Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (153)

kaktusacek13 

všechny recenze uživatele

Ke trabantům mám velmi blízký vztah, jelikož jednoho tohohle řvoucího miláčka máme doma :) Takže nemůžu jinak než 5*, navíc když se to odehrává v Jižní Americe. ()

jirin_cz 

všechny recenze uživatele

Nejde jinak než plný počet. Přibrání Poláků dle mě hodně přidalo, hlavně na zábavě, věčně nalití (nebo aspoň tak vypadají:) a samé super hlášky. Výborn zábava. Ač je to neuvěřitelné, nemohu si vybavit něco, co by mi vadilo nebo se mi nelíbilo. Snad jen občas tichý zvuk, ale to je opravdu maličkost. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

S čistým svedomím už po dvoch dieloch hodnotím plným počtom hviezd. Čechom sa podaril dokument na jednotku s hviezdičkou. Zaslúžene v TOP10 najlepších seriálov. ()

TarzanLesni 

všechny recenze uživatele

Nádherná místa, celkově zajímavá a náročná cesta. Pro mě nejkrásnější výprava jakou jeli. Jsem rád, že jsem se na tento seriál podíval, i když jsem předtím viděl film "Trabantem až na konec světa", což je jen kratší verze tohoto seriálu. ()

tkey odpad!

všechny recenze uživatele

Cirkus experta na věci světské i kosmické. Přehrávané a umělé scény. Umělé drama na cestě, nic víc. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si doplnil i seriálovou verzi Jižní Ameriky a je to prostě boží. Dle očekávání přibylo spousta nového obsahu a rázem to oproti filmové verzi ještě více získalo na kvalitě. Výprava žlutých trabantů zkrátka nezklamala, pobavila, inspirovala a jelikož je to pro mě na poli cestopisů velká srdcovka, tak nemůžu hodnotit jinak, než plným počtem. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Perfektní zpracování trabanto-fiatovo-jawové cesty Jižní Amerikou. Český humor koření humor Made in Poland and Slovakia. Natáčet toto road-doku-movie muselo být docela složité a je vidět, že si tvůrci dali záležet. A zároveň měli z čeho vybírat (pokud jde o natočený materiál). Jako třešnička na dortu působí povedené audiovizuální zpracování "obálky" tohoto seriálu. ()

