Reklama

Reklama

Šingeki no Bahamut

(seriál)
  • Japonsko 神撃のバハムート (více)
Trailer 2
Japonsko, (2014–2017), 15 h (Minutáž: 25 min)

Hudba:

Jošihiro Ike

Hrají:

Risa Šimizu, Gó Inoue, Hirojuki Jošino, Mijuki Sawaširo, Kendžiró Cuda, Teššó Genda, Šózó Iizuka, Ajumi Fudžimura, Jošiaki Hasegawa, Šótaró Morikubo (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Mistarcia je kouzelný svět, kde žijí pohromadě lidé, bohové a démoni. Kdysi dávno se objevil strašlivý drak Bahamut a hrozilo nebezpečí, že zničí celou zemi, ale lidé, bohové a démoni překonali vzájemné rozdíly a spojili se proti společnému nepříteli, kterého se jim sice nepodařilo zabít, ale dokázali jej porazit a uzavřít v energetickém poli. Klíč k tomuto vězení byl rozdělen na dvě části a aby nikdy nebyl spojen a drak nemohl znovu povstat, byla jedna část dána bohům a druhá démonům. O dva tisíce let později i přes různé drobné spory mezi jednotlivými frakcemi stále vládne relativní klid a mír, ale jen do okamžiku než démonka Amira ukradne bohům jejich polovinu klíče... (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Neskutečná patlanina všeho možného s překombinovaným dějem, s klišovitými a nesympatickými postavami. Nejde ani popsat co všechno tam autoři nacpali. Jen tak několik příkladů, řečtí bohové, andělé, démoni, čerti, zombie, draci, Godzillodrak, Johanka z arku, mechy, magie, piráti, rytíři, chapadla, bounty hunteři, chodící kostlivci, mořská příšera, leviathan, banditi, kouzelný les, zakletý les, vyvolávání monster, mluvící kačer, konec světa. Postavy jako Satan, Zeus, Belzebub (to není ten samý co Satan :) ), Lucifer (to je taky někdo jiný), Anděl Gabriel, Michael a kupa dalších. A to vše nacpáno do 4 hodin děje. Všichni se chovají nesmyslně, bojuje někdo z někým z nějakého nesmyslného důvodu a nakonec to všechno zničí drak, který to tak dělá každých x 1000 let, přesto, že tentokrát s tím nikdo nepočítá (všichni jsou tak nějak v klidu) a nikdo to neřeší (ikdyž všichni říkají opak). Ještě, že to má jen 12 dílů, protože s tolika vedlejšími postavami se to mohlo klidně protáhnout na 1000 dílů a vypovídací hodnota by byla stejná. 40% - Chudáci Zeus a Satan se v hrobech obrací... ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasné anime. Hodně odlehčené scény střídají ty vážně a dost smutné. Fantasy svět plný démonů, bohů a doplněný o příběh Johanky z Arku. Anime má španělský nádech, nejen prostředím, kostýmy ale i hudbou. Seriál má hodně svižné tempo. Spoustu epickým momentů, efektivních soubojů a výbuchů. Celkově je hodně akční. Na co je třeba si trochu zvyknout, je poněkud retro kresba, ačkoli animace jako taková je bezchybná. Příběh je opravdu bohatý. Seriál je proto velmi krátký, vzhledem k tomu, co jeho svět nabízí. Happyendu se nedočkáme. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divné anime, ktoré mi vyšumelo z hlavy čo spájalo nespojiteľné, dejovo síce pokračovalo, ale niektoré veci nevysvetľovalo, všade sa išlo príliš rýchlo a mužské postavy ja neviem neboli mi až také sympatické. Hlavne teda Leone mi nejako nesadol neviem prečo, zatiaľ čo Amira aj hej. Ono podľa mňa toto anime chcelo určite zaujať svojich divákov, ale prílišným zrýchlením deja nedalo priestor postavám rásť, ale inak sa mi tento počin páčil je pozerateľný. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco málo jsem si užil. Více moc jsem si neužil. První 1/3 ok. Druhá 1/3 "hmm", třetí 1/3 "wtf"... Naprosto bez hloubky, nezapamatovatelné postavy, žádné poučení, nevýrazný příběh, o ničem všechno, hrozné hlavní postavy... Ani se mi nechce pokračovat. Nijak nikomu nedoporučuji a tak nějak nechápu ty, kteří tomu dávají 5 hvězd... A to jsou i lidé, kteří ostatní anime hodnotí s větší důkladností, než já... Toto se ve vás prostě nezapíše, nezůstane, okamžitě na to zapomenete, nebude vás to ke konci bavit, nevzpomenete si na jediné jméno a celkově se budete modlit za to, ať už to skončí. Nevýrazných 40% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Genesis - 85% - Zatímco zdálky jsem viděl neslučitelnou kombinaci bláznivých eskapád, steampunku, zombie, dračí fantasy, božských i démonických stvoření a Johanky z Arku, zblízka to bylo mnohem lepší. A překvapivě i mnohem klidnější. Dobrodružství Favara, Kaisara a Amiry totiž po úvodní rychlopalné představovačce přeladí na příjemnou kolej (anti)hrdinského putování, během kterého se hlavním hrdinům do cesty připlete tu vítaný spojenec, tu zavilý nepřítel. S nápaditými akčními scénami, velkolepou válečnou scenérií i výtečným soundtrackem je dvanáctka epizod skutečně zoufale málo, což má za následek nejen skutečnost, že bych co nevidět velmi rád uvítal výbušné pokračování, ale i to, že tenhle svět potřeboval prokreslit ještě o něco víc. Vedlejších charakterů, které do děje sotva stíhají zasáhnout, aby hned zase mizely, je totiž až trestuhodně moc. Nic to ale nemění na tom, že se Bahamutovi zaslouženě podařilo stát se hitem a že i přes značně nadstřelené prostředí dokáže humor, romantiku i akci kombinovat až neuvěřitelně. A když se mi podíváte do očí, tak uvidíte, že nelžu! Virgin Soul - 100% - Nebudu zapírat, že maximální hodnocení pro vymodlené pokračování je snad i trochu přehnané, ale protože jde o dost možná nejlepší anime sezónu za delší dobu, nebudu se podobné štědrosti bránit. Bál jsem se desetiletého časového skoku, nové hlavní hrdinky i toho, že staří známí zůstanou buď v rolích přihrávačů nebo dokonce zcela mimo obraz, ale nic naštěstí není tak horké, jak se to v tomhle létajícím voze uvaří. Všichni, na které divák hladově čeká, se dříve či později objeví a nadělají přesně takovou paseku, jakou si přeje a možná i něco navíc. Na to, že celý seriálový vesmír vychází ze hry, má spoustu říší, pravidel a v neposlední řadě nálad. Od akce k melodramatu, od náboženských parafrází k prvoplánovému košilatému humoru. Pro někoho zmatený bolehlav, pro mě je takto velkolepý a chvílemi až přebujelý svět andělů, démonů, rytířů a draků rájem. ()

Galerie (101)

Reklama

Reklama