Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele 6thSun k tomuto seriálu (6)

Punk (2015) (E01) 

Jako kovanej punker bych byl asi nasranej tím zkreslujícím pohledem (jeden alkáč, druhej vegan), ale jako víceméně nestrannýho diváka mě to bavilo. Já si svoji porci hněvu, počítám, vyberu u dílu s thrash metalem. ()

Hooligans (2015) (E02) 

Mám z toho hnusnej pocit, takže dokument asi odvedl svoji práci. Na druhou stranu třeba těch popěvků v autobuse mohlo bejt k udělání obrázku míň (je jasný, že hooligans nejsou akademičtí vědci), kdo má poslouchat takovou dobu ty shity? A na konci "vypůjčené" obrázky z mobilu? To je málo. ()

Rap (2015) (E03) 

Bláhovec učinil rapu medvědí službu, neb nezaujatý divák uvidí pouze nudné chování jakýchsi postav a uslyší kromobyčejně nepovedené rapové rýmy. Větší význam to tak má pouze pro ortodoxní příznivce kmene, podobně jak tomu bylo v epizodách o Punku a Hooligans. To ale asi nebylo původním záměrem celého projektu, nebo? ()

Skinheads (2015) (E07) 

Když točím kurva o skinheads, tak tam necpu pseudoartový zpomalený záběry s pop trance ambientem v podkladu. Jinak poučný, já taky bejval myslel, že jsou to všechno nazi a rasisti. ()

Hackeři (2015) (E14) 

Doufám, že mně za ty dvě hvězdy neheknou počítač. ()

Thrash metal (2015) (E15) 

Tento žánr miluju, ale tady to vypadá, že celej (thrash) metal je jenom vo chlastu, sem tam vo ňákým zapaření na akci. Jo, tak to by sedělo, nic jinýho v tom fakt není, už vůbec pak nejde o ňákej kmen s vnitřní integritou nebo světonázorem. ()

Reklama

Reklama