Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenze uživatele Luicy k tomuto seriálu (5)

Season 1 (2023) (S01) 

Rozhodně jedna z nejlepších herních adaptací, kterou jsem doposud viděla (co si však budem, ta konkurence není kdo ví jak vysoká), ale ani tak to není dokonalé. Za největší mínus považuju velkou redukci nakažených lidí, kteří se volně pohybují po světě. Je mi jasné, že se po čase nákaza nějakým způsobem ustálí, ale člověk pak nemá moc důvodů se strachovat o hlavní postavy a zároveň pak postrádá smysl celá výprava, tedy hledat vakcínu proti Cordycepsu. Seriál se tak oproti hře ochuzuje o značné napětí a akci, což je podle mě škoda. Další zbytečností byly podle mě fillerové díly 3 a 7. Dějová linka s Frankem a Billem sice nebyla tak tragická, avšak seriálové zpracování DLC Left Behind, které už samo ve hře stálo o hovně, bylo dle mého názoru příšerně nudné. Nebýt těchto dvou dílů, nemusel být příběh tak zbytečně uspěchaný. Nicméně toto jsou asi všechny větší výhrady, které já osobně k seriálu mám. Jinak se mi to samo o sobě líbilo. Ta postapo atmosféra byla parádní a výběr herců rovněž. Na to, jak jsem byla původně nedůvěřivá k obsazení Ellie, tak jsem v konečném důsledku byla mile překvapená z hereckých výkonů mladičké Ramsey, že mi ten odlišný vizuál nakonec ani tak nevadil. O Pascalovi ani nemluvím, ten byl v roli Joela výborný a hrozně mě bavilo sledovat Joelův a Elliein budující se vztah. Dalším plusem je scénář, který se ve většině případů drží herní předlohy a když už tam jsou nějaké změny, jsou dobře provedené (vyjma výtek výše). Jakožto herní fanoušek jsem si seriál velice užila, avšak kdybych herní předlohu neznala a neměla k ní utvořený nějaký vztah, nevím, zda by mě seriál tolik oslovil. Asi by to na mě působilo jako nudnější procházka z bodu A do bodu B, a tak bych o hvězdičku snížila. ()

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

Na to jak jsem byla vůči seriálu skeptická, jsem nyní velice příjemně překvapená. Jakožto fanoušek hry jsem ráda, že se to zatím předlohy drží. Moc se mi to líbilo i po vizuální stránce. Ten postapokalyptický svět plný pocitů beznaděje, paniky a chaosu byl ztvárněn dosti věrohodně, řekla bych. Nad Joelovou scénkou s dcerou jsem stejně jako ve hrách uronila nějakou tu slzičku, pro mě osobně to byl dost emocionálně silný moment, který ve mně ještě dlouho vzbuzoval svíravé pocity. Nicméně mám ze seriálu takový pocit, že pro neznalce herní předlohy byl první díl málo informativní, tudíž to může působit trochu zmatečně, ale uvidíme, jak se to bude nakonec vyvíjet. Myslím si, že našlápnuto mají tvůrci zatím pěkně, tak snad to neposerou… ()

Nakažení (2023) (S01E02) 

Já nemám co vytknout… konečně správně vytvořená adaptace s vhodně zvolenými příběhovými změnami. Výprava super, Tess s Joelem na jedničku a i ta Ramsey mi v té roli Ellie pasuje, byť bych si vizuálně dokázala představit jinačí herečku. A ti Clickeři? Skvost! Zatím si to velice užívám, vidět oblíbenou hru na filmovém plátně je úplně jinej zážitek a HBO zatím dobře ukazuje, jak se to má dělat! ()

Long Long Time (2023) (S01E03) 

Tak z téhle epizody mám hrozně zvláštní pocity. Nejsem vyloženě homofób, ať si pro mě za mě lidi strkaj do prdele třeba sklenici od okurek, mně to je šumák, ale při pozorování tohoto dílu jsem se cítila dost diskomfortně.  Hrozně mi vadilo už samotné první setkání Franka a Billa, ta jejich „chemie“ byla naprosto příšerně zpracovaná a jejich vztah moc zbrklý a z mé strany tak nějak nepochopitelný. Je sice pravda, že jejich další vývoj už tak hrozný nebyl, ale ani tak na mě ten jejich „romanticko-tragický konec“ nijak nezapůsobil (a to říkám jako člověk, kterého není těžké dojmout). Spíš než Billa, který se tam po celou dobu ublíženě kroutil jak kdyby měl přiskříplé koule bych radši viděla toho paranoického Billa, kterého známe z her. Podle mě by mnohem lépe fungoval scénář, ve kterém by mezi nimi časem proběhla nějaká zrada ale budiž. Pro mě osobně to nebyl moc zdařilý filler, vlastně tam ani nemusel být. Nicméně to trochu kompenzovaly začáteční a konečné scénky s Joelem a Ellie. U nich je ten pomalu se budující vztah naopak bezvadný. ()

V časech nouze (2023) (S01E08) 

Já bych tomu těch 5* klidně i dala, ale už mě začíná trochu srát, že naprosto ignorují Cordyceps a infikované Runnery, Clickery atd. Bez nich postrádá celý seriál tak trochu smysl. Zároveň by tvůrci mohli trochu zvolnit, přijde mi, že v seriálu zbytečně spěchají a zajímavé pasáže z her zcela vystřihávají, ale jinak s touto epizodou nemám sebemenší problém. Záporák byl super, Ramsey taktéž... oproti minulému dílu jsem si to užila. ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama