Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Ultimátní, kulervoucí, zběsilý a neskutečně zábavný nářez! Všechno funguje, herci bezva (hlavně Sharlto) a hudba skvěle seděla. Nikdy jsem si nemyslel, že nejlepší akční film roku bude od Matičky Rusy a že bude jen za 2 mega. Pecka! ()

Ondra.T 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí mám pocit, že film je v podstatě jen obyčejný gameplay záznam 3D střílečky včetně několika vysvětljících videosekvencí a tuctového herního děje. Filmu nijak nepřidává, že je celý točen z pohledu první osoby, spíše naopak - ve scénách se zobrazují nereálné vlastní ruce a v polovině případů akčních scén ziráte do země. Závěrečný souboj se záporákem postrádá logiku přesně ve stylu průměrné střílečky. Důvod proč film vidět: 1) jste závislý pařan 3D her s karpálníma tunelama v rukou a máte absťák, 2) nemáte přístup na youtube.com ani twitch.com, 3) nevíte jak vypadá 3D střílečka, nikdy jse jí nehrál a toužíte vidět, u čeho váš syn tráví celé hodiny, 4) kdykoli je příležitost, ze zaujetím pozorujete zem a svoje ruce. Proč film nevidět: máte rád/a filmy, ve kterých se vyskytují buď emoce nebo vypilované akční scény, nebo alespoň nějaká zajímavá zápletka. ()

NoFeara 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct ... bál jsem se jak to dopadne, ale naštěstí se mé obavy nevyplnily a já mohl pocítit úžasnou nebušenou akční jízdu ve velkém stylu. Pár věcí by se jistě dalo ještě zlepšit či posunout o level dál, ale v tomhle žánru to ještě nikdo nedopracoval na takovou úroveň a Hardcore Henry nám posunul laťku dost vysoko. Tak uvidíme jak to s tímto žánrem půjde dál. ()

Mrliš odpad!

všechny recenze uživatele

Šílená, bezduchá blbost. Ani jsem nedokoukal, protože to se opravdu nedá. Kamera úděsná, příběh nulový, efekty nic moc, jestli vůbec nějaký. Moc jsem od toho nečekal, ale že to bude až takové bláto... Už nikdy více. ()

michalix 

všechny recenze uživatele

Tvl a proč ne, po dnešním znechucením nad supermanem a baťmanem mi tohle přišlo jako vysvobození, jistě slátanina to byla, ale rozhodně zábavnější, než to co jsem již zmiňoval. Zaku sorry, ale tohle jsi nevychytal. Já se hezky bavil, i když některé pasáže (nudily) ale pak se to zase rozjelo. A pak že soudruzi s pomocí nějakého jiného teamu neumí natočit slušnou oddechovku. Něco na styl Noční hlídka a Denní hlídka, jen o trochu svižnější a v jiném stylu. A hlavně pc pařmenům se to muselo líbit, škoda že to nešlo ovládat na klávesnici. ()

DarkSikorski 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu nečekejte nějakou originální zápletku, hluboké dialogy nebo nevím co. Tenhle je čistokrevná akce prakticky od začátku až dokonce a jako bonus uvidíte všechno z pohledu první osoby. Dobrá rada, film není pro slabé nátury. Já osobně jsem si tento film opravdu užil. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Herní koncept absolutně dokonale zpracován. Je to plné násilí, akce, krve, vtipu a také velmi dobrých efektů. Jediné co tomu trochu sráží na kvalitě, je trošku slabší příběh, ale když je dobrá střílečka, tak není potřeba nijak zvlášť skvělí příběh. ()

strigoii_mortii 

všechny recenze uživatele

Frenetická FPS akce, která má vyjma slabších cca 20 minut non-stop "koule". Je to sice typ filmu na jedno kouknutí a příběh místy stagnuje, nicméně jako večerní oddychovka na průplach hlavy není tento snímek vůbec špatný ;) ()

Rob318 

všechny recenze uživatele

Doufám že, tenhle trend bude pokračovat a velice brzy se dočkáme vylepšení brýlí tipu "oculus", abychom tenhle zážitek mohli pořádně docenit. Plná palba hvězd za věci příští. ()

FoxiDnB 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, že film natočili vážně pro zábavu a musím říct, že se jim to skvěle povedlo. V intru kde nůž probodne krk jsem myslel, že hodím šavli, ale přežil jsem to. Chvilkama se mi motala hlava z kamery, a přišlo mi, že do nějakých scén zbytečně rvali různý skladby, ve kterých byste rádi slyšeli jen zvukové efekty výbuchů, střílení a křiku, ale všechno se to vyrovnalo bojovými, parkourovými a střeleckými scénami. Ani příběh není tak špatný. I přes to všechno z mého pohledu nemůžu dát jinak než 5 hvězd. ()

RADX1 

všechny recenze uživatele

Tak to se hned nevidí. Ultimátní ná-řež ve stylu Gameplay. Jen zhruba prvních 20 minut jsem si zvykal na ten neustálý záběr z prvního pohledu, trochu mi vadil až moc "herní" konec, ale jinak vzhledem okolnostem z toho snad víc vytřískat nešlo. Většinu drobnějších negativ velmi snadno přerazil "vytříbený" smysl pro humor v kombinaci až dnes nevídanou kreativitou a neustálou akcí bez jakékoli zastávky k oddechu či nadechnutí vůbec. :-) S ohledem na pozadí vzniku filmu a jeho tvůrce by to byly jasné 3.5* ale ta zábavná kreativita... to je víc než 4+*. Na některé scény asi nezapomenu. Minimálně na souboj člověk s katanou versus tank. ()

Katgatoo 

všechny recenze uživatele

Nejsem pařan, naposledy jsem hrála Sims, když mi bylo asi 12, ale stejně jsem se docela bavila (občas bojové scény trochu nepřehledné a při větším počtu účastníků i nudné). Oceňuju odvahu, jistou šílenost a taky Sharlta. Jen doufám, že už se nikdy nikdo nic podobného nepokusí natočit, mělo by to zůstat v historii zapsáno jako ojedinělý filmový výstřelek. ()

batuzekk 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem očekával málo, dostal jsem hodně ! Čekal jsem o dosti lacinejší triky a roztřesenou kameru, kde nebude moc vidět, ale film ma přesný opak. Kamera je v celku statická a dokonce i přehledná. Přesně takhle by měla vypadat správná FPS střílečka. ...................***SPOILER*** >>>>>Jediná větší výtka, kterou mám, je ta, že nebylo vysvětlno kde nebo jak AKAN přisel ke svým telekinetickým schopnostem. ()

actionman852 

všechny recenze uživatele

Tak tento film ma nenechal vydýchnuť ani na sekundu, celkom som sa do toho vžil. Už len fakt, že bol natáčaný z pohľadu prvej osoby ma moc zaujal a zážitok z kina nakoniec dokonca predčil moje očakávania. Samozrejme Sharlto Copley znovu nesklamal a perfektne stvárnil postavu Jimmyho, ktorú som žral už od prvej chvíle (keď dostal hit po prvých pár minútach, neveril som vlastným očiam). U mňa film zabodoval takže 5*. ()

Mckay 

všechny recenze uživatele

No co k tomuhle filmu dodat ? Pokud paříte hry a zejména střílečky tak tenhle film je povinnost a budete ho milovat.Tím nechci říct že není i pro ostatní diváky. Například mé přítelkyni se líbil a to zrovna nějaké filmy kde se střílí moc nemusía hry taky neparí. Ale Hardcore Henry není jen obyčejná bezduchá střílečka ,i když střílení jetu víc než v Matrixu. Film je natočení s první osoby a velmi kvalitně.Naposledy jsem něco tak kvalitního videl v Doomovy ,kde se jednalo asi o pěti minutovou scenu. V tomto případě funguje vše tak jak má.Kamera se hýbe plynule a velmi přehledně,divákovým očím nic neuteče a filmu dodáva ten správný říz. Co se týče příběhu ten je v celku jednoduchý a strohý.Žádný zázrak ,avšak hlavní záporák je skvělí,připomíná mi toho ze hry Far cry 4.No co se týče přiběhu je tipicky videoherní.Probudíte se nevíte nic a najednou přijde magor a už to jede.Zde se dostáváme k prvnimu videohernimu stylu, kde potkáváte člověka jmenem Jimmyho a ten vám dá navigaci a ukoly a máme tu GTA.Cestou potká člověka s plamenometem,zaběhá si parkour ,zajde do bordelu,zneškodní tank a vše se zakončí na střeše ,kde bojuje asi proti stovce protivnikum při hudbě queenu a když už to vypadá blbě píchnesi adrenalin a všechny zmasakruje.Ještě vám to nepřijde dost dobrý ? Vše doprovázý výborná hudba , klony Jimmyho ,kde je jednou jako sniper , který má podle mě poukazovat na call of duty 4 .Ve výsledku skvělá akční zábava od rusáků ,což je samo o sobě zajimavé navíc film je poměrně nízkorozpočtový ,ale vubec to nejde poznat ,ba naopak.Promě 90%. ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama