Reklama

Reklama

Hrdinský akční thriller Do posledního dechu vypráví pozoruhodný příběh nejodvážnější plavby malého záchranného člunu v historii pobřežní stráže. Novou Anglii zasáhla 18. února 1952 rozsáhlá bouře, označovaná též místními jako nor'easter. Města na východním pobřeží byla bičována vlnami a bouře ničila vše, co jí přišlo do cesty, včetně lodi SS Pendleton, ropného tankeru třídy T2, mířící do Bostonu. Ta byla doslova roztržena vedví a ve svém rychle se potápějícím trupu uvěznila více než 30 námořníků. Zástupce hlavního strojníka Ray Sybert (Casey Affleck) si jakožto nejvýše postavený lodní důstojník na palubě záhy uvědomuje, že je jen na něm, aby se ujal velení nad vystrašenou posádkou, a přiměl ji k tomu aby její členové zapomněli na své neshory a společnými silami udrželi loď na hladině během jedné z nejhorších bouří, jaké kdy východní pobřeží USA zasáhly. Zatímco se bouře blíží k základně americké pobřežní stráže v Chathamu v Massachusetts, nařizuje velící důstojník Daniel Cluff (Eric Bana) odvážnou operaci ve snaze ztroskotanou posádku zachránit. Navzdory obrovským potížím se čtyři muži pod vedením kapitána Bernieho Webbera (Chris Pine) vydávají na moře ve dřevěném člunu se špatným motorem a mizivými, pokud vůbec nějakými možnostmi navigace, aby společně čelili mrazivému počasí, dvacetimetrovým vlnám a vichru o síle hurikánu. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (227)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Víc bych ocenil, kdyby to nemělo místy až „Disneyovský pohádkový nádech“, ale i tak dokážu ocenit tento film. Už jen proto, že to bylo natočeno skutečně podle skutečného příběhu. Těm čtyřem záchranářům nezbývá nic jiného, než ocenit jejich odvahu a hlavně měli všichni sakra velké štěstí. Scéna s rozlomenou lodí a smrt kuchaře- dvě nejlepší z celého filmu. Když se děj odehrával na rozlomené zadní části tankeru, mělo to zajímavý náboj i atmosféru, bohužel se k tomu musela přidat i ta škvára na břehu, romantické kecy atd…Několikrát jsem se musel pousmát, když ze záchranného člunu udělali „ponorku“ ve vlnách, ale jak se říká „všechno je možné“. Zazvonil zvonec a dobrodružné/katastrofické pohádky je konec. Herecké výkony taky nebyli špatné + závěrečné dobové fotky a články taky dokážu ocenit. Na jedno podívání se to dá přežít. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Čím déle jsem to sledoval, tím více se mi to nelíbilo! Obdivuji pana Berniho Webbera, že dokázal zachránit všechny ty námořníky, ale filmové zpracování se mi nezdá. Mělo to být surové a plné emocí a to se zde rozhodně nekonalo! Chris Pine mi v hlavní roli vůbec neseděl, neměl jsem rád ani jeho přítelkyni Holliday Grainger, která pořád jen jezdila někam svým zasněženým fárem. Jediný kdo za něco stál, byl Casey Affleck, který nějakým záhadným způsobem dokázal řídit rozlomený tanker vejpůl. Neznám dopodrobna pravdivý příběh, ale zde to vše bylo podáno dost nevěrohodně. Záchranný člun řízený Pinem, který nemá problém "serfovat" po vlnách, potápět a dělat další voloviny, zrovna zde se naplno projevilo zelené pozadí. Dále záchrana lidí skákajících z tankeru na člun, kde je dokázali ostatní chytat do náruče na rozbouřeném moři s několika metrovými vlnami bez problémů. Závěrečná scéna s rozsvícením světel na popud slečny v kabátu z medvěda, byla vážně děsná! Tohle je první film dle skutečné události, kterému bych podle zpracování vážně nevěřil. Opravdu velmi nepodařeně zpracované a ještě k tomu viděno ve 3D, které v celém filmu neexistovalo!!!!!!!! Jedna hvězda a to ještě s odřenýma ušima. Pokud si chcete pustit skvělý film z podobného prostředí, koukněte na Perfektní bouři s Georgem Clooneym! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Asi nikdy jsem neviděl debilnější film podle skutečný události. Craig si hraje na jelena v říji, skáče z jedný věci na druhou a ještě se navíc musel praštit o futra svýho hodně malýho světa, pokud má pocit, že docílil reálnosti. Nějak se to tenkrát asi vážně odehrálo, tenhle film je ale spíš o tom, jak to bejt nemohlo. Přirozenější je totiž i Babiš při vysvětlování svejch příjmů. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost v podobě solidně odvedeného technického řemesla, kterou sráží především nerozhodnost, čím má film vlastně být, v druhé fázi drásají oči špatně podaná postavy, jak z psané i hrané podoby. Nápis v titulcích "true story" a několik původních fotografií, přeci jenom lehce obměkčí na ten průměr. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Dějově a vizuálně jde o dojemný příběh. Není třeba nějak zvlášť zdůrazňovat, že film je založen na reálné události, nicméně nevím, nakolik se tomu dá věřit, co je skutečnost nebo výmysl? Vzhledem k tomu, že je to typický nalajnovaný model hollywoodských šablon dávám pouze ** Škoda je jen, že zde ti lepší herci nedostali více prostoru. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • V dobe realizácie filmu vládlo pomerne mizerné počasie, takže hlavné hviezdy filmu boli na pľaci aj v 10-stupňových mrazoch. (classic)
  • Dvaja pamätníci skutočných udalostí, starých 64 rokov, poskytli režisérovi Gillespiemu cenné poznatky. (classic)
  • Pro záběry zimní bouře na stanici Chatham použili filmaři sněhová děla, což je stálo nemalé peníze. Tři týdny po ukončení natáčení oblast zažila největší sněhovou nadílku za mnoho posledních let. (Jarek572)

Reklama

Reklama