Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 3
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (392)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Příjemná česká parodie na britské bondovky a možná i na samu sebe. Hlavní dvojice Vetchý-Stašová baví po celou dobu (především teda Vetchý a jeho grimasy). Prolínání mezi dvěma rovinami, ve kterých se příběh odehrává, je překvapivě nenásilné a jediné, co mi přišlo ve filmu navíc, bylo pár hlášek paní Pokorné v závěru filmu. Taková ta česká oddychovka, u které jednou do roka člověk rád vypne mozek.. 70%. Vyšlete rodiče do kina ;). Právě oni budou pravděpodobně cílovkou a to bez ohledu na to, jestli mají/nemají rádi 007. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Férově přiznám, že jsem si k filmu sedal s velmi nízkým očekáváním, a zpočátku jsem si chvilku myslel, že to byla chyba, protože jsem se několikrát zasmál, a větu: "Lžeš a souložíš za našimi zády!", jsem si dokonce zapamatoval. Pak už šlo ovšem všechno z tlustejch do tenkejch a nezachránila to ani Frekvence 1. Scénárista Martin Horský má zřejmě rád Belmonda, protože napsal českou verzi Muže z Acapulca, přičemž výsledek byl fakt příšerný. No, ale každopádně jsem o zážitek bohatší, i když je to jeden z těch, které si netoužíte zopakovat (pokousání libovolným zvířetem, vyhořelý byt, návštěva exekutora, šlápnutí na mořského ježka a podobně). ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bezradně jsem zíral. Strachy jsem se krčil k přítelkyni a s hrůzou se ptal jestli je život opravdu takový. Jestli nedává smysl a lidé, kteří jím procházejí postrádají zdravý rozum, chovají se nelogicky, ostatní podvádí a členové rodiny jsou na sebe navzájem jako zrezlá břitva. Komedii si představuju jinak, tohle byl spíš horor. Nemám tyhle filmy rád a Frank je zatím nejhorší role Ondry Vetchého. Smál jsem se jen sprostému papouškovi. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Obraz totálního zmatení hodnot průměrné české rodiny. V jedné scéně je otec despota, v další podpantoflák, jeho sny se odvíjejí z filmů starých desítky let a dokonce paperbackových knih, které ale nemají autora. Prostě neukotvená figura v bezčasí, vztahující se k už neaktuálním věcem. Bačkorovitý spisovatel sbalí jakoukoli ženu, ale ta ho vždy opustí, on ustavičně páchá sebevraždy, ale přitom chrlí další a další knihy. Hezké holky si vybírají starší neschopné muže, případně mladší neschopné muže. Úniky do fantazijní reality hrdinu ani děj nikam neposouvají, jen se střídají dva typy reprezentace. Ondřej Vetchý a Simona Stašová se snaží celkem úspěšně předstírat, že mají co hrát, ale scénář jim ustavičně hází klacky pod nohy. Celé je to daleko za hranicí snesitelnosti. Kdyby byl film více crazy, mohl by být aspoň bizarní zábavou. Takhle baví pouze lidi, kteří se spokojí s přibližností a zblajznou i "cosi jako humor" a "cosi jako ze života". Nejspíš proto, že od svého vlastního života už moc neočekávají. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pro českého diváka, který od českého filmu už nic nečeká, je tento snímek jako zjevení. Je to však pouze stará ošumtělá a trochu i zákeřná kostra v překvapivě bláznivém kabátě. Překvapivě bláznivém pouze na české poměry, protože fantazie scénáristů zakrněla s převratem v 89'. Je to jakýsi náznak bláznivé crazy komedie, ovšem naprosto nedotažené a totálně nabourané všudypřítomnou dějovou linkou české telenovely o rodinných hodnotách morálce a etice. Ta svazuje všem autorům ruce i nohy a dovoluje jim psát scénáře jen vlastní močí do sněhu. Proč by v rámci bláznivé komedie, nemohl skutěčně František být tajným agentem, který vede dvojí bláznivý život? Proč se vše musí vrátit zpátky do rodinného kruhu a řešit pouze věci nevěry, rozerní potomků a pořád a pořád dokola řešit problémy pouze na úrovni rodiny? ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Film vydělal 32 760 954 Kč a v kinech ho vidělo 258 274 diváků, což z něj dělá nejúspěšnější český film roku 2015. (Zdroj: Unie filmových distributorů). (Pedronaut)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama