Reklama

Reklama

Seržant jménem Dave Torres slouží u 2. námořního pluku se sídlem v Camp Lejeune v Severní Carolině. V červnu 2018 byl se skupinou šesti mužů na speciální misi v opiové továrně v provincii Helmand v jihozápadním Afghánistánu. Mezi rukojmími byl i profesor americké univerzity. Během krátké přestřelky profesora Byerse osvobodili a eskortovali na místo předání.  Na letišti však jeden z nepřátelských střelců profesora zastřelil. Po této akci by Dave Torres měl jít do výslužby a vrátit se ke své milované dceři a manželce. Jeho nadřízení ho ale ještě na krátkou dobu převelí na výcvikovou misi s izraelským letectvem, kde se přidá k přepadové jednotce 5101 v Golanských výšinách. Když Dave s dalšími dvěma kolegy přiletí do Izraele, vyzvednou ho tamní vojáci a odvezou na základnu. Jednou z prvních věcí, kterou Dave udělá, je, že zatelefonuje své dceři do Severní Caroliny, která už se nemůže dočkat, až za pět měsíců konečně skončí jeho služba a on se vrátí domů, aby mohla být s ním, protože skoro celý její dosavadní život byl někde po světě na misích. Dave slibuje, že až se vrátí, že jí vše vynahradí. Poté už přichází první tréninková letecká akce s ostatními vojáky. Hned při této akci zahyne Davův kamarád, Benny, jehož stíhačku sestřelí protiletadlový systém ze Sýrie. Bennyho kopilot, major Jackson, což je syn amerického senátora Jacksona, se katapultuje a dopadá na syrské území, kde Ho zatknou. Okamžitě se schází krizový štáb, který řeší, jak majora Jacksona dostat ze Sýrie... (TV Nova)

(více)

Recenze (16)

Heywood 

všechny recenze uživatele

S úctou k těm, co tuhle práci opravdu dělají jedna hvězda. Jinak je film odpad. Ta "syrská agentka", která ví vše a vše si poslouchá na domácím rádiečku, zatímco MOSAD a americká armáda tápe to byl vrchol idiocie. A ty rozhovory na stále stejné téma penisů..to fakt bylo nutné? A drony umějí sledovat lidi, tak proč dron odletěl, když nebyl konec a při útoku snajpra si profík lehne a neběží jak Bolt do cíle... atd. Hudba děsivá a Shanti Ashanti je možná hezká, ale herečka to fakt není. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Název je podle mě těžce zavádějící, Mariňáka 4 bych charakterizoval spíše jako samostatný, s předchozími díly nesouvisející počin, který se kvalitativně pohybuje někde mezi dvojkou a trojkou, čili oproti svému údajnému předchůdci zde přeci jen k jistému zlepšení došlo. Začnu asi u toho, co zůstalo stejné. Nevýrazní herci podávají vesměs tragické výkony, dialogy jsou vyloženě otřesné, přestřelky jsou nezáživné a hraničí s parodií, prostředí „Sýrie“ je mimořádně odpudivé, digitální efekty asi ani nemá smysl komentovat. Příběh je strašně hloupý a nudný, měl jsem co dělat, abych u toho neusnul. Na druhou stranu mírné, ale opravdu mírné zlepšení nastalo v lepším stylu natočení akčních scén, rád jsem také po dlouhé době viděl Roberta Patricka, byť si myslím, že v takových filmech je ho škoda. Kdo má rád daný žánr, ať si raději pustí něco jiného, lepšího. 2/10. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Béčkový válečný akčňák o americko izraelském týmu, který musí místo společného cvičení jít zachraňovat sestřeleného pilota z rukou jakési iránské milice v Sýrii. Film, který se tváří strašně vážně, má pár známých tváří ( už zase terminátor T-1000 Patrick nebo Yael Eitan aka zlobivá dcerka Dana z Hatufim ), ale jinak jsou herecké výkony ve stylu drsné testosteronové osmdesátkové školy. Provedení je sice béčkové, ale technická stránka akce a výpravy je na velmi solidní úrovni. Jestli tento film k něčemu přirovnat, tak k nějakým Seagalovkách posledních let akorát o milimetr inteligentnější. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na produkčné zázemie majors štúdia to má kompetentnú technickú stránku a nepôsobí to extrémne podfinancovane. Hodinu sa buduje zápletka o vojakovi (exteen hviezdička Devon Sawa), ktorého zostrelia za nepriateľskou líniou a tak armáda vyšle komando vedené exhviezdou Prison Break (Amaury Nolasco), ktorému drsniaka neuveríte ani na sekundu, na jeho záchranu. Budovanie vzťahov sa príliš nevydarilo a bolo mi úplne jedno jak to dopadne. Film sa berie príliš vážne a hrá na patriotistickú stránku, takže ku koncu som už mal po krk záberov na USA vlajku. Záchranou filmu mohli byť akčné scény, ktoré sa rozpútajú v poslednej tretine. Ale sú to také tuctové prestrelky bez invencie a nie je tu žiadny pamätný záber. Takže výsledkom je nudné akčné béčko s priemernou akciou. Behom sledovania ma akurát napadlo, že je škoda, že Lionsgate nevyužíva podobne svoju značku Expendables a nesype jeden DTV spin-of za druhým v ktorom by sme sledovali misie Lundgrenovej, Crewsovej alebo Coutureovej postavy s tým, že by sa tam na pár minút mihol Sly, ktorý by ich vyslal do akcie. 4/10. ()

Zaks 

všechny recenze uživatele

Akčné B, ale po technickej stránke slušne zvládnuté. Zbrane, vozidlá, lietadlá, dron, riadiace stredisko, nočné videnie... toto všetko bolo OK + prestárnuté T-1000 :-) Celý príbeh bol však dosť nezáživne podaný. A ťažisko filmov tohto typu - prestrelky mi prišli hodne hlúpe, často som poriadne nevedel, kde je kto, proste len streľba a zrazu mŕtvy (v drvivej väčšine arabský) vojak padá k zemi. Horší priemer. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Izraeli a v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama