Reklama

Reklama

Kousavou, sarkastickou CLAIRE SIMMONS fascinuje sebevražda jedné ženy z podpůrné skupiny pro pacienty trpící chronickou bolestí, mezi něž patří i ona. Jak zjišťuje podrobnosti o Ninině sebevraždě a jak se rozvíjí její vztah s Nininým manželem, začne se prát i se svou vlastní, velmi krutou osobní tragédií. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek silnému príbehu ma to nechalo pomerne chladným. Možno to chcelo vložiť do toho herectva viac kumštu, neviem. Postava Claire ma však bavila, sem tam sa podarila aj nejaká zaujímavejšia situácia. Najviac ma oslovila práca maskérov, ich výsledok stál naozaj za to. Ani hudba nebola zlá. Na druhú stranu ale záver mi prišiel ako taký telemarketing z Hallmarku. Chcelo to niečo razantnejšie, jedným alebo druhým smerom. Priemer. 60/100 ()

burton 

všechny recenze uživatele

Jennifer mi nikdy nebyla sympatická. Nevím proč, ale připomínala mi vždycky z nějakého záhadného důvodu čtverec. Nebo trojúhelník. No, zkrátka, nesnášim geometrii a mám ráda křivé a šišaté a propletené věci a Jennifer byla vždy taková placatá a sterilní a nudná. Ale! role v Koláči, udělala z nesympatického čtverce výborný dort. Navzdory tomu, že se jedná o vážné psychologické drama a téma je velmi bolestné, musela jsem se na mnoha místech smát. Jak já jsem jí fandila, bála se o ní a přála si, aby jí přestala bolet duše, i tělo! A chtěla bych moc vědět, jak to bylo dál............ ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston podává překvapivě silný herecký výkon koncentrovaného fyzického i psychického utrpení, jež zvládá většinou důstojně. S jednou jedinou, ale dobře do filmu zapasovanou, scénou nekontrolovaného výbuchu emocí. Kdyby ji k tomu napsal někdo taky slušný scénář, bylo by na co se dívat. ____ Místo toho sledujeme bezúčelné bloumání a nepodložené zjevování se sebevražedkyně, která za živa patrně neměla pro Claire téměř žádný význam. Takže její role je hodně vachrlatá a moc mě nepřesvědčila, že má ve filmu vůbec co dělat - kromě jediného - dát aspoň bloudění hlavní hrdinky jakýs takýs důvod. Chabé. /31. 3. 15./ ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jste cynici a otravují vás přeslazené filmy o ztraumatizovaných lidech, kteří strašlivě trpí a pak se jim naservíruje zásahem shůry smíření, uzdravení, nový partner a na konci happy end, že běžíte zvracet do kyblíku? Cake je výborný příklad, jak natočit takový temný film správně. Hlavní hrdinka (trefně obsazená Anistonová, zjizvená a neatraktivně nalíčená/nenalíčená) prožívá těžkou deziluzi, je na lidi kolem sebe příjemná, jen když potřebuje napsat prášky na bolesti, na kterých je závislá, jinak je nepříjemná a sarkastická a vlastně ani svojí situaci "jsem v prdeli" nijak neřeší. Z apatie a uvažování nad sebevraždou jí pak vytrhne zdařilá tragická sebevražda jiné ženy z komunitní skupiny, o jejíž život před smrtí se začne zajímat a nabídne jí to určitě rozptýlení, ale vyjde z toho i nějaká záchrana? Film vyvíjí poměrně nepředvídatelně, z Anistonové se nestává lepší člověk a není vůbec jisté, jestli dospěje k nějaké spáse, což hodnotím strašně pozitivně. Závažné téma filmu nijak nebrání momentům příjemné sarkastické komedie, kterým se možná řada lidí vůbec nebude smát. Strašně mě potěšilo, jak se snímek vyhýbá patosu a provařeným klišé. Máte chuť na kultivovanou depresi a jste tak trochu zlí a otrávení životem? Berte. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi, co tu jiní chválí - že více méně celý film nevíme, co se vlastně hrdince stalo a čí vinou. Na druhou stranu by film mohl sloužit jako instruktážní video, že za každou cynickou krávou se schovává příběh, který může (ale nemusí) její chování ospravedlnit. Důležité je však vyznění, že každá pomocná ruka se nachází na konci vlastní paže a každé léčení začíná v hlavě. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • V jednom interview Jennifer Aniston spomenula, že nebola prvou voľbou pre hlavnú rolu. Odmietla ju vraj iná herečka po prečítaní scenáru. Ktorá, nespresnila. (megajalec)

Reklama

Reklama