouk dolů. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

U tohoto 12-ti dílného cyklu platí všechno přesně tak, co jsem psal už u zkrácené filmové verze, jen v mnohem větší míře, protože do těch zhruba pěti hodin se přece jen vejde o něco víc věcí. A díky tomu je to jak větší zábava, tak větší napětí, více se sžijete se členy expedice a prostě to prožíváte a fandíte jim ještě o něco víc. Já si to sledování užívám a přesně něco takového bychc chtěl někdy zažít, protoe tohle je ten nejlepší cestopis. Adrenalinová nádhera s překvapivě velmi pěknou úvodní znělkou. 100%. ()

Blacks 

všechny recenze uživatele

Mě tohle prostě nebaví. Vypadá to jako trochu lepší (a někdy trochu horší) záběry z mých dovolených. Nic proti klukům, každý si chceme plnit sny, a pokud mi je někdo aspoň z části zasponzoruje, tak tim líp, ale nepřijde mi to nic světoborného. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

TOP cestopis. Kdo by řekl, že Jižní Amerika bude tak zajímavá? Deštné pralesy vystřídaly hory, hory zase solná jezera a když už to vypadalo, že se prostředí bude spíš opakovat, přišlo překvapení třeba ve formě kombinace všeho zároveň s ledovcem navrch. Parta výborná - od Dana, který se uměl občas sakra naštvat, až po polského týpka Radka, jehož pašování přes hranice v jisté chvíli se stalo legendárním (jen to ztrácení pasů poněkud rutinou). A samozřejmě, za postavy se dají považovat i trabanti, kteří se sice často potýkali s poruchami, ale nic, co by svářečka a trochu šikovnosti nevyřešilo. Výborně natočeno - od ne moc povedené Hedvábné stezky tu uběhly jen 3 roky (počítáme-li, že se cesta odehrála v roce 2012), ale kvalita nesrovnatelná. Kudy jeli, kde spali a co zažili - vše zachyceno. Sám jsem měl mnohdy pocit, že jsem součástí celého putování - i když jasně, ve skutečnosti to všechno neubíhalo tak rychle a minuty byly doopravdy i týdny cesty. Zkrátka, lepší cestopis jsem jakživ neviděl. Bavil mě každý díl a pokaždé mi utekl strašně rychle, až jsem nechtěl, aby skončil. Dávám historicky svých prvních 100%. Bezkonkurenční, autentická záležitost! ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Původně byla moje jednička ve světě road movie dokumentů "Na mašině kolem světa", ale Trabanty Gregora zašlapaly do země. Mimochodem dokonalá úvodní znělka. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Film jsem ještě neviděl, ale dnes dávali v TV první díl této cestovatelské minisérie a to jsem prostě nemohl zmeškat. :) Po skvělé Hedvábné stezce a ještě skvělejší Africe, tu teď máme Jižní Ameriku a první díl docela solidně navnadil. Dan opět hýří vtipem (netuším, kde na ty parádní hlášky chodí) a celá posádka vypadá velice sympaticky. Jak už je ale zvykem, tak ne vše se daří, jak by potřebovali a nastane hned několik úsměvných okamžiků již v počátcích výpravy. Tito pánové a dámy mají můj obrovský obdiv, protože absolvovat takovou šílenost, je opravdu odvaha. Když se Vám "auto" sesype po 100m jízdy (po celkové GO) a máte s ním zvládnout 21k km, tak je odvaha ještě slabé slovo. :) No prostě těším se na další díly, protože tohle bude vážení opravdu jízda! A zase budu sledovat se zatajeným dechem a jen tiše závidět. Prozatím tedy 100% s tím, že kdybych byl nespokojen (což se určitě nestane), tak později upravím. Ale tato posádka je natolik sympatická a už předchozí dokumenty byly natočeny tak elegantně, že to opravdu nehrozí. EDIT 14.6.2014: Po jedenácti dílech hodnocení neměním, jelikož celý miniseriál si udržuje pěkné tempo, je natočen s grácií a mě prostě baví se na to dívat a jen závidět všechny ty zážitky, co museli prožít. 100% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nápad, realizácia aj sfilmovanie je päťhviezdičkové. Partia je tak zábavná a uletená, že každá situácia, stretnutie s miestnymi alebo hoci aj nakupovanie, raňajky, či porucha auta vytvára scénky, aké by nenapísal ani ten najlepší autor. Každý diel je nabitý humorom, zážitkami a často aj adrenalínom, ani neviem, koľkokrát by som povedal, že teraz už skončili, toto nerozchodia. Nič nie je nemožné. –––– Před cestou jsme se dokonce ptali vědců, jestli trabant přejede Andy. Říkali, že nejspíš ne. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dálky voní a touha po dobrodružství je velká. Trabanti to ve mě znovu vyvolali. Stačí odvaha, pár švestek v báglu, mapa a můžete odjet, kam jen chcete. Existuje tolik možností, až si kolikrát nedokážeme zvolit ani jednu jedinou. Proto jsou potřeba seriály jako je tenhle, které pozvednou lidského ducha a i to kinematografické srdíčko během sledování nad tou jednoduchostí a krásou zaplesá. Není to žádná náročná podívaná, ani hraní si na cokoli, je to ukázka toho, že "když se chce, tak to jde". Kdyby se dávaly peníze raději na takovéto projekty ... smekám před účastníky jihoamerické anabáze (včetně těch na kolech) a přeji mnoho zdaru a tvůrčích sil do dalších dobrodružství! 100% = 5/5 ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Jak jinak bych já mohl hodnotit než plnou palbou :-) tohle je prostě dokonalá cesta latino světem plná veselých scének a hlavně tahle skvěle namixovaná visegrádská partička cestovatelů nemá chybu. Válím se smíchy u každého dalšího dílu. Bomba, bombaaaaa TRABANTI do tohoooo! ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Největší zážitek poslední doby - maraton ve Světozoru... Těch sedm hodin (s Danovým vyprávěním osm) uběhlo tak, že jsem ani nestačila usnout:-) ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Jizda jako svine! Schvalne jsem cekal az budou venku vsechny dily, abych se na ne mohl podivat najednou. A bavil jsem s kralovsky! Dan Priban je fakt frajer. Nejroztomilejsi scena? Deti v nejake zapadle vesnici v peruanskych Andach sledujici Krtecka :-)) ()

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Úžasný, tuhle partu jsem si hned oblíbil a na chvilku měl pocit, že jsem tam s nima. PS: Kameraman to asi neměl jednoduchý :D ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Kluci šikovní, udělali jste mi radost. Jsem si po filmu říkala, že muselo býti vtipných okamžiků více a mám velkou radost, že jsem se dočkala nových scén z tohodle úžasného dobrodružství. Díky! ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Nelze jinak... už Afrika byla na vynikající úrovni a tohle už se může zpracováním směle měřit se speciály Top Gearu (i když toho humoru není tolik a až takový pošuci v posádce nejsou, ale tady vítězí obsah nad formou). Navíc ty dva Poláci sou vážně kolíci :-) Kruci už aby byl další díl... ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Nejlepší moderní cestovatelskoexpediční seriál (víc materiálu vyšší kvality než film), na jakém mělo to štěstí spočinout mé unavené oko. S nadšením hltám každý nový díl a jsem zklamán každým koncem (tím, že to už skončilo). Co se mě týče, klidně by to mohlo mít dílů třeba padesát (za předpokladu zachování kvality). Můj počáteční odpor vůči Přibáňovi ochabl, protože seriál je opravdu skvělý. Proč odpor k Přibáňovi? Populisticky zvolil opravdu to nejhorší auto, které mohl, protože to je zajímavé. Kdyby jel třeba favoritem, který je dostupnější, rychlejší, méně poruchový, snadno opravitelný s lépe dostupnými náhradními díly a hlavně má nesrovnatelně lepší průjezdnost, tak by neměl tolik dramatických záběrů pro kameru a nemohl by se ohánět rozporem mezi láskou a odporem k trabantu. Takže by to pro diváka nebylo tak zajímavé. Tento prvoplánový kalkul se však vyplatil a každý problém, který na cestě měli, právě kvůli výběru vozidla, mě škodolibě baví :D ()

Brhlis 

všechny recenze uživatele

Vynikající oddechovka, při které jsem se vždy skvěle pobavil a dozvěděl i něco nového. Opravdový elixír dobré nálady pro mého cestovatelského ducha. Po zásluze v TOP 20 seriálech na CSFD :) Smekám před všemi členy výpravy. Sestava účastníků je namixována perfektně a i přes nutné rozpory stále drží při sobě. Největší borec je u mě Dan Pribáň, který výpravu vedl. Přestože v některých situacích působil trošku panovačně, tak jsem si vždy rychle uvědomil, že člověk, který na sebe umí vzít zodpovědnost a rozhodnout, je na podobné cestě nutný jako sůl. Za skvělý nápad považuji pozvání polské a slovenské posádky. Zejména některé hlody Tomka (šířka úsměvu -> level 10 - Mick Jagger) mi mocně masírovaly bránici. Nebo Radek, který neustále ztrácel pas a poté polsky klel.. "A to prosto kurwa nemožlivé, rozumješ?! Ja pjerdole! Kurwaaaa!!!" :-D :-D 100% ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Tahle parta prostě baví. Jsou to nesmírní sympaťáci a o tom jsem se přesvědčil na vlastní oči po jejich příjezdu do Zlína a následné diskuzi 8/2018. S trabošema, maluchem, jawou projet svět křížem krážem a nepřijít o život a hlavně teda v jejich případě o nervy je na klobouček. Víc o téhle bandě nemá cenu psát. Jen tak dál a hooodně šťastných kiláků!!!!:-))) ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Fenomenální pokračování výprav trabantových pošuků. Neskutečná atmosféra latinský Ameriky je jen půlka příběhu; ta druhá vypovídá o tom, jak to všechno zorganizovat, zařídit a probojovat se systémem ochromeným byrokracií, je opravdu nelidský úkol a utvrzuje mě v názoru, že takový výpravy jsou zaplaťpámbu jen pro výjimečně silný osobnosti a nemůže si je dovolit podniknout každej hospodskej žvanil. Sral mě akorát neskutečně arogantní Přibáň, kterej navíc nezavře hubu a neustále obšťastňuje diváka až skoro parodickou pražskou češtinou. ()

Reklama

Reklama