Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 4

Recenze (316)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak ani tentokrát mě Steven Spielberg nedokázal uspokojit. Bohužel si vzal asi velké sousto, ale nebyla to chyba pouze jeho, ale především příběhu, který vlastně nic zajimavýho nenabízí. Je trochu nedomyšlený, bez nějakého zvratu, zápletky a v konečném důsledku ztrácí smysl. Jinak se na to pěkně kouká. Všechny ty efekty a tak, to šlo... stejně tak hudba Williamse byla fajn. Jen tenhle film postrádá duši! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Všetci sme to chceli. Aby sa sám majster vrátil k tomu, čo vie najlepšie. Detským pohľadom vyrozprávané dobrodružstvo, plné emócií a dokonalej vizuálnej stránky. Lenže Števo sa nevrátil. Nevrátil sa, no a čo je horšie zaostal o míľové kroky sám za sebou. Pán režisér, ktorý by vekom mal skúsenosti predávať, pôsobí ako niekto, kto ich kupuje. Chápem, že si taká superstar môže dovoliť všetko, aj nezdar, ale pre nás ( oddaných ) divákov je tu stále veľká zodpovednosť. To radšej prestať. Nech sa to už nestane pán Spielberg! ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Spielberg si po třiceti filmech vysloužil první dvojhvězdu a první vyloženě nepovedenej film, kterej ač je pohádkou pro celou rodinu, v žádnym myslitelnym aspektu nemá šanci zaujmout děcko, natož pak diváka dospělýho. Přitom mě osobně v rodinný poloze seděl vždycky možná i víc, než ve sci-fi nebo válce (ET, Hook, Empire of The Sun (jo, i to je spíš rodinný než válečný), Tintin, ale třeba i AI), The BFG je ale bohužel zoufalá nuda postrádající i onu pověstnou spielbergovskou hravost.! Měl by rychle natočit Mnichov II... nebo tak něco. ()

classic 

všechny recenze uživatele

THE BFG, alebo ak chcete - The Big Friendly Giant, to sú tieto iniciály v názve filmu o dobráckom Obrovi, tak vážení a milí, to je z môjho pohľadu, maximálne úmorný film Stevena Spielberga, vlastne taktiež aj najnudnejší a najzbytočnejší snímok z celej jeho, 40. ročnej kariéry ! Scény s kráľovnou, sú strašne trápne, akosi je neznesiteľné všetko, čo vidím, od Marka, po kanibalov - obrov, až po tú urevanú malú hrdinku z Londýna. Spielberg má v Hollywoode veľké MENO, a tak si môže nakrútiť, na čo si len pomyslí, len škoda, že svoj, aký - taký potenciál, doslova mrhá nesprávnym smerom, lebo viem, že je ešte schopný prísť s niečím, čím bol voľakedy - povestný... Možno sa karta obráti. Fakt, the Big Fuc.ing Giant, je príšerný a nezáživný projekt, aký by sa hodil do 80. rokov, 20. storočia. Mal by sa nad sebou trochu zamyslieť, tento pán Steven Spielberg, ktorý natočil niekoľko geniálnych filmov, ale dlhú dobu neprišiel s niečím, čo by mi vytrelo zrak ! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Steven posunuje hranice vizuálního kabátu, čaruje s digitálem a barvama, ale současně útočí na ty nejmenší děti. Což je pro mě neskutečná kombinace paradoxů. Na jednu stránku opravdu skvostný vizuál za hromadu peněz, na druhou stranu utahaný a velmi vlažně odvyprávěný příběh pro nejmenší, který nemá moc co říct a mnohé scény doprovází pocit nudy. Takže letos asi největší zklamání vzhledem očekáváním. 2,5*. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na Cannes FF. (Varan)
  • Natáčanie filmu v kanadskom Vancouveri sa začalo 23. marca 2015 a skončilo 12. júna 2015. (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama