Reklama

Reklama

Mike (Mike Krüger) a Tommy (Thomas Gottschalk) sú dvaja nerozluční priatelia. Tommy už celé roky píše svoj prvý román, a aby mal na živobytie, pracuje v umývačke na benzínovej pumpe. Mike sedí doma a vynalieza. Jedného dňa vymyslí prístroj, s pomocou ktorého môže fyzicky vstúpiť do deja akejkoľvek prehrávanej videokazety. Funguje to znamenite a obaja si užijú na vlastnej koži dobrodružstvá s hrdinami filmu Indiana Jones, keď sa na chvíľu stanú súčasťou jeho príbehu. Po návrate z filmového sveta sa dvojica so svojím zážitkom pochváli atraktívnej Linde, ktorá si príde dať umyť auto. Žena o tom povie svojmu bývalému manželovi, ktorého firma vyrába elektroniku. O Mikeov vynález sa začnú zaujímať aj Nemci a Japonci. A tak majú obaja priatelia v pätách naraz niekoľko agentov. Začína sa šialená naháňačka a bláznivá hra na mačku a myš. Mike s Tommym prežívajú dobrodružstvá, o akých sa im nesnívalo ani v detstve. Spoznajú, že skutočné zážitky sú oveľa zábavnejšie než akýkoľvek akčný film na videokazete. (TV JOJ)

(více)

Recenze (86)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmové komedie o Nosáčích. Tentokrát s opravdu originálním nápadem, díky kterému se tento filmek navždy zapsal do seznamu mých kultovek. Možnost navštěvovat filmy na videu mi doteď přijde jako splnění mých snů, obzvláště, když jsem to viděl poprvé, tak jsem zrovna objevil "video". Navíc spousta parodických momentů. Chvílemi film ztrácí napětí a je díky hudbě přesunut do romanticko-nostalgické úrovně. To však pouze dokresluje a spojuje celý film. 4* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby tě praštil, tak si toho nevšímej. To ho děsně namíchne." Už jsem skoro zapomněl, jak se dá na kostce hodit sedmička, tak jsem oprášil nostalgii, nastartoval videointegrátor a vyslal se do světa zrnících videokazet. Bylo to sice takový dětsky naivní, ale zároveň poučný. Třeba už vím, že objednávat si Bloody Mary může trochu smrdět. Nebo jsem se naučil něco o fair play v boxu. A taky jsem proniknul do díla Franze Schuberta. Znáte ho - Malá noční hudba, tatatatá. A hlavně jsem se zase zamiloval do agentky Ling Ling. Pošlete mi ji v dárkovým balení, protože jinak se stěhuju do toho filmu na Havaji a už nikdy nenapíšu ani slovo o filmu. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pozornost jsem ztratil po deseti minutách sledování a už jsem ji, až na nějaké malé výjimky, nenalezl. Onou výjimkou byla např. scéna v ringu, která prokázala, že černochy bijou nejen v USA. Krugera mi bylo fakt líto, s takovou zoufalou snahou nabízel tomu černochovi k úderům tu levou, tu pravou tvář v marné snaze si je vylepšit, když plastický operace selhaly, a ono nic, vypadal i potom stejně blbě jako předtím. Jinak člověku nezbývá než kroutit hlavou nad výběrem filmů, do kterých se oba hrdinové promítali, takovej neskrývanej masochismus! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vtipné momenty by se daly spočítat na prstech jedné dřevorubcovy ruky a zbytek je jen eintopfová vata, nicméně vynález podobného charakteru by rozhodně nebyl k zahození. Muži by se ve velkém teleportovali do filmů Janne Jameson, ženy by šly s Vivian utrácet Edwardovy peníze do butiků a já, jakožto odpůrce G.Paltrow, bych se podíval na konec Fincherova Seven, co za překvapení máme schováno v té krabici.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to tak moc rozvleklé, protože jinak by se mi to líbilo. Je to milé, příjemné, se zajímavým a dobře využitým nápadem, má to i sympatické postavy a párkrát jsem se u toho zasmál, takže to svůj účel splnilo docela dobře. Jen mám problém dát vyšší hodnocení, protože se to prostě posouvá příliš pomalu a právě kvůli tomu mám i dokonce pocit, že bych to podruhé znova vidět nemusel. Ale jinak je to celkem fajn komedie, taková správně švihlá. Lepší 3* ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Mnichově (Německo), na Kanárských ostrovech (Španělsko), na hradě Kreuzenstein (Rakousko) a v Gambii. Hraběnku Frackstein hraje tehdejší manželka Thomase Gottschalka, Thea Gottschalk. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama