Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

misterz 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie nikdy nebol a nebude moja krvná hororová skupina (až na pár výnimiek). A okrem toho pri sledovaní tejto jeho prvotiny ma napadlo, že sa vlastne vo svojej ďalšej hororovej tvorbe nikam neposunul, vrátane tých vecí, ktoré sa mi od neho páčili. Jeho hororový motív je stále ten istý - len samí pošukovia, klauni a podivíni, ktorí akože robia hororové divadlo. No stále je to také "nasilu", smiešne snaživé, bez rozumu, bez atmosféry a bez napätia. Len hlava nehlava mäsiarčina, ktorá však ani z toho gore pohľadu moc nezaujme. Proste nezdieľam jeho hororové predstavy, už som si tým istý. A žiaden hold som si tu nevšimol, len strašnú otravu a nudu. Na hranici odpadu. 20/100 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Chicken, Gasoline'' ------ Rob Zombie je pacient, možná úchyl a nejspíš i něco navíc. Já ale asi také, protože se mi tahle šílenost zase líbila. Marně přemýšlím kam tohle žánrově zařadit a nenapadá mně zhola nic. Tohle je na samostatnou škatulku. Ačkoliv je atmoška zdánlivě hororová, z hororů si to spíš dělá prču a to mi sedí. A ani s tím explicitně zobrazeným násilím to není tak hot jak by to mohlo vypadat. Navíc to téma už tu bylo 100x jenže tady se neberou tak vážně. Já dobrej horor rád, ale většina dnešních kousků je nestrašidelná a když se u hororu sem tam uchechtnete, je něco špatně. Tady se bát věru nebudete. Rob mrtvoly, kostry, porcování lidských těl, případně jejich zohavování za živa bere naprosto vpoho a za běžnou součást života a jeho rodinka také. A teď možná píšu i o autorovi samotném. A možná i jeho ženě. Ta je opravdu nádherná , jen si nějak nedokážu představit, že ti dva mají spolu děti, vozí je do školky, na kroužky a vůbec bych chtěl vidět jejich dům kde bydlí. Samozřejmě s policejním doprovodem nejlépe jednotky SWAT, to pro jistotu.. :-). Zkrátka Sheri Moon vypadá jak andílek, ale nechtějte být jejím králíčkem ! Mně nejen rodinka, ale celá ta partička ze zapadlého městečka nebyla neznámá. Jako první film jsem totiž viděl Vyvržence pekla, takže úvodní seznamovačku a šok už jsem měl nyní za sebou :-). Co dodat? To se musí vidět! Je to originál navíc skvěle říznutý klasickou americkou country. A věřím, že i dnes, když sjedete z nějaké té Route táhnoucí se napříč Státy, tak v nějakém tom zapadákově můžete narazit na podobný Dům hrůzy a budete-li mít štěstí (vlastně smůlu) i na podobnou rodinku.... Velmi chválím český dabing! Dávám za 4 pikantní kuřecí stehna kapitána Spauldinga. * * * * ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Na filmový debut rockového hudebníka až překvapivě vytříbený kousek. Splatterpunkový horror a artové béčko v jednom. Takhle nějak by mohla vypadat show Alice Coopera v hodně undergroundové verzi. Krvavé orgie, drsný humor, brutální morbidita, comicsová nadsázka a obdiv k 70. letům. Závěrečná část je surreálnou procházkou velkolepým freak show. Obsazení Karen Black prozrazuje, že i Rob Zombie cítí spřízněnost mezi Easy Riderem a Texaským masakrem motorovou pilou. Jsem zvědav na Zombieho druhý film (Devil’s Rejects), který je volným pokračováním tohohle spektáklu. Podle ukázek, které jsem z něj zatím viděl, se to celé posunuje snad k ještě zvrácenější variaci na Easy Rider, než cokoliv, co bylo doposud natočeno. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

NEPOUŚTĚJTE SI TENTO FILM ! Ne hned. Odložte ho do šuplíku a napřed zkoukněte jeho volné pokračování - Vyvržence pekla . Můj komentář k nim je zde. Vím, co říkám, já jsem to takhle (nedopatřením) udělal a nemělo to chybu. Vyvrženci jsou totiž natolik ďábelskou jízdou jedné pošahané rodinky masových vrahů z vidlákova, že Mickey a Mallory můžou jen tiše závidět. Pekelní vidláci jsou nejen neskutečně zvrácení, ale i vychechtaní. Mordují radostně, terorizují s gustem. A jsou zcela reální, přímo ze života. Brrr...      Já viděl nejprve ty Vyvržence. Takže pak už jsem se sem, do Domu, vracel jako domů. Za svým taťkou klaunem a vůbec za všemi těmi magory, z nichž každý by vystačil na jednu plnokrevnou noční můru. A užil jsem si to na plné koule a veškeré nedostatky filmu, včetně toho přeplácaného finále, jsem měl na háku. Žádné chyby jsem neviděl asi i proto, že mi Bejby sebrala brýle :-). Shrnuto: je to ujeté, je to zvrhlé, je to kýč. Je to prostě filmařský Halloween. Včetně soundtracku. A téměř celý film jsem se výborně bavil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne horror, ktorý sa na nič nehrá a nebojí sa divákom ukázať viac, ako bežné trhové horrory. Husté, drsné, nechutné scény, niekedy pritiahnuté za vlasy, ale tak má splatter horror vyzerať! Brutálna zostavička a sadistická rodinka, ktorá vyvraždí všetkých naokolo a klaun rulez! Pokračovanie to isté! Budem sa tešiť na ďalší kúsok od Roba Zombieho. 75%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Film byl natočen v roce 2000, ale k veřejnosti se dostal až o tři roky později. Universal Pictures odmítlo tento film vydat, protože bylo přesvědčené, že ratingová komise film ohodnotí jako NC-17 (do sedmnácti let film naprosto nepřístupný), což se nakonec nestalo. (Othello)
  • Záběry z domácích videí rodiny Fireflyových ve kterých mluví do kamery, jsou inspirovány podobnými nahrávkami, které natáčeli příslušníci sekty Charlese Mansona. (Othello)

Reklama

Reklama