Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak je důležité mít svého rybodlaka, a taky o tom, jak překonat osudovou kletbu i kouzla, která je snadné zneužít... Království tří rybníků postihla zlá kletba. Nadsmyslné bytosti odčarovaly ze zdejších rybníků všechny ryby, aby vytrestaly domýšlivého krále Boleslava. Jenže tento trest se obrátil především proti poddaným. Zmizení ryb, hlavního domácího produktu, je zbavilo tradiční možnosti obživy a zlikvidovalo jejich živnosti. Svou nespokojenost dávají stále hlasitěji najevo. I uvnitř královské rodiny se zahušťují vztahy. Králova dcera, princezna Lidunka, má úplně jinou představu o životě než její macecha. Chce navazovat na tradiční úlohu, kterou mladé ženy v tomto království vždy naplňovaly, ale stává se jednou z hlavních postav dění, v němž se o své místo na výsluní přetahuje několik vychytralých podvodníků. Nejvíc podfukář a zloděj Nikdáš, který nadsmyslným bytostem ukradl kouzelný proutek a má najednou v rukou velkou moc. V pravý čas se ale objeví mladý rybář Ludvík. Bude to právě on, kdo překoná kletbu, zachrání království a získá ruku princezny? (Česká televize)

(více)

Recenze (432)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tvůrci sice pozapomněli na to nejdůležitější, tj; pro koho jsou v prvé řadě pohádky určeny, ale nutno podotknout, alespoň se snažili téma uchopit jinak, tj; odlišit se od té přehršle nudných neoriginálních pohádek, které nám jsou v posledních letech servírovány ( všechna čest všem vyjímkám). Pravdou sice je, že po celou dobu jsem nechápavě kroutil hlavou resp. si ji lámal, jak a kde scénáristé, potažmo celý štáb, sbírali své nápady, abych následně došel k jedinému možnému závěru. Po večerech ( k podpoření můzy) tekl proudem přepálený absinth, mocně podpořený sněhobílým práškem (Jarda Plesl se bez něj nakonec neobešel už ani na place) aby, s blížícím se koncem a tenčícími se zásobami, někteří vzali za vděk i lahodným koktejlem dvacetiprocentního blatouchu a osmdesátiprocentního lekníku (samozřejmě nitrožilně) a před první ranní klapkou, se tak nastřelovali do nového natáčecího dne. Výsledek podle toho sice taky tak vypadá, ale díky jisté neoddiskutovatelné originalitě, sympatickému hereckému obsazení, všudypřítomnému nadhledu (závěrečná píseň budiž jasným důkazem) a mé dávné slabosti pro tyhle němé blázny, nekonečné hodiny vysedávající bez jediného záběru u vody, jednoduše tuhle netradiční pohádku nedokážu a nechci potopit. KUKU.... 65% [Souhlas viz kolega Fíkus. Jediné, co se dá vytknout, je to poměrně nešťastné načasování. To je ale chyba těch, co mají na starosti programové schéma v ČT. Nevidím tedy důvod, trestat za to tvůrce samotné....] Edit: po druhé projekci, musím chtě nechtě přitlačit. Tohle je skutečně vodvaz "hurá, hurá, on jí neva....". Navíc, ač se to na první pohled nezdá, inteligentní. 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že mě nepobavil kouzelný proutek vydávající Windows zvuky nebo magické Rybí oko s hlasem Jiřího Lábuse, ale jinak byla tahle bizarní pohádka poměrně suchá a mohla by se klidně přejmenovat na Kdyby byly vtipy. Humor se tu totiž vyskytoval pouze v jakýchsi pokusech o satiru a v různě potrhlém jednání různých postav, ničeho pořádného jsme se navzdory označení "pohádková komedie" nedočkali. Úplný průšvih to není a dovedu si představit, že se na pohádku někdy podívám znovu a budu se smát od začátku do konce, jenže ten smích bude pravděpodobně lehce šílený. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

A tohle měla být jako komedie? Moc jsem se popravdě nenasmál. Moderní pohádkové pojetí beru, ale že se tvůrcům do pohádky, na kterou se budou dívat i děti, vloudí vulgární slůvka je dost smutné. Připadalo mi to (i ostatním z rodiny, co se na to se mnou v tv dívali) jako nějaká silvestrovská taškařice na jedno hodně nenáročné pobavení. Dost těžko hodnotit. Zanícený dadaista by byl asi nadšen. Já dávám jen slabé dvě hvězdy. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo pohádkové zklamání roku. Pohádka, která ani nevím proč vznikla. Scénárista musel být napíchnutý na kokainu a režisér šňupat koks. Nic zde nefunguje, logika si dala vale a vyhnula se tomuto projektu ob tři žánry. Herecké výkony podprůměrné, což nejspíše plyne z kvality scénáře. Prostě a jednoduše propadák, který mi dokázal zkazit boží hod vánoční. I ta hudba byla lenivá. A zvuky kouzel stojící na windows XP byl už jen tou pomyslnou třešničkou na dortu. Jdu zvracet. Jedna hvězda, že té šílenosti jsem se jednou za dvacet minut zasmál. Ale i to je strašně málo. 35% ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Slovní hodnocení: Ultrasračka. Nedokoukáno, típnuto hned poté, co Ondřej Pavelka rozehrál před královským párem s princeznou zpěvohru a já šel pod stůl. Trapné, moderně nezajímavé, zřejmě hrající si na mnohem lepší politickou a současnou pohádkovou satiru Tajemství staré bambitky, které i přes jednoduchost a poněkud amatérské hraní je stále asi o 1000% lepší než. tyhle ryby. Prušinovský, Ditrich a Kolečko by se měli zeptat Macharáčka s Gogelem, jak se to dělá a do té doby už vůbec na nic nesahat. Herců mi bylo vysloveně líto, nehledě na to, jestli jsem jim jejich repliky vůbec rozuměl, což taky nebylo moc časté. Celkově nesmysl, trapný a nudný, a doufám, že už to nikdy nikde nikdo nijak pouštět nebude. Rejža i oba scénáristé by si měli dát pár let voraz. ~ Gratulace ovšem patří České Televizi, protože jsem skutečně nevěřil, že nějaká další česká pohádka dokáže být ještě větší sračka než tragická Micimutr.~ PS: Jelikož jsem neviděl titulky, tak by mě zajímalo, jestli v nich bylo uvedeno, že si od Microsoftu licencovali Windows zvuky... - což ale bylo asi jediný na téhle srágoře zajímavý, ale taky už toho bylo moc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu je narážkou na jadrné české úsloví: „Kdyby byly ryby v řiti, nemuseli by být rybníky.“ V širší souvislosti významu jde o to, že „kdyby“ nemá žádnou cenu. (sator)

Reklama

Reklama