Reklama

Reklama

Na doraz

  • Česko Zběsilý únos (více)
Trailer 3

Pohodový den v parku se rázem změní v peklo, když Karla (Halle Berry) při telefonování na vteřinu spustí svého šestiletého syna z očí a vzápětí vidí, jak jej dva cizí muži vlečou do auta. Bez jakékoliv pomoci a s téměř prázdnou nádrží vyráží za únosci a musí se spolehnout jen na vlastní instinkty, jestli chce svého syna ještě někdy vidět. Riskuje všechno a nezastaví se před ničím! (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (198)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Šľachovitá servírka Karla v podaní Halle Berry bojuje o svojho uneseného syna s vervou levice a počas prenasledovania otrlých pobudov, ktorí to celé spískali nastolí tempo, za ktoré by sa miestami nemusel hanbiť ani Chev Chelios z hektického Cranku. Kidnap tak nestíha diváka nudiť, odsýpa vcelku svižne a úspešne sa vyhýba výraznejším hluchým pasážiam. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hrdinná čoko padesátka bravurně křižuje silnice, po přechodu na přechodu sráží v rámci anti-BESIPU blond chodkyně a pouští se do nerovného pronásledování odpudivého páru únosců, jimž vehementně touží vyrvat ze spárů svého malého synka. A má s tím i nemalé zkušenosti, vždyť už v roce 2013 v thrilleru "Tísňová linka" také podstoupila únos, i když v poněkud jinak koncipované roli. To byl tedy nervák. Režisér nepříliš zvučného jména, Luis Prieto, vylouhoval z nijak extra objevného námětu napínavou jízdu, která prakticky končí až se závěrečnými titulky. A Halle Berry zná dokonalý recept, jak oživit svoji upadající kariéru. Jednoduše si pod záštitou své produkce vyprodukuje svoji sólo vybíjenou, kde uplatní svůj cit pro nesmírně emotivní herectví, ze všech herectví to nejemotivnější. Pláče, křičí, dusí se Jirkou Strachem, hází zoufalé pohledy. S jejím hereckým projevem nevyvstal problém, dobrá tahounka. Ale až uvidíte únoskyni Chris McGinn, ne, opravdu to není chlap, i když to jméno tak zní, tak vám "vypumpování studny" nad babiznami ze Souboje titánů bude připadat nevyhnutelné. V tu chvíli ještě přehodnotíte, jestli jste neměli procvičit pravačku nad Martinou Navrátilovou zamlada, v Jitce Zelenkové spatříte sexbombu a Karel Effa vám přijde jako krasavec. Celý film má spád, grády i invenci. Jasně, napětí postupně poleví, hlavně v závěru na farmě už to zdaleka nebylo ono, ovšem nebylo za poslední dobu moc filmů, které byly napínavé z 80%. Nápad neangažovat do celého pronásledování policii, jen tak na okraj ji informovat i cestující kolem, mně přišel hodně nevšední. Směle můžu napsat, že až originálně si s tím tvůrci poradili. Jak má film neupadající tempo, tak se dá přehlédnout i nějaký ten lapsus. Mě to nerušilo, ovšem matky v parcích pozor, při telefonování se neobracejte ke svým ratolestem zády. Už budete vědět, co to stálo Halle. Halle Berry prokázala, že je poslední dobou neprávem přehlíženou herečkou. Když zapne, umí hrát přesvědčivěji než její "vrstevnice" Sandra Bullock a Salma Hayek. Tenhle film se dá tedy vnímat jako jakýsi její comeback. Hodně dobrý comeback. 10/10 ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ten film, snad v době, kdy vyšel u někoho z rodiny doma, byl jsem ještě děcko a ten film mě úplně vtáhnul, protože jsem nikdy, takové filmy nesledoval a ani nevyhledával (v té době jsem vlastně, ani nesledoval filmy). Byl jsem úplně z toho mimo jak moc mě to bavilo a jak byl ten film napínavý, teď po tolika letech, musím říct, že nejsem moc nadchnutý, ale už vůbec ne zklamaný a film, jsem si užil, dneska bych neřekl, že to je nějaké převratné, protože už teď mám podobných thrillerů nakoukaných opravdu hodně a ten film nijak nevyčnívá originalitou. Halle Berry je prostě dobrá herečka a v roli nebojácné matky funguje skvěle. Na scénu se sousedem na koci filmu, nikdy nezapomenu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chrysler vrsus Volvo. Hádejte kdo to dá víc? :-). Tenhle film mi vpodstatě dal co jsem očekával. Chvilkami to bylo i napínavé, chvilkami to nemělo moc logiku. Např. hned v úvodu kdy Berry skočí do svého vanu a chopí se pronásledování svého synka poctivě objede trávník, který je mezi již rozjetými únosci na hlavní silnici a místem, kde parkuje. Poté dá přednost několika autům než dá motoru pořádně napít. Já tedy nevím, ale já bych to střihl rovnou k nim... A je tam toho více. Když jí bouchne airbag do obličeje, chvilku mžourá, vysmrkne krvavý šlem z nosu, zařadí a jede dál... Osobně jsem naštěstí tu čest neměl, ale známé nedal takhle jednou přednost borec z vedlejší ulice a trefil je do boku. Neměli obrněnec jako Berry v tomto filmu, ale auto je ochránilo a hlavně airbagy včetně těch bočních. Osádce auta se nic nestalo. Ale ještě 10 dní vypadala, jako teď ten statečný člověk, co se v Dubí zastal paní na plovárně a vzala si ho do parády na férovku sedmička Rómes. Sotva lezla a že by po tomto měla sílu někoho pronásledovat dost pochybuji... No ale tohle je film, že. Partička gangsterů byla správně odporná, hlavně panička. Oceňuji, že se nezapomnělo na odřeniny loktů ! Líbila se mi i ta cesta po Státech po všech těch mostech a dálnicích. Závěr byl už dost přitažený za vlasy, kdy reportér sděluje že probíhá zatýkání v Londýně, Paříži a dokonce v Saúdské Arábii! A to ve chvíli kdy první policejní vozy sotva dorazily na místo... Ale což, koukat se na to dalo, tak dávám za 3 nahrané zvukové záznamy na dětskou vysílačku. * * * ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Jako dá se to dodivat, ale je to taková road movie dementních unoscú pronásledovaných naštvanou hysterkou a věčně o 3 kroky pozadu policií. Nesnáším afektované hysterky s inteligencí houpaciho koně a tady se na ni musím dívat 90min. Halle Berry je jako afektovaná hysterka s inteligencí houpacího koně dost přesvědčivá. Hraje to ještě? No nic, to není podstatné. Možná její herectví má za úkol odvést diváka od docela dost zjevných hloupostí a vůbec scénářových nelogičností jako je v každém záběru pokaždé jinak poškozené auto, auta jedoucí po dálnici 20km/h, aby když je předjíždí Halle 50km/h to vypadalo jako very fast, atd. Big zločinec říkající si sám pro sebe, že nemá náboje, aby i imbecilní divák pochopil jeho následující chování, a vůbec neustálé komentáře Halle "sama pro sebe", aby i imbecilní divák pochopil děj už jsou jen třešničkou na dortu. Tak si tak říkám, jestli seděli větší idioti za kamerou nebo před plátnem. Já měl 0,7 dobrého bílého, tolik na svou obranu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v New Orleans a Slidell v Louisiane od októbra do decembra 2014. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť 9. októbra 2015, ale jeho vydanie sa 5-krát odložilo, pretože štúdio skrachovalo. Nakoniec bol vydaný 4. augusta 2017. (Arsenal83)
  • V 55 minúte, keď do auta Karly (Halle Berry) zboku narazí iné auto vystrelí airbag. V dalších scénach už po ňom nie je ani stopy. (Astonko)

Související novinky

John Wick a Halle Berry?

John Wick a Halle Berry?

28.04.2018

Chad Stahelski natočí po dvou dílech Johna Wicka i trojku. Jak asi víte, titulní hrdina se v ní utká s nejlepšími zabijáky světa, kteří touží po vypsané odměně 14 milionů dolarů. To všechno v… (více)

Reklama

Reklama