Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (906)

progression 

všechny recenze uživatele

Film mne zaujal hned při prvním shlédnutí, pouze mne některé historky oslovily více, jiné trochu méně. Ale po opakovaném shlédnutí musím přiznat, že jsou všechny výborné a těžko se vybírá "ta nejlepší". Důmyslný mix absurdit, nespravedlností, byrokracie i všudypřítomné "pomsty", když kalich trpělivosti "přeteče". Spousta černého humoru, dramatické střety a důmyslné vypointování nabízí divákovi nevšední zážitek, ale i náměty k zamyšlení (třeba i to, co bych ještě "zkousl" a co už ne a jak bych reagoval?). Každopádně bych se vůbec nezlobil, kdyby historek (a la Roald Dahl) bylo i více. Ale dám přednost být "nezaujatým" divákem, eventuální aktivní role účastníků (v kterémkoliv příběhu i realitě) si docela rád odpustím. ()

mab 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době komedie, byť černá, která mne rozesmála a pobavila.Každá z historek měla spád, rozumný průběh a překvapivé rozuzlení. Jako mírně slabší oproti zbývajícím hodnotím poslední historku tu o jedné svatbě. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zčerstva, tudíž v tomto případě pozitivněji, než by tomu bylo třeba o pár týdnů později. Klasická příběhová sbírka, která se spíše odehrává v ruchu tragedie, či tragikomedie. Každý příběh je v určitých bodech odlišní, ale u každého jsem se zasmál nebo pousmál. Celkový dojem je dobrý, ale je jasné, že některé příběhy pokulhávají více než jiné. No, celkově je snímek celkem přijatelnou možností, jak si zpestřit večer všedního dne a celkem bez výčitek se pobavit. Ať už vtipem, ironií, či absurditou děje. Ale nějak nepočítám s tím, že by to byl kousek, co celistvě zůstane v paměti. Snad střípek, dva nějakého z příběhů... ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Rozdělení do povídek v případě tohoto filmu vnímám jak tah na bránu. Naopak pokud by se snažili tvůrci příběhy jakkoliv dějově spojit, výsledek by zcela jistě nestál za to. Vzájemné sjednocení jednotlivých scének tedy zůstává pouze svým tématem, kterým je "vzít spravedlnost do svých rukou". Musím uznat, že všechny povídky jsou nadprůměrné a jako celek se skvěle doplňují. Ve své podstatě se režisérovi podařilo ztvárnit to, co bychom nejraději udělali ve stavu totální rozhořčení a to v běžných životních situacích. Tedy pokud bychom povolili uzdu fantazii a ruplo nám tak trochu v hlavě. Nejvíce se mě páčila "nevěsta" a "pan Bombička". Po stránce technické nelze mít výhrady, někdy mě samotného překvapily zajímavé a neokoukané nápady jak natočit určitou situaci. Stejně tak jako herci, stejně tak jako příběhy a mohl bych pokračovat dále. Pro svou jedinečnost neváhám sáhnout po pěti a všem filmovým labužníkům vřele doporučuji. https://www.youtube.com/watch?v=JRfuAukYTKg ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Divoké histoky jsou velmi zábavné. Jedna lepší, jiná horší, jedna překvapivá, jiná předvídatelnává, ale ve všech se najde pestrý humor s pořádnou dávkou nadsázky :-D Opravdu doporučuji ;-) ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Země původu Argentina? Ani se mi nechce věřit, že zrovna země, produkující přeslazené telenovely by mohla z gruntu vyseknout takto skvělý film. Po herecké stránce, režisérské, scénaristické i hudební je to geniální. Jednotlivé povídky spoluje společné téma, a to: "každému občas rupnou nervy" - což vyvolává hořký smích, většinou na účet hlavního hrdiny povídky. Nejlepší povídku si tvůrci nechali na konec - aneb zhrzená nevěsta, usvědčený ženich si k sobě hledají novou cestu, pokud se tedy nezabijí... Tuto odlehčenou parádu doporučuji každému, kdo se chce v dnešní době alespoň trochu uvolnit. (Mimo jiné, už dlouho jsem neviděl lidi v kině se upřímně smát a sedět až do odeznění závěrečných titulků). ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Parádní povídkový film. Je velmi příhodné, že si tvůrci vybrali téma o tom jak někdo ztratí nervy a začne se vyrovnávat s danou situací trochu agresivněji, než se na první pohled zdá. Každá povídka funguje hodně dobře a jsou skvěle vypointované a nechybí jim cynické zakončení. Nejvíce mě bavily povídky Pasternak, Bombička a o těch dvou řidičích co se trochu pohádali. Nejméně mě bavila povídka o té autonehodě, která mě přišla trochu přes čáru. Zábavný film, který dokáže velmi dobře pobavit a divák se u něho krásně odreaguje. ()

Maik22 

všechny recenze uživatele

Grandiózní dílo. Šest hodně,ale opravdu hodně originálních příběhů......aneb kam se hrabou "Bakaláři". ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Poviedkový film s kvalitatívne kolísajúcimi segmentami. Vo všeobecnosti by som to zhrnul asi tak že 3 ma nezaujali a 3 áno a to priam až veľmi. Las Ratas, Bombita a La Propuesta boli len takými vlažnými príbehmi, ktoré sa topili v sebe samých. Pasternak bol výbornou úvodnou scénou, ktorá mala predznamenať aká kvalita sa a nás rúti (žiaľ nebolo tomu vždy tak). El más fuerte bola asi top poviedka, kde sa nikto s nikým nemazná a bola veľmi blízko realite. Hasta que la muerte nos separe bol ďalší top, ktorý ma neuveriteľne prekvapil, najlepšia svadba akú som kedy videl. Ale hudobne a atmosféricky výborné počas celého filmu. ()

sochy.zirafka 

všechny recenze uživatele

Mám rád komedie, kde se idioti chovají jako idioti, a přitom nejsou idiotské. Anžto jsem nenarazil na nezáživný obsah, což je pro žánr vskutku obdivuhodné, hodnocení je, řekl bych, adekvátní. Více podobně povedených počinů, prosím. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Čistých 5*! Mám rád poviedkové filmy, ale veľmi často sa v nich vyskytne nejaké to slabšie miesto... Ale v tomto prípade sa nič také nestalo, pretože Pasternak, kuchárka, vydlák, Bombito, manžel tehotnej ženy a mladomanželia budú pre mňa po tomto filme nezabudnuteľní. Milovníci čierneho humoru musia pri pozeraní krochtať blahom a ja som si to teda užíval. ;o) ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tohle je povedený a velmi úsměvný. Škoda jen, že jsem to neviděl na festivalu - protože bez té atmosféry je to pouze poloviční. Úplně stejný případ jako v případě Erasmus a spol. - geniální film, který doma v pokoji ztrácí podstatný kus ze svého lesku. 80% ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Cynizmus level španieli. Nechápem, ako mi to mohlo uniknúť, ale radšej neskoro ako nikdy. Obzvlášť ak sa jedná o tak parádne vystavanú sériu bad shit crazy príbehov so skvelými pointami a morálnou katarziou na každom kroku. Trochu slabšie sú snáď len príbehy v jedálni a svadba, inak tlieskam kreativite a schopnosti zabaviť pri fakt vážnych témach. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě fakt probralo z filmové letargie. Toto byla skutečná pecka. Ať už dílem místa vzniku, tak především tím, co nám jednotlivé příběhy nabídly. Jsem známý tím, že mám rád filmy, ve kterých se jednotlivec vzbouří proti společnosti, civilizaci, zažitému řádu. Takový je třeba "Volný pád s Michaelem Douglasem. A zde máme těch příběhů hned několik. Vtip je v tom, že postavy v oněch příbězích nám jsou sympatické, i když porušují dané předpisy a zákony. Tak nějak s nimi vnitřně souhlasíme. A tato podpora představuje náš boj proti někdy až příliš nespravedlivému a nelogickému systému. Některá vyvrcholení jsou dotažena až ad absurdum, každopádně mohu garantovat, že alespoň v jedné z nich divák spatří sám sebe nebo nějakou svou životní zkušenost. ()

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama