Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existuje správný a špatný způsob, jak být nezadaný, ale... je tu také Alice. A Robin. Lucy. Meg. Tom. David. New York je plný osamělých srdcí hledajících vhodný protějšek za účelem flirtu, manželství či něčeho mezi tím. A někde mezi provokativním laškováním a známostmi na jednu noc mají všichni tito nezadaní lidé společné to, že se potřebují naučit, jak být svobodní ve světě, ve kterém se definice lásky neustále vyvíjejí. Spát s kdekým ve městě, které nikdy nespí, ještě nikdy nebyla tak velká legrace. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (258)

lusa 

všechny recenze uživatele

Rebel Wilson vyslovene pasujú tieto sprosté, obscénne postavy a to čo Dakota Johnson ťahá svojou úplnou absenciou talentu dole, tak Robin vyťahuje späť, aspoň na ten priemer. Pobavilo, lepšie 3* ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Tuhle "komedii" mi doporučila kamarádka s tím, že prej je super a viděla jí dvakrát za tři dny. Říkal jsem si hodnocení nic moc ale to je u komedií přece normální, takže jsem neváhal a pustil jsem si jí a během chvíle mi to došlo. Kamarádce se to líbilo protože je to film pro holky a normálního chlapa to nadchnout nemůže...leda že by byl teplej. Za to, že jsem to dokoukal, dávám 45% ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Popravdě, dlouho jsem nevěděl, odkud zúčtování s tímhle filmem začít. Nepamatuju (a to jako opravdu, bez přehánění, doslova) film, který by obsahoval takové množství naprosto nesmyslných dialogů, absurdních zvratů v průběhu jednoho a téhož rozhovoru, nelogických reakcí nebo neexistujících motivací k naprosto nevypočitatelnému jednání. Scénář se snaží budit dojem, že hlavní hrdinka dospěje během děje k nějakému přerodu, v poslední vteřině to ale nakonec stejně jedním náznakem zase celé docela shodí - a tak je to v tomhle filmu se vším. Na svědomí to mají hned tři autoři, což potvrzuje mé přesvědčení, že přímo úměrně počtu scénáristů naroste vždy i počet blbostí. Přísahám, že u některých scén jsem odmítal uvěřit vlastním očím - těhotná lékařka leze během počínajícího porodu před nemocnicí z taxíku oknem, protože kamarádka vedle ní neumí odemknout dveře auta (a taxikář ani její mladší sestra z nějakého důvodu neoběhnou auto a nepomohou jí) a celé to má být vtipné. Jindy hlavní hrdinka potká svého expřítele před kavárnou společně s jeho rodiči, a maminka, s níž se cca půl roku, možná spíš rok neviděly, jí jako první věc s úsměvem a před synovými zraky ujistí, že by byla rozhodně lepší snacha, než stávající synova snoubenka. Týž mladík později hrdinku vyhledá a poměrně romanticky jí vyzná lásku, načež jí ale těsně před sexem sám od sebe dobrovolně ozřejmí, že se s ní chce jen naposledy vyspat, a jinak zůstavá se snoubenkou - a je velmi překvapen, když ze sexu rázem sejde. Hrdinčina tlustá kamarádka v podání Rebel Wilson (od PITCH PERFECT tragicky zaškatulkované) se chová celý film jako naprosto nesnesitelná kráva, ale všichni ji z nějakého důvodu milují - a na konci se zničehonic ukáže, že je strašně bohatá, ačkoli to na děj filmu dosud nemělo ani ten sebemenší vliv a je to také naposledy, kdy ji vidíme. V HOW TO BE SINGLE se ale chovají jako nezodpovědní kreténi v podstatě všichni a scénář se tváří, že tak je to v pohodě a správně. Nejsem zrovna puritán, ale měl bych problém pustit na tento film pubertální mládež - ne proto, že se v něm mluví sprostě, ale protože hlásá naprosté nesmysly a zlehčuje poněkud amorální přístup k životu. Klady? Stále nesmírně roztomilá Dakota J. (haters, kiss my ass), několik vtipných hlášek, nápad se zipem šatů, šmrncovní soundtrack a pár příjemně romanticky nasnímaných scén - dokud v nich ovšem kdokoli nepromluví. 40 %. PS: Málem bych zapomněl - způsob, jakým se scénář v závěru snaží pomocí černošské podzápletky z diváka ždímat slzy, je tak nehorázně laciný a odpudivý, že se mi ho ani nechce spoilerovat. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem ještě nikdy neviděla tak špatnou romantickou komedii. Když nepočítám ty pro teenagery. A ani nevím, kde začít, protože je v tom takovej bordel, že se prostě nedá najít vhodná úvodní věta. Film protkaný tolika trapnými momenty, že jsem nejednou chtěla vypnout zvuk (a nejen ten). Některé postavy, které jsou uvedené jako hlavní, spolu za celý film nepromluví ani slovo (myslím Alice a Lucy), a jejich pojítko s jinou hlavní postavou (v tomto případě Tomem) zkrátka nestačí. Jiná postava se objeví až v půlce filmu (David) a je jí vytvořena naprosto zbytečná background story, protože je pro celý zbytek filmu nedůležitá. Kdyby tam byla jen na moment, nic by se nestalo. A pak je tu postava Rebel Wilson, se kterou si scénáristi očividně dělali, co chtěli. Jestli takhle byla vylíčena i v předloze, tak by spisovatelka měla pořádně zapracovat na charakterizování svých postav. Prvně je vykreslená jako holka, co očividně uvízla ve svých šestnácti letech, pak se dozvíme, že má vystudovanou medicínu (protože se to zrovna pro děj příběhu hodí) a nakonec se dozvíme, že je hrozně bohatá (o jejím příjmu se můžeme čistě jenom dohadovat, ale očividně za to může to neplacení drinků). Dokonce se dozvíme, že má také city, i když ji nám film vykreslil jako holku, které je všechno u prdele. Sakra, i Padesát odstínů má prokreslenější postavy, než tenhle zloděj času. ()

Grondal 

všechny recenze uživatele

Šeď a nuda. Keď počas filmu rozmýšľam, co budem budúci týždeň robiť v práci, tak je s ním niečo veľmi zle. Stokrát omleté témy (keďže ich je tu hneď niekoľko) v podaní tohto filmu neprinášajú absolútne nič nové a aj tomu starému chýba šmrc a ľahkosť. Hodnotiť dej už pár minút po dopozeraní filmu je takmer nemožné, pretože tento toho chce povedať toľko a v toľkých líniách, že to nevyhnutne viedlo k totálnemu roztriešteniu rozprávania, ktoré sa nakoniec skladá z krátkych prepletených epizódiek a humorných skečov (keď sa práve v epizódke nachádza Rebel Wilson). Ako problém tiež vnímam, že odpoveď na zásadnú otázku - ako byť single - hlavná hrdinka 95% stopáže hľadá na nesprávnom mieste na dne pohárika a v náručí náhodných  mužov (aspoň ja som mal ten dojem) a teda samotnú odpoveď musela získať mimo záber a prezentovať ju v rámci trojminútovej montáže/vnútorného monológu v absolútnom závere. Film má ale aj svoje pozitíva a teda, že Dakota Johnson je tu extra chutná, Alison Brie je štandardne chutná a dozvieme sa, že Peteovi to s Erin nakoniec nevyšlo (mrk mrk fanúšikovia seriálu Office). ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Lehce svěží komedie o čtyřech ženách, které řeší, jaké to je být single a tak dělají někdy i zvláštní rozhodnutí. Ale troška romantiky tu je, stejně jako vtipu, takže to nakonec není tak špatný, ale jedno zhlédnutí stačit bude. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia o živote single v súčasnom New Yorku. Už klasicky je dej rozbitý do viacerých príbehov a postáv, aby si každý našiel tú svoju. Pre mňa to bola jednoznačne Leslie Mann (jej precitnutie pri strážení bábätka bolo fakt dojemné). O humor (aj hrubšieho zrna) sa starala tradične Rebel Wilson. Trošku prepálená stopáž. Skrátiť, vynechať pár postáv a bolo by to o dosť lepšie... 65% ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Traja scenáristi filmu sú zrejme kamoši čo si zaspomínali na stare časy, keď ich motto bolo: Chlastu vpred! Proste samý alkohol sem, alkohol tam...a to mi ešte alkohol a celkoho party filmy vůbec nevadia, ale tu to proste nebolo precítené. Leslie Mann je jediná herečka, ktorej rola sadla. Rebel Wilson hrá skoro stále to isté. Práve sympatická Alison za notebookom hľadajúca toho pravého na cudzej wifi bola veľmi prijemna. Dejovo lacné, scenáristicky odfláknuté a celkovo podpriemerné, ako skoro všetky filmy či seriály s touto tématikou. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Keby mi počiatočná "dajme pauzu" scéna medzi Joshom a Alice tak zúfalo nepripomínala môj life, tak neviem či to dopozerám. Je to taký šedý priemer. Dopozerala som to vlastne len preto, že som bola zvedavá ako dopadnú. Síce dopadli naprd,ale ten záver filmu, ten mi to vynahradil. Záverečný pokec Alice na tému samota a ten krásny východ slnka ma nakoniec donútili pousmiať sa nad horkosladkou príchuťou života. (Jeden veľký mínus=scéna s počítaním pív....wtf! väčšiu chujovinu som dlho nevidela) ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Sic na životní chvíle "Guys" na západě mají své záhadné matematické výpočty, zabydlené byty a velké párty a New York, líbezné vánoční písně a byty na celém podlaží a bláznivě ujeté kamarádky, vysněné muže a taxíky a bílé plastové stromy a spoustu světel, nerozhodné bývalé lásky a pijí svíčky a hledají dvěstě dicků a furt jsou v jednom dni a zastírají, co je skutečné...ale! No, ženy jsou ženy, muži jsou muži, my jsme my a ty jsi ty a "my" jsme na tom, jednoduše, všichni stejně! We know. Hledáme...sami sebe. Kdykoli, jakkoli, v komkoli. A hlavně: osobitě. A za to dík! =´) ()

dzules 

všechny recenze uživatele

moc jsem toho nečekala a ve finále jsem byla příjemně překvapená, hlavně tím, že Dakota dokáže být i celkem snesitelná ()

Bilynigga 

všechny recenze uživatele

Možná, že to bude znít trochu sentimentálně a hloupě, ale i přes to, že to byla vlastně typická americká komedie se šťastným koncem, dávám 5*. Tenhle film mi hrozně zvedl náladu a nabil mě pozitivní energií. Připadalo mi, že film nemá jedinou negativní postavu, proto asi ty pozitivní pocity. Hrozně se mi líbili všichni herci i celá atmosféra. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak toto je pre mňa naozaj prekvapenie v rámci žánru romantických komédií. Film, ktorý sa nehrá na romantickú uspávanku, ide si v akýchsi zaužívaných klišé, ale s eleganciou ich vlastne v mohutnej miere obchádza, aby ponúkol divákovi pohodový zážitok. Skvelé herecké obsadenie najmä v dvojici Dakota Johnson a Rebel Wilson. Normálne sa mi to páčilo a nechápem hodnoteniam. Určite jedna z tých lepších minuloročných komédií, ktoré odporúčam na odreagovanie. 70 % ()

Nicole32 

všechny recenze uživatele

Film zo života dnešnej doby. Takto trávi čas súčasná generácia a podobne riešia aj svoje vzťahy. Je to celkom vtipné, ale ničím prevratné. Obsadenie je fajn aj keď Dakota mi do svojej úlohy nesedela. Človek sa zasmeje, v niečom sa spozná alebo spozná niektorú z postáv. Raz sa to vidieť oplatí. ()

PamPero 1 

všechny recenze uživatele

Film kupodivu mile překvapil, hlavně v tom, že to není další rutinně natočena americká komedie, jak by se mohlo zdát z trailerů. Naštěstí v něm totiž převažuje "vážnější" linka, takže to jako romantický film funguje podstatně lépe než komedie. Za týden na něj ovšem zapomenete. 50% ()

Fajung odpad!

všechny recenze uživatele

O čom to akože bolo ? O ženách, s ktorými nikto nevydrží ? No, prečo asi ?! Zrejme to bude tým, že tieto blbky nevedia vydržať ani sami so sebou. Hlúpy film plný vulgárností, egoizmu, sexu, trápneho humoru. Proste klasická americká romantická komédia, ktorá strašne ohlupuje ien už teraz priblblú západnú mládež, ale aj zvyšok mladej populácie. Odpad! ()

Související novinky

Amy Schumer se bude cítit krásně

Amy Schumer se bude cítit krásně

04.06.2017

Americká komička Amy Schumer se úspěšně přesunula k filmu ve Vykolejené, s letošní Dámskou jízdou už ale tolik nezabodovala. Co chystá dál? Dlouho to vypadalo, že bude podrývat stereotypy v… (více)

Reklama

Reklama