DR.SZ 

všechny recenze uživatele

Perfektní výprava s osobitým stylem vyprávění o drsné krajině Jižní Ameriky utvrzuje ono kouzlo, protože se k výpravě okamžitě přidáte. Sice by se nemusely tolik opakovat záběry na proklínání aut, ale autentičnost dělala právě ta krutá realita. Dosud jsem se nestkal s tak precizním dokumentem. 96% ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Dalo by s e o tom psát nebo mluvit hodiny a hodiny a stejně by člověk nepopsal potěšení a radost, kterou přinesl každý díl. Miluji cestopisné filmy, když jsem to ale začal sledovat, napadlo mě srovnat to tak trochu s Top Gearem nebo cestami Hanzelky a Zikmunda. A Dan Přibáň a spol. z toho vycházejí jednoznačně nejlépe. To není ani státní mašinerií a výrobcem podporovaná cesta, kterou režim dokázal ve své době patřičně propagandisticky využít a když užiteční idioti (omlouvám se, ale jiný výraz mně nenapadá....) splnili svoji úlohu a domnívali se, že do "toho" můžou taky mluvit, byli rázně a jednoznačně vykázáni do patřičných zemí, jako v případě Hanzelky a Zikmunda ani to není Top Gear, kde za zdánlivým dobrodružstvím notoricky známého tria stojí obrovský štáb lidí a takřka neomezený rozpočet jedné z nejbohatších televizí světa....Přitom za použitím trabantů i malucha není žádné pozérství, těžko se dají najít trvanlivější a jednodušší auta, která lze opravit na koleně a celkem kdekoliv. To nejsou auta za dvě stě nebo pět set liber....a na konci mně až dojalo, když cestovatelé konstatují, že by pro ně bylo asi levnější auta nechat tam "na konci světa" a vrátit se do Buenos Aires "hromadnou", ale bylo by to stejné, jako dát věrného koně po dlouhé cestě do salámu. A nejvíc mně dostal ten apel, aby si každý zkusil nějaké to dobrodružství, nějakou tu cestu. Vždyť to nemusí být nakonec takhle úžasné a dlouhé dobrodružství, stačí třeba jenom mnohem méně....cestování a poznávání cizích zemí a lidí v nich je totiž jedním z nejvíce obohacujících věcí v životě. A pod pojmem cestovat ale nesmíme chápat let s cestovkou někam, přesun do hotelu a dva organizované fakultativní zájezdy k neprofláklejším pamětihodnostem, ani pobyt v hotelu kdesi na kongresu či obchodním jednání, kde je vrcholnou atrakcí společenská večeře a jedna návštěva na pracovišti partnera.....Takže Danu Přibáňovi a spol. díky a ještě mnoho dalších dobrodružství, o která se s námi jistě rádi podělí. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Pořád jedno z mála dílek, na co se dá v TV koukat. Už tomu chybí taková ta syrovost z předchozích počinů téhle bandičky s trabantama, je to už víc ,,hrané´´ ale je to super. Vtipné, poučné a trošku dramatické místy :-) ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Hmm, chcel som si pozrieť pár dielov a doslova som to zožral za jeden večer. 5 hodín čistého času pozerať nejaký film by som nezvládol, ale dobrodružstvo starých bakelitových socialistických vozidiel + pár ďalších už viacmenej veteránov ma neskutočne vtiahlo až do južnej ameriky. Celým dokumentom sa nesie ich duch, že stačí mať sen a ísť si za ním všetko sa podarí (samozrejme na niečo takéto treba byť aj trošku strihnutý, ale táto partia vyzerá že je tak správne, len trochu :) ). Problémy sa riešia vtedy keď prídu, nie pol roka dopredu a hlavne s pomocou ľudí, ktorí sú čím jednoduchší, chudobnejší, tým väčšie srdce, neskazení svetom peňazí a hmotných cenností. Ako dokument to bolo skvele spracované, aj vďaka dobrej kamerovej technike, podareným záber, dokumentovaní spôsobu akým prežívali, zachytením nečakaných situácií, taktiež dobre pútavo zostrihané...no proste nemám čo vytknúť. Možno by som kľudne ešte zopár dielov zvládol. Takisto som mal pocit, akoby aj pútavosťou, zaujímavými miestami a situáciami to stále viac a viac gradovalo. Môj rodák Marek mi nejak nezapadal do partie, pôsobil trošku ako samostatná jednotka ale obdivujem ho koľko naviac si vytrpel, čo sa týka jazdy na motorke oproti "pohodlnej" jazde v aute....minimálne ochrana pred dažďu. Poliaci a ich jazyk sú sranda sami o sebe, ale keď sú navyše ešte típci ako títo dvaja, najmä Tomáš tak o zábavu je postarané. ()

Mira00 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někdy řekl, že cesta na mašině s Ewanem je skvělá, tak tohle je ještě o třídu lepší a navíc české. Má to srdce, má to energii a hlavně cestující parta lidí je neskutečně zábavná. Navíc je to až neuvěřitelně skvěle natočené a pravdou je, že po shlédnutí seriálu nebudete o moc víc vědět o jižní americe, ale budete vědět, kde se trabanty nejvíc serou a jak je rychle opravit. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ďalšie dobrodružné putovanie, tentokrát po Južnej Amerike, je o level vyššie ako to po Afrike a o tri levely vyššie ako "Hodvábna stezka". A to nielen po vizuálnej a kamerovej stránke, ale takisto aj po zaujímavom spracovaní. Uznajte, ak sa pri takmer 5 hodinovom dokumente nudíte cca 40 minút, nedá sa dať iné ako plné hodnotenie. Skvelý dokumentárny počin. A aby som nezabudol....Andy sú jednoducho nádherné. 90 % ()

Simo16 

všechny recenze uživatele

Byt ich sucastou, bol by som pocteny, skvele natoceny dokumentarny serial o Cesko - slovensko - polskej vyprave, ktora dokazala azda aj nemozne, len aby sa dostali do ciela.Boj o zivot, vtipne momentny, dobrodruzstvo, posobive scenerie, jednoducho uchvatne. ()

Reklama

Reklama