Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vím už dávno, že amíci jsou tupci. Nevědí totiž, když se člověk párkrát bouchne do hlavy a i přesto jde znovu proti zdi, tak jednou musí mít nějaké následky. Bohužel jim toto musel sdělit Nigérijec, kterého by následně za jeho názor ukamenovali. Nudný snímek, který táhne zuby nehty perfektní Will Smith a skvělá hudba. Kdyby nebyl děj zbytečně natahován, mohli jsme vidět parádní drama, ale neděje se .. 4/10 = 48% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám z filmu trošku zmiešané pocity, no keď si vezmem celkové pre a proti tak mi to vychádza stále ako dobrý. Otvorene môžem povedať, že sa mi viac páči prvá polovica filmu, kde zisťujeme čo sa deje s jednotlivými hráčmi a ich diagnózy, než druhá polka, ktorá skočí do typických amerických klišé a melodrámy, ktorú sme videli miliónkrát. Nechcem to súdiť, lebo možno majú skutočne takú mentalitu, že zlé spoločnosti im chcú ublížiť a keď sa niekto postaví proti ich najväčšej láske, tak môžu si dovoliť čokoľvek a bla bla bla... ale také mám proste pocity. Keď sa to sústredí na hráčov a ich problémy s ich mozgom, tak je to dobré. Keď sa to presmeruje na boj s NFL alebo love story, tak sme to videli miliónkrát predtým. Ale myslím si, že čo tento film zachraňuje je jeho výber hercov. Myslím si, že Smith a Baldwin sú super a rovnako aj ostatní vo filme. Dobre sa na nich pozerá a aj ich počúva. A film je aj dobre zrežírovaný. Takže celkovo, som rád, že som ho videl. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Člověk nemusí být doktor, aby věděl, že několikaleté opakované bušení do hlavy zanechá na nejednom trvalé následky. Proto pro mě bylo celkem překvapivé, že ve Státech na to přišli teprve nedávno a ještě jim to musel vysvětlit nigerijský patolog. Film sám je místy typickou citovou ždímačkou, ale jinak funguje docela dobře. Člověk až žasne nad tím, čím si musel Omalu projít, aby se jeho práce s očividnýni výsledky dočkala uznání. Will Smith zahrál celkem solidně, ale jeho výraz, který hrozil, že každou chvílí přejde v pláč, mi občas lezl na nervy. Naopak bez výhrad hodnotím Baldwina ve vedlejší roli a hodně mě bavil David Morse, byť dostal jen minimální prostor. Suma sumárum slušně zpracované zajímavé téma, ale zase žádná pecka, která by v nějakém ohledu mohla aspirovat na jakékoliv ocenění. 70% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a místy hodně silné. Myslím tím hlavně některé dialogy, které se opravdu moc povedly. Sice Will Smith nepatřil k těm lepším hercům a jeho přízvuk byl, no, v jeho podání takový zábavný, ale herci okolo něj to i tak drží vysoko nad průměrem. Silné jsou i dobové reálné záběry. A na to, že ve filmu není takřka žádná akce, uplynou dvě hodiny jako nic. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Film, který není ani tak o NFL, nýbrž o CTE. A co to je za sport, ten CTE? No to není sport, ale poškození mozku, které je nevratné a způsobuje změnu osobnosti či různé následky se kterými musí po zbytek života danný člověk žit. ... Will Smith zde hraje opravdu dobře hlavní roli Dr. Omalu, geniýlního patologa, který jakoby sám trpěl něčím jako asperger či jinou nervovou odlišností, která dává ve snímku originalitu jeho postavy. Naopak hudba, většina vedlejších postav a scény nasicé přílišnými emocemi jsou degradující pro tento film. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Film je založen na článku časopisu GQ vydaném v roce 2009. (Dio_Padre)
  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)
  • V televizi mluví o Quarterbackovi týmu Pittsburgh Steelers Benu Roethlisbergergovi. Film se odehrává v roce 2002 a tento Quarterback byl draftovaný do NFL až v roce 2004. (Popon1998)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama