Reklama

Reklama

Světlo mezi oceány

  • USA The Light Between Oceans (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný hrdina Tom Sherbourne (Michael Fassbender) po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie kde si najde i milující ženu (Alicia Vikander), jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Bohužel po čase zjistí, že není schopna donosit jejich dítě, což obrátí jejich svět v tichém přistavu naruby. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva. (Magic Box)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (239)

Marze 

všechny recenze uživatele

Melodrama s psychodramatem s náladou konce světa na mořském pobřeží u opuštěného majáku. Musí se to sledovat jako pohádka bez zapojení rozumu. Občas padají perly jako z červené knihovny - milá se ptá nápadníka: "Jaká jsou vaše přání?" Odpověď "Žít, to mi úplně postačí". Není to oslňující film, ale na velké plátno patří. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V rámci svého "eskového" projektu s Alicia Vikander jsem se tohoto filmu bál ze všeho nejvíc, ale to jsem se sakra spletl, protože příběh je skutečný gordický uzel. Vžil jsem se do role všech tří dospělých postav a jedné dětské a vlastně jsem všem rozuměl a když příběh gradoval říkal jsem si, že si zase osud jednou krutě pohrává s lidmi a s dítětem. Všech mně ve finále bylo líto. Herecký výkony Alicie, Michaela i Rachel jsou jedinečný, pardoxně je tam snad jediná společná scéna všech tří hlavních postav v kostele a ta má teda sílu. Film ze své pointy vytěžil maximum, jen si říkám kdyby se příběhu chopili Francouzi o kolik by asi ještě dokázali vyemočnit konec. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mám k tomu poněkud ambivalentní vztah. Na jednu stranu je to obdivuhodně pomalu plynoucí, až skutečně máte pocit všech těch uplynulých let (rozhodně to působí mnohem delší než to ve skutečnosti je; ovšem v dobrém slova smyslu), na druhou stranu si to z předlohy bere jen ty stěžejní okamžiky bez omáčky kolem čili to působí jako osnova melodramatických tklivých klišé plných Sofiiných voleb, které být použity v mexické telenovele, tak se jeden umlátí smíchy. O závěru jak z jiného filmu/žánru ani nemluvě. To proč to nakonec funguje tak dobře, je režijní vedení, genius loci bezútěšných lokací (kdo jiný než jejich mistr Arkapaw) a především na tak emocionálně vypjaté melodrama sympaticky utlumené herecké výkony. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit, že by filmu více sedl tak 10-ti dílný seriál. V hodinové stopáži by některé scény nebyly zbytečně urychlené a na druhou stranu by taková délka nebyla pro diváka vyčerpávající, jako je tomu v tomto případě. Herecky výborné, vizuálně také velice slušné (ačkoliv se exteriéry moc nestřídají), ale zbytečně utahané vyprávění o osudech manželského páru "uvězněného" na malém ostrově, kde se snaží založit rodinu a osud tomu chce jinak. Ale všehovšudy velice slušně zpracovaná červená knihovna. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ten, kto sa dokáže naladiť na správnu vlnu, tak ho čaká veľmi silný filmový zážitok. Alicia Vikander mi opäť raz dokázala, že medzi severskými herečkami momentálne nemá konkurenciu. Jej jedinečný pôvab a zmysel pre drámu sa výrazne podpísali aj pod tento snímok. Samozrejme, zdatne jej sekundoval "mlčanlivejší" M. Fassbender, ktorý tu ani nepotreboval veľmi rozprávať, pretože všetko, každú emóciu, každý pocit, mal vpísané v tvári, skrátka ide o jedinečný herecký koncert ústrednej dvojice. Ani príbeh nezaostal. Tak reálne, také živé, no zároveň i smutne-clivo divákovi podané, že nešlo od toho odtrhnúť oči. Páčilo sa mi, že formálna stránka poskytla tejto dráme i veľkú dávku lyriky a poetiky, čo spolu pekne dotváralo dejovú linku. No a do toho nádherné zábery kamery na more a pobrežie... viac mi na plný zásah nebolo teba. Jediné čo sa mi trochu žiadalo, bolo niečo málo v celej tej tragike postáv v závere pritvrdiť, emotívna stránka by išla ešte hore, teda aspoň u mňa. Ale takáto alternatívna verzia konca príbehu je len môj problém, na celkovej kráse filmu to preto neuberá ani trochu. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Maják na ostrově Janus, na kterém se příběh odehrává, je skalnatý nehostinný ostrov na jihozápadním pobřeží ostrova Anvers v souostroví Palmer. Název Janus Island pro starověké římské božstvo Janus, který byl strážcem bran, vznikl kvůli poloze ostrova u vchodu do přístavu Arthur. Tam se ale netočilo, točilo se na v Lighthouse na Cape Campbell v Marlborough na Novém Zélandu, kde se obsazení a posádka střídá v turnuse pět a půl týdne. (sator)
  • Postavu Lucy/Grace hralo celkom 5 osôb: dvojičky Elliot Newbery a Evangeline Newbery ako bábätko; Georgie Gascoigne ako jednoročné dieťa; Florence Clery ako štvorročné dieťa a Caren Pistorius v dospelosti. (Astonko)
  • Je to posledný film, ktorý vydala produkčná spoločnosť Touchstone Pictures predtým, než zanikla. (Arsenal83)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (více)

Reklama

Reklama