Juraj ŠajmovičHudba:
Petr MalásekHrají:
Anna Kadeřávková, Pavel Řezníček, Adam Mišík, Petra Černocká, Miroslav Vladyka, Linda Rybová, Kateřina Kaira Hrachovcová, Lukáš Latinák, Elena Vacvalová (více)Obsahy(1)
Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá. Její otec navíc úspěšně vzdoruje všem pokusům o převýchovu a raději se věnuje své praxi zvěrolékaře a poklidnému popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí násilným rozdělením nově vzniklé rodiny. A to právě ve chvíli, kdy Viktorie kromě vztahu k otci nachází i první lásku... (Indigo Film)
Rozmalzený spratek vs vesnice a hledání vlastní cesty k tatínkovi. Od začátku je jasné, kdo musí zákonitě vyhrát. Holčička nebyla pouze na nervy, ta potřebovala rovnou pár výchovných, aby se jí konečně v hlavě rozsvítilo. Já jsem kliďas, ale několikrát jsem se při sledování přistihla, že chci Viktorce pár fecek vrazit. Tenhle příběh je jednoduchoučky a šablonovitý. Jede podle stokrát ověřených ingrediencí. Nicméně, ta nafrněná husička byla ztvárněná naprosto přesně. Herecké obsazení dospělých herců mě potěšilo. Už jsem delší dobu nikde neviděla Petru Černockou. ()
Hrozná škoda! Protože sice se téma zdá jako už několikrát opakované a trapné, insta-kočka na vesnici u nás ještě natočena nebyla. A. Kadeřávková i P. Řezníček fungují v pohodě. Potěšila i P. Černocká a moc velkou radost udělala stále nádherná L. Rybová. Ale tím klady končí. Vše je přestřelené jako blázen, většina postav je naprosto mimo realitu, ale až tak, že se z pokusu o "bláznivou" komedii stává trapná sračka. A to počínaje nesnesitelnou K. Hrachovcovou a konče nechutným, slizkým a naprosto herecky neschopným A. Mišíkem. Takže za mě super nápad v tom nejkatastrofálnějším provedení... ()
Pokud se cílilo pouze na současnou generaci náctiletých odkojených Youtubem, tak těžko můžeme někoho peskovat. Prostě dementní statusy a hashtagy všude. To mají děcka rádi. Já mám ale dojem, že zároveň chtěli vyprodávat kina a to už je samozřejmě zhovadilost do nebe volající. Jelikož se stále cítím o deset let mladší, tak jsem si to místy docela užíval a něco mi říká, že pár gangsta sedmáků s iPhonem na prdeli se po projekci nemohlo odlepit od sedačky, protože Anička je fakt kus. ()
Náhodou jsem někde zaregistroval kousek a jako rozmazlená Anna Kadeřávková mě zaujala. Hned se jelo na vesnici, to byl jeden z plusů, chování lidí na vesnici a všechno kolem + nezapadající hvězdička. Zahrála to až na hranu, tak jak se asi chtělo, o to víc mrzí, že lusknutím prstu, se zkrotila a otočila. Ano pravděpodobně tam byl nějakej průběh, třeba i rok, ale ty zásadní momenty jsme neviděli. A proto to ve výsledku vyzní strašně hloupě. Pasáže kolem rozdělení vesnice? Úplně mimo mísu, zbytečně. Adam Mišík, toho kluka tak strašně nemusím, sice tu dostal tak 6 minut, ale pokaždý mě iritoval. Těžko říct jestli cílovka byla teenageři ze soc. sítí nebo fanoušci kameňáků a babovřesk. Námět ok, zpracování nula. ()
Ale ako, ono to nebolo zlé. Pekná blondska príde na dedinu, kde si všetko fotí, natáča, dáva to na net a odmieta sa adaptovať. Samozrejme, časom sa poddá, ale do vtedy je tam pár vtipných momentov, niekoľko hádok a podobne. Mne to prišlo ako celkom podarený počin, či už obsadením ( prečo mala Myslivcová len také šteky?? ) výpravou ( New Holland ) a tou takou dedinskou atmosférou, z ktorej sa síce dalo vyťažiť aj viac. Dejovo to není žiadny zázrak a šablóna jak sviňa, ale zase sa to ani na nič nehrá a nesnaží sa to dostať do inej roviny ako by mal. A je to aj také zrkadlo spoločnosti, no čo si budeme nahovárať. Uvidíme, ako to zaboduje ( a či vôbec) na Levoch. Objektívne by to bolo menej, ale som zaťažený na blondsky a Petra "Saxána" Černocká si u mňa napravila reputáciu. 3 z 5 ()
- Dominika Myslivcová (Sabrina) musí ve filmu působit starším dojmem. Aby tvůrci tohoto efektu lépe docílili, nadabovala ji při postsynchronech René Slováčková. (funhouse)
- Anna Kadeřávková (Viktorie) na své instagramovém účtu prozradila, že během natáčení byla nemocná a některé scény natáčela v horečkách. [Zdroj: cervenykoberec.cz] (SONY_)
- Film se natáčel v Ředhošti. (rakovnik)