Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ammina k tomuto seriálu (3)

Punk (2015) (E01) 

Slyšela jsem, že cílem projektu Kmeny je hlavně vysmát se každé subkultuře a hned ze začátku se to hochům daří. Prochlastaný Hošek a rozmazlené děcko se skejtem jako ukázky pankáčů? Jak to zpívá Daša fon Flaša: „Pank je už dávno mrtvý a z pankáčov len ohlodané kosti... Tak kde ste bájní pankáči, kde ste? zakliatý v hore, svet vás potrebuje, tak kde ste..." ()

Rainbow (2015) (E06) 

Mám strach ze sluníčkových a alternativních batikovaných bio žen a mužů, což je zvláštní, protože podobné hodnoty vpodstatě sama uznávám. Jen mi příjde pokrytecké 11 měsíců otročit v nadnárodní korporaci a měsíc žít v komuně v souladu s cykly přírody a kdovíčehoještě. Možná ještě pokrytečtější je žít tímhle stylem pořád a nechat nás ostatní si za sebe platit daně a zdravotní pojištění.... samé otázky.... ()

Straight edge (2015) (E13) 

Tady je nádherně vidět že názory které v osmnácti působí fakt objevně a drsně, se v určitém věku změní na snůšku nepravděpodobných blábolů. A ta scénka s objednáváním jídla? Au! trošku jsem se v ní poznala, takže odted budu jíst co je a co mi dají, ikdyby to měla být krkovička, aspon nějaký význam tedy tenhle díl měl. ()

Reklama

Reklama