Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (554)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se ještě pořád točí tyhle béčkové akčňáky. Na trhu mají své místo a namakanci jako Gerard Butler ještě mají co předvést. Možná to neni tak nekompromisní jako jednička, ale pořád je to erková střílečka ve stylu osmdesátek, která potěší zejména fanoušky žánru. Škoda, že trojka už asi nebude...edit : nakonec byla, ačkoliv ne v našich kinech..7/10...[11.4.2016_Cinestar Černý most] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Shlédnuto v kině. Tak na tohle jsem se nesmírně těšil. A po shlédnutí jsem seděl v sedačce jak opařený. Čekal jsem o dost méně. Obával jsem se kratší stopáže – lámal jsem si hlavou, jestli se sem vtěsná nějakým způsobem příběh a ono to nakonec dopadlo dobře. Obavy byly nakonec zbytečné. Úvod je krátký, ne moc zajímavý, ale seznámíme se hned se záporáky. Poté se úvod protáhne do nějaké 25minutovky, kde se vše pozvolna rozjíždí. A jakmile začne poté akce, skončí až před závěrečnými titulky. Furt se něco děje, nuda nehrozí ani omylem. Ze začátku tu máme dost přestřelek a výbuchů. Hlavní hrdina má co dělat aby všechny protivníky okolo sebe zkosil. Takže počet zabití hlavním hrdinou je neskutečné množství, určitě o dost víc jak v předchozím filmu. Přestřelky v průběhu filmu nadále pokračují, začínají pak i nemilosrdné vyvraždovačky nožem, takže to si užijeme až až. I nějaké to lámání vazu. Emoce nabízí film také, uvěřitelné scény, solidní záporáky. Jen mohlo být víc soubojů, což je asi jediný, drobný nedostatek k akci, která byla jinač krásně přehledná. I to Rko bylo relativně využito. Nejlepším aspektem filmu byla pro mě hlavní herecká dvojka Butler a Eckhart. Butler měl skvělé hlášky, Eckhart byl zase skvělý sympaták. Prostě chemie mezi nimi dost zafungovala. Hudba se opět povedla – vydařený soundtrack, který budu určitě poslouchat i samostatně. Ostatní postavy se rovněž vyvedly, třeba Morgan Freeman nezklamal a byl skvělý jako v předchozím filmu. No, celkově o něco málo vede Pád bílého domu, ale i tak se v tomto případě jedná o silný zážitek. Jako, určitš)ě by se dalo co vylepšovat, zřícení několika londýnských památek proběhlo zcela rychle, takže nějakou velkolepost by to možná chtělo a já nevím, už bylo prostě natočeno dost akčních filmů. No, ale to nic nemění na tom, že se to kurdsky povedlo. Těším se na premiéru DVD – originálku prostě musím mít. ;) ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si americkej prezident jako každej správnej tramp vyrazí na vejlet do Anglie, aby tam spolu s nastávajícím tatínkem pobíháním po prázdnejch ulicích zachránili svět. Ideální film na lince Praha - Londýn a výborná reklama pro pobyťák v Británii. Miluju prostoduchou zábavu a moc mě baví vtipná filosofie, že štěstí naší planety leží v rukou politiků, ale tohle bylo tak přitažený za vlasy až jsem na konci měl chuť filmu koupit paruku. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jednu malou chybu tenhle film má, a tou je, že když už bylo všechno tak dokonale připraveno na přepadení snad 20 různých politiků, proč ten zlej terorista nezapojil hlavu ještě o ždibec víc? Když už zabiju britského premiéra, aby všichni ostatní státníci přijeli na pohřeb, proč synchronizovat 20 míst přepadení? Stačilo jen počkat, až si všichni sednou a několik týdnů dopředu připravená bomba by to vyřešila. Čisté, efektní, rychlé, levné, bezpečné, jednoduché řešení. A pokud jste si všimli, teroristické útoky takové jsou. Obrovská škoda, strach a ztráty na životech na naší straně, ve srovnání s několika málo mrtvými a pár zbraněmi na jejich. A nevěřím, že by se něco tak velkého utajilo. I kdyby rozvědka zjistila jen že se něco děje bez dalších detailů... Po odstranění vůdců můžete pro mě za mě odpojit elektřinu a vyměnit všechny poldy za teroristy... Jenže to by ten film skončil za deset minut... Jako film je to velká akční jízda, kde se nesmí uvažovat, jinak tomu nedáte víc jak dvě hvězdy ;-) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý uspokojuje diváka tým, že teroristi v ňom dostávajú rukou hlavného hrdinu nie jednu, ale aspoň štyri zúrivé bodné rany nožom. Mentálne na úrovni Fast & Furious, akurát bez nadhľadu. CGI, ktoré je pre cieľovku filmu dôležité, iba priemerné. Pred pádom do nepozerateľnosti to drží charizma Gerarda Butlera a efektná jednozáberová prestrelka tesne pred finále. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • Pracovné názvy filmu boli Untitled Has Fallen Sequel, End of Kingdom či Attack of the White House: Siege of London. (MikaelSVK)
  • K sestřelení vrtulníků byly použity protiletadlové přenosné raketové komplety FIM-92A Stinger. (funmaker)
  • Scény filmu odohrávajúce sa v Ázii boli natočené v Indii. (MikaelSVK)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama