Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (984)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kong konečně ztratil ambice snažit se v omletém kýčovitém rektobolu po sté vyprcat nějakou subtilní blondýnu (ač by to bylo vzhledem k jeho monstrózní kládě anatomicky nemožné) a tragipateticky se pak zřítit z Empájrstejtbilding. A to je moc dobře. Děj se tedy přesunul výhradně na Lebkostrov, obývaný tajuplným kmenem Kožených xichtů, a soustředí se na boj mezi dvěma lidoopy, Kongem a Džexnem. Džexn má sice drobnou nevýhodu výšky, ale zato trošku více vyevoloval a má napalm, což Kong dorovnává kvapným učením se používat první primitivní nástroje, například lodní šroub. Větší primát s trošku připečenou srstí válku o ostrov opic vyhraje a může se v klidu soustředit i na jeho vyčištění od obřích lidožravých praještěrek a jiné havěti. A máme tu obvyklý stav. Já jásám, zatímco kohorta zdejších sofistikovaných müslitelů a pouťových filosofů (co tu do jednoho vždy nepokrytě cáká nad tolik psychologicky propracovanými a scénáristicky neprůstřelnými homixovými kafilériemi) sténá, že prý nedostatečné vykreslení a emoční plochost postav, stupidně jednoduchý příběh a absence morálního poselství s nádechem antického dramatu. Čuráci! Pobaveně se opět ušklíbám a rozverně přemítám nad tou nesmírnou erudovaností a hloubkou partičky superbuzerantů v pastelových elasťácích z omalovánek pro dyslektické mongoloidy, furt dokola zachraňující Zeměplacku před animovanou ufonskou hlavou. Já tedy viděl skvěle udělaný, sysluplný, zábavný a výborně odsejpající retrobružný oddechový akčňák se sympatickými herci, charismatickými opičáky a výborně zcégéiovanou plejádou hnusných pramonster, který strká do kapsy i libovolný Jurský parkosvět 1 – 50. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Hrozný béčko, který má přehršel prázdných a nevýrazných postav s minimalistickou osobností. Přitom fotografka, stopař, John Goodman i Samuel Jackson měli velký potenciál a stačilo to jen doladit. Paradoxně je nejlepší v podobě postava komického prvku Johna C. Reillyho. Konec se měl dle mě soustředit spíše na konflikt konga s plukovníkem, než na souboj s CGI potvorou, bylo by to mnohem zajímavější. Přesto přes všechnu tuhle kritiku je to 7/10 s odřenýma ušima a to hlavně díky neuvěřitelně sympatickému obsazení a díky boží, stylový, vizuálně opojný, kreativní režii. Ten film je blbost, ví to o sobě a nebojí se toho využít. Škoda že scénář nepodporuje vizuální drive filmu. Jo. Nadržuju tomu, ale jen trochu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy začne nepriateľ existovať, až keď si ho vytvoríme.“ Áno, občas je prítomný podozrivý strih, polovica postáv bola v podstate, keď sa to tak vezme, zbytočná + koniec mi pripadal absurdne narýchlo zakončený (dve krátke potitulkové scény  to nevylepšili). Napriek tomu som nadšený a veľmi sa mi to páčilo! Vlastne je to najlepší King Kong, akého som videl (a to som bol ako decko v kine na verzii s Jeffom Bridgesom). Na tomto príbehu ma totiž vždy strašne nebavilo finále, v ktorom bol pán Ostrova lebiek prevezený do civilizácie. V Kong: Ostrov lebiek však našťastie zostáva až do samého konca na ostrove, čo je veľmi osviežujúce a nečakané. Žiadny nudný New York, "len" pôsobivé interiéry a exteriéry exotického ostrova odrezaného od zvyšku sveta (vo verzii Petra Jacksona bol ostrov síce predsa len ešte „vizuálnejší“, Vogt-Robertsova verzia je realistickejšia, ale i tak ponúkne viacero pozoruhodných lokácií). Je to vtipné i dojemné, naviazanie na vojnu vo Vietname je geniálne (a v neposlednom rade originálne), efektov je strašne veľa a sú hrozne dobré, kasting je presný (najviac tomu dáva možno prekvapivo John C. Reilly, ale svoje si nečakane uhral i Shea Whigham, ktorý má hnusnej vojny už fakt po krk) a má to veľa vynikajúcich vizuálnych nápadov a skvelý soundtrack. Trocha mi vadili náhody (fotografka nelogicky opúšťa bezpečie pevnosti a práve vtedy stretne Konga, výsadok hľadá posledného preživšieho a práve vtedy rovno pred nimi obluda vyvracia jeho psie známky) a na jednom ostrove by toľko gigantov nemalo šancu prežiť (alebo by spolu neustále prichádzali do konfliktu), ale i tak bez debaty 4*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Solidní zábava, která pobaví hlavně na úrovni pocty a citace, když si namátkově bere z PREDATORA, APOCALYPSE NOW, JURSKÉHO PARKU, PLATOON a zároveň servíruje film z žánru "nezdařené expedice". První půle je nesmírně zábavná, ve které se film odehrává zhruba v pětiminutových segmentech a je pastvou pro diváka. Druhá půlka je pak příliš protahovaný nekonečný souboj Konga s hlavním lebkolezem. Poněkud závažný problém je v hloubce postav - kromě Samuela L. Jacksona, který na konci vietnamské války našel ještě svého posledního nepřítele, přerostlou opici, je zcela nulová. Účast Tomma Hiddlestona zbytečná (hlavní role, ovšem s nulovým charakterem, respk. Goodmanova postava o něm hovoří jako o muži, "který šel do války něco hledat, a jelikož to nenašel, tak tam stále je", což je skutečně jediný charakterový přesah jeho postavy) a např. Brie Larson je zcela zbytečná a v momentě kdy při pohledu na hrobku kongovy rodiny pronese větu "viděla sem dost masových hrobů na to, abych jeden z nich poznala", tak máte chuť ji vytahat za ucho a vyhodit z plátna. Navíc nefunguje ani v genderovém mixéru jinak zcela chlapské posádky, která je převážně složená z vyměklejších rockerských typů. Což mě dostává možná k nejzásadnější složce filmu - soundtrack poskládaný z BLACK SABBATH, STOOGES nebo CREEDENCE CLEARWATER je absolutně boží, o to víc zamrzí, že závěrečné titulky se nenesou v tónech propunkové palby, ale v Jackmanově zbytečné dobrodružné epice. Jinymí slovy, KONG je za 65% = hodně slušná zábava, která ale měla na víc. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když King Kong na to jde jinak, než nová Godzilla, relativně se mi líbil. Triky a kamera, boj člověka s přírodou, něco, co chce lidstvo zničit pro svou vlastní velikost - tedy zbytečně. Tohle nebylo ale dostatečně rozvedeno, co mi vadilo nejvíc, byla až přepálená akce a množství zpomalovaček. Ale zase jsem nepoznal, kdo bude sežrán! Nevím, jak dopadne boj lidoopa s ještěrkou, ale tenhle snímek mě aspoň navnadil. 70%. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (48)

  • Samuel L. Jackson (Preston Packard) v jednej talkshow povedal, že počas filmovania on ani jeho kolegovia vôbec nevedeli, aký veľký vlastne Kong má byť. Kedykoľvek sa spýtali, dostávali protichodné odpovede. (Eeve)
  • Při stavbě lodi z vraků letadel bylo využito i křídlo, které na sobě má označení invazních pruhů. Takovéto označení bylo ale používáno na evropském, nikoliv na pacifickém bojišti. (SsgtJira)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama