Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 2
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (275)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

technické zpracování je fajn,ale dějově se to od fajnové jedničky a slabší dvojky posunulo kamsi...ne snad že by to bylo neočekávatelné,ale hlavní hrdinové jsou ještě naivnější a hloupější než ve druhém díle a jediný kdo si tak celkem drží linii je "záporák" Milese Tellera.Jsem celkem zvědavej jaké bude zakončení,ale dopředu se docela bojím,protože IQ hlavních hrdinů každým dílem limitně konverguje k prdeli.Tohle bylo na první shlédnutí zklamání...40% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Keď už aj na Shailene Woodley cítiť istú únavu materiálom a najzábavnejším článkom je prehrávajúci Miles Teller, niečo nie je v poriadku. Aliancia pritom prichádza aj s niekoľkými zaujímavými ideami, ale inak sa topí v lacných zvratoch a občas už príliš umelo pôsobiacom vizuáli. Výsledok zase raz čiastočne zachraňuje záver, ale i tak tomu pod vedením Roberta Schwentkeho chýba drajv a energia prvého dielu. To, že úplného finále sa zrejme nikdy nedočkáme, ma každopádne vôbec nemrzí, potenciál na zlepšenie tu snáď ani nebol. 30% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zatímco "Hunger Games" se (čistě dle mého názoru) s každým dílem zlepšovaly, "Divergence" se nepatrně zhoršuje. Stejnojmenný díl mě příjemně překvapil (4,5*), "Rezistence" byla sice o něco slabší, ale co ztrácela na příběhu, to kompenzovala vizuální stránkou (4*) a "Alianci" beru prozatím jen jako rozjezd, po němž bude, jak doufám, následovat kvalitní finále (3*). Co mě mrzí úplně nejvíc, je úbytek bitek, které byly oproti ostatním teen sériím až překvapivě brutální a tudíž skvělé. P.S.: Doufám, že v posledním díle zemře někdo "víc" než jen taterka. Ups, spoiler.:-) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to a oproti předchozí části je zde patrné mírné zlepšení. Přesto nejde o nic světoborného. Aliance je jen dětinskou záležitostí, kde víte jak kdo skončí. Žádné překvapení na cestě k závěru se nekoná a postavy (až na Billa Skarsgårda) se ani nijak nevyvíjejí. Jde o ten nejprůměrnější průměr s tu a tam světlými momenty v podobě pár akčních scén. 60% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

S každým dílem je filmová adaptace horší a horší, což ale není moc překvapivé, vzhledem k tomu, že i kniha je s každým dílem horší a nezáživnější. Protože tentokrát se jedná o první část posledního dílu, což bývá kámen úrazu, tvůrci se očividně pokusili celý děj oživit dvěma prvky - zaprvé pozměnili příběh oproti knize, zadruhé přidali na technologických vymoženostech, které v knize taktéž nenajdeme. Na mně to ale kladný dojem moc nezanechalo. V jádru byl totiž celý film hrozně stupidní. Příběh čím dál víc ztrácí smysl a ony technologické hračičky nakonec stupiditu příběhu jen umocňují. Aspoň tak to na mě působilo. Body přidává jen výborný Miles Teller ve vedlejší roli, a taky to, že jsem se sem tam některým filmovým situacím mohla zasmát. ~(2,3)~ ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Na natáčanie filmu sa použili novinky od nemeckej firmy Arri, a to kamera Arri Alexa 65 s veľkým 65mm senzorom a Arri Alexa XT. (FocusForcePi)
  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)
  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama