Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (CinemArt)

(více)

Recenze (836)

venison 

všechny recenze uživatele

Vyloženě francouzská komedie se vším všudy ;-) Odlehčená na vážné téma, místy vtipná a místy trapná.. Hodně odlehčený relax s místy až černým humorem ;-) Velmi neotřelý námět na globálně aktuální téma - čtyři dcery vážených rodičů si pořídí postupně veškerý zástup menšin ve Francii.. :-D ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že se tento film stal ve Francii tak oblíbeným :) :) Zcela s tím souhlasím :) Je to opravdu vtipné a zajímavým způsobem se naváží do různých typů víry, což je v dnešní době nejen veliká odvaha, ale hlavně - v tomto filmu to fakt funguje :) :) Žid a Muslim - to byla dvojka k nezaplacení :) Depresivní obrazy jedné z dcer - ta její spokojenost při pohledu na obraz, který namalovala a lidem kolem se z toho chtělo rovnou skočit z okna :D Je to tak krásně svižné a k zamyšlení :) Doporučuji rozhodně komukoliv :) A z hereckého hlediska - všichni jsou skvělí a Clavier je pouhou třešničkou navrch :) ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia. Len škoda že to je iba po francúzsky. Lebo po francúzsky neviem ani hovno a nemám rád keď som odkázaný iba na titulky. A je to hodne ubrblané. Hovoria veľa, rýchlo, komu sa to chce stále čítať. Mám rád etnické vtipy alebo narážky na stereotypy, takže humor mi sadol. Aj keď mohli tam zakomponovať viac vecí, prípadne pritvrdiť. Najviac to schytal Číňan ktorému občas poriadne naložili. "What about Chinese humor? No such thing" ten bol dobrý. A pár ďalších tiež. Napriek tomu najlepší je čierny otec, ktorý ukázal, že francúzsky černosi sú vtipnejší ako tí americký. Má to nejaké hluché miesta a ale vždy to zachráni dobrý vtip. Kadencia narážok je dosť vysoká a takže kopec z nich vyznie rozpačito. Ja som ale dosť dobre bavil. Pozrel by som si to v anglickom dabingu. A tá ich najmladšia dcéruška je super hot. 75%. ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma bavia francúzske komédie a hlave tie, ktoré sú konverzačného charakteru (napr Le Prénom - to bolo aké super!). Tu však musím bohužiaľ konštatovať, že približne tesne po polovici tomu došiel dych. Hlášky to malo stále, aj dej sa nejakým sposobom vyvíjal, ale už mi to nedokázalo udržať pozornosť ako dovtedy. Nevadí, 4 dávam aj tak, lebo je to film, ktorý mal pointu a nestráca ju počas celého deja... a to nie je vždy pravidlom. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Hodně podařená "multikulturní" komedie, která hodně pobaví. Francouzi podobné komedie s přesahem k hlubšímu zamyšlení vždycky dost uměli a stále umí a přesto, že v reálném životě to zdaleka nemůže fungovat jako ve filmu, divák se hodně příjemně baví. A v koutku duše může i přemýšlet "co by, kdyby ?" ... ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Žádná velká komedie, jen lehce úsměvné. Největší problém vidím v tom, že všechny postavy jsou takové "divné", ne moc kladné, s nikým jsem se nesžil. Ani příběh se mi moc nelíbil - bohaté rodiny nemají nic lepšího na práci než řešit takové nesmysl, že jejich dcera si bere za muže někoho jiné rasy. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Náhodou jsem objevil trailer a řekl jsem, že je to hodně zajímavý nápad. Dnes jsem se nudil a napadlo mě to zkusit v kině. Trailery výjimečně nelhaly, jelikož film je hodně vtipný. Trochu jsem se bál, aby se hlavní zápletka po pár minutách neokoukala a zbytek byla jen nuda. To se naštěstí nestalo a film s každým dalším momentem přichází s dalšími vtipy, které se neustále točí kolem rasismu a mezilidskými vztahy napříč náboženství. Nikdy to nesklouzne k trapnosti a tvůrci mají dost dobré dialogy, které udrží pozornost. Trošku mě nesedla poslední dvacetiminutovka, kdy se někdo musí pohádat, aby se v závěru udobřil a mohla být svatba. Je vidět, že ke konci film ztrácí trochu dech, ale nijak to nekazí celkový dojem z filmu. Co jsme komu udělali? je opravdu moc dobrá komedie, která dost dobře pobaví. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Super komedie, které nejvíc uškodila upoutávka. Protože vesměs všechny vtipné momenty nám už naservírovala a samotný film nás již nemá ničím moc co překvapit. Ale pořád je to zatraceně prima komedie. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Xenofobně anti-xenofobní multikulturalistický film skrze kolísavý francouzský humor. Je pravda, že zrovna tomuto humoru jsem nikdy moc nepřišel na chuť, bližší mi stále přijde ten anglický. Ale to mi nebrání, abych si tenhle kousek užil. Protože je docela v pohodě. Nejlepší jsou situace, kdy si zeťové přitakávají navzájem, nejhorší jsou "ženy sobě". Ve výsledku 90 minut projede celým spektrem a zanechá takový celkem spokojený pocit. Ale asi nic, k čemu bych se vracel. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Velice sympatická a vtipná multi-kulti komedie. Možná byla natočena proto, aby lidé lépe přijímali kulturně jinak smýšlející imigranty. Kdo ví. Každopádně v těchto proimigrantsky smýšlejících filmech jsou přistěhovalci vždy doktoři, advokáti, obchodníci atd. atd. Pravdou ale také je, že pro jiné případy zde máme dramata a, chcete-li, sociální dramata. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo zmíní termín "kvalitní francouzská komedie" nevybaví se mi série o četnících, ale toto. Je to decentní, žádné zbytečné přehánění. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Bláznivá francúzska komédia s ktorými sa v poslednej dobe roztrhlo vrece. Teda od vydania "Nedotknuteľného" asi od tejto komédia evidujem francúzsku tvorbu ale žiadna z novodobých komédií sa na túto notu nechytá. Hlavné mínus tejto snímky je to, že je z krátkodobého hľadiska veľmi predvídateľná a teda ak už čakáte daný joke tak v momente kedy má byť vtipný vám príde dosť nutný až trápny. Na druhej strane je tu celkom dobre postavený príbeh na multikultúrnej rodine čo dáva dosť veľký priestor rasistickým vtipom. Herecké obsadenie ponúka to najlepšie, čo momentálne francúzsky komediálny trh ponúka. Christian Clavier sa konečne vymanil z rolí ako sú návštevníci či Asterix a konečne hrá roli, ktoré mu sedia a ktoré mu evidentne sadnú. Za mňa dobré ale videl som aj lepšie a vtipnejšie komédie. 52% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tak jako... určitě. I když by mne nikdy nenapadlo na tento film jít, ale osud tomu chtěl a tak tomu bylo. Francouzi se ohledně komedií vskutku nezapřou, ale poslední dobou jsme zase tolik kvalit nedostali. Je tohle opak? Podle mě... zcela! Prvních pár minut vypadá divně, ale když si na film zvykne, tak zjistíte, že řeší skutečné problémy s humorem a celkově jde o smysluplné komedie, kterých je neustále méně a méně... Neříkám, že jde o klenot kinematografie, ale rozhodně jsem se v kině bavil a smál se. Nádherné uvolnění. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Jej rodičia sú veľmi tolerantní. Veď už majú za zaťov Číňana, Žida a Araba." – „Čo je to preboha za rodinu? Komunisti?" Zaujímavý námet pretransformovaný do príliš šablónovitého scenára, ktorý nenechá vyniknúť jednotlivé postavy, a tak sa divák môže zabaviť iba na niekoľkých hláškach a multikultúrno-rasistických poznámkach. Ak by to bol americký film, tak dám možno aj štyri hviezdičky, ale od Francúzov, ktorí sú špičkou v komediálnom žánri čakám predsa len čosi viac. 65 % ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama