Reklama

Reklama

Světlo mezi oceány

  • USA The Light Between Oceans (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný hrdina Tom Sherbourne (Michael Fassbender) po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie kde si najde i milující ženu (Alicia Vikander), jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Bohužel po čase zjistí, že není schopna donosit jejich dítě, což obrátí jejich svět v tichém přistavu naruby. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva. (Magic Box)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (241)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! S Derekem Cianfrancem bychom společně na pivo zřejmě zajít nemohli, neboť by nám nechutnalo. Našel si totiž zvláštní zálibu v tvoření sraček, což je ve značném rozporu s mým vytříbeným vkusem. Přiznám se, že jsem měl vůči snímku mírné předsudky už před zhlédnutím, ale když jsem viděl, kterak se moje pravidelná spolusledovatelka na film těší, tak jsem musel zatnout zuby a obětovat se. Začátek vypadal slibně. Práce na majáku mě oslnila a jevila se mi jako zaměstnání snů. Ten klid, ta pohoda, člověk slyší pouze nárazy větru a vln a užívá si samotu. Bohužel pouze do doby, než se do toho vložila žena, která pánovi idylku okamžitě narušila. Poté následovalo něco nepopsatelného. 30 minut si hlavní aktéři posílali zamilovaná psaníčka a snažili se jeden druhého trumfnout v tom, kdo napíše větší sračku. Když už se Fassbenderovi začal tvořit tenisový loket z pravidelných večerních kratochvílí, tak se rozhodl učinit chybu svého života a svoji dopisovatelku pozvat do svého skromného příbytku. Na takovém majáku se toho moc dělat nedá. Oba aktéři se tedy rozhodli trávit svůj čas zábavou chudých, na kterou jsou podmínky kdekoli, kdykoli a s kýmkoli. Těhotenství toto místo zrovna nepřálo a brzy vyrostlo místo dětí jen několik hrobečků, z čehož začalo oběma aktérům značně šplouchat na maják. Naštěstí, či bohužel, následoval moment jako z pohádky. Když se nepodařilo hlavní hrdince vyvrhnout živé dítě ze své ciciny, tak jej romantickému párečku vyvrhlo samo moře. S jednou mrtvolkou jako bonus. Zoufalá situace si žádá zoufalé činy. Dítě si samozřejmě ponechali. Troufám si tvrdit, že by se v jejich situaci zachovala většina lidí stejně. Dítě mělo samozřejmě kousek dál matku, která jej jaksi postrádala. Další vývoj už si není problém domyslet. I přes opravdu nádherné prostředí a příjemnou dobovou atmosféru, jsem se drtivou většinu snímku neskutečně nudil. Moc nechápu zdejší hodnocení. Věřím, že ženské oko potěší Fassbender a mužské zase Alicia Vikander, kteří jsou velice roztomilý páreček. To mi ovšem na nějaký kvalitní filmový zážitek opravdu nestačí. Tento snímek patřičně docení zřejmě pouze ženy a sem tam nějaký citlivý pán. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příběh manželského páru, který zoufale touží po dítěti a vlastního potomka jim osud nedopřál, rozehrává zajímavé psychologické drama, i když romanticky šmrncnuté, pro mě uvěřitelné. Vidět šťastnou půvabnou Aliciu Vikander s vysněným miminkem v náruči, kdo by jejím prosbám odolal? Jenže ono to tak jednoduché není a nebude, dítko vyplavené mořem na břeh není sirotek, jak se na první pohled zdálo... Krásně natočené, úžasné exteriéry, herecký luxus, výborná hudba a tak vůbec, sedlo mi to jako dětská prdelka na nočník. ()

Reklama

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Příběh dost zajímavej, ale to zpracování je téměř bezchybná nuda, čímž bohužel ztrácí potřebný náboj. Expozice s náznaky hrozícího nebezpečí izolace následované idylkou, pak je tam chvíle napětí a psychologie - když vyjde tajemství najevo - následuje zase nuda s téměř idylickým koncem, který ale přináší pouze nepatrné uspokojení, co se týká vztahu události k ostrovu s majákem. Škoda, pro mě nakonec docela klasický dopisový drama, ovšem pečlivě obsazené. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $12,545,979Tržby Celosvetovo $25,975,621▐ Herecky výborné, tam nie je čo riešiť. Troška je škoda že to má dosť dlhý rozbeh, pokiaľ sa začne niečo zaujímavejšie diať, druhá polovica filmu je dosť smutná dráma. /60%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V rámci svého "eskového" projektu s Alicia Vikander jsem se tohoto filmu bál ze všeho nejvíc, ale to jsem se sakra spletl, protože příběh je skutečný gordický uzel. Vžil jsem se do role všech tří dospělých postav a jedné dětské a vlastně jsem všem rozuměl a když příběh gradoval říkal jsem si, že si zase osud jednou krutě pohrává s lidmi a s dítětem. Všech mně ve finále bylo líto. Herecký výkony Alicie, Michaela i Rachel jsou jedinečný, pardoxně je tam snad jediná společná scéna všech tří hlavních postav v kostele a ta má teda sílu. Film ze své pointy vytěžil maximum, jen si říkám kdyby se příběhu chopili Francouzi o kolik by asi ještě dokázali vyemočnit konec. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Je to posledný film, ktorý vydala produkčná spoločnosť Touchstone Pictures predtým, než zanikla. (Arsenal83)
  • Zatiaľ čo scéna, v ktorej je použitý rušeň, sa odohráva v roku 1918, tento typ lokomotívy sa začal vyrábať až v roku 1947. (Arsenal83)
  • Film se natáčel v Austrálii, Novém Zélandu (v Port Charmsy a v Marlborough), Tasmánii (v Stanley), USA a Velké Británii. (Varan)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (více)

Reklama

Reklama