Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 3
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (392)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Obraz totálního zmatení hodnot průměrné české rodiny. V jedné scéně je otec despota, v další podpantoflák, jeho sny se odvíjejí z filmů starých desítky let a dokonce paperbackových knih, které ale nemají autora. Prostě neukotvená figura v bezčasí, vztahující se k už neaktuálním věcem. Bačkorovitý spisovatel sbalí jakoukoli ženu, ale ta ho vždy opustí, on ustavičně páchá sebevraždy, ale přitom chrlí další a další knihy. Hezké holky si vybírají starší neschopné muže, případně mladší neschopné muže. Úniky do fantazijní reality hrdinu ani děj nikam neposouvají, jen se střídají dva typy reprezentace. Ondřej Vetchý a Simona Stašová se snaží celkem úspěšně předstírat, že mají co hrát, ale scénář jim ustavičně hází klacky pod nohy. Celé je to daleko za hranicí snesitelnosti. Kdyby byl film více crazy, mohl by být aspoň bizarní zábavou. Takhle baví pouze lidi, kteří se spokojí s přibližností a zblajznou i "cosi jako humor" a "cosi jako ze života". Nejspíš proto, že od svého vlastního života už moc neočekávají. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

České komedie v lásce příliš nemám, ale tahle výrazně ukazuje pokrok české kinematografie jak po stránce humoru tak herectví a překvapí Vetchý, který se představuje ve svých snech za Jamese Bonda, kde nechybí i pěkné káry a sexy slečny. Hezky film poukazující na vztah mezi rodinou a manželstvím. 75% ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji se za člověka, který odepíše každý český film a který k nim přistupuje automaticky s odstupem. Naopak si myslím, že spousta českých komedií se dost podceňuje a zbytečně se v nich pitvá. Život je život však není takový film, považuji ho poměrně za tragický, podle mě si nezaslouží ani průměrné hodnocení. Že je to totálně o ničem a s nulovým přesahem by mi ani tak nevadilo, ale že je to prakticky od začátku do konce naprosto nevtipné, to už jo. Celé je to prostě odnikud nikam a snové scény raději nekomentuji, nápad sice dobrý, ale výsledek silně nepovedený. Pochválil bych možná herecké výkony, ale s takhle děsným scénářem a režií vlastně ani jinak výborný Vetchý a Stašová nijak nezáří... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Po dělší době kvalitní česká komedie, která je opravdu komedií. Od začátku srší vtipem a to především díky vynikajícímu duu Vetchý - Stašová. Trochu mi vadily snové ("bondovské") pasáže, ale to se časem poddalo. Děj se celkem slušně zamotává a nakonec přijde i hezké rozuzlení. Tvůrcům bych vytkl především nevyrovnanost charakteru postavy otce Františka, který se z morouse změní na bačkoru. Jinak slušná zábava, aniž by se snažili tvůrci vehnat divákům do očí sluzu dojemnosti, jak bohužel v poslední době bývá zvykem. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

UPC My Prime - Uff, trochu porod. Nebýt těch "James Bond" scén, mohla to být pohodová komedie podobná Cieslarovu předchozímu filmu - Láska je láska, což byl povedený kousek. Takhle to byla prostě kašpárna, kterou zachraňoval jenom Vetchý svým výkonem a hláškami. Škoda nevyužitelného potenciálu, kvalitní známí herci by byli, ale scénář jeden velký průser. 55% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)
  • Scény na pláži se natáčely ve Starých Splavech. Jinak se natáčelo v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